ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 3-0

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 3-0

bet365

Στον ταλαιπωρημένο από την κακοκαιρία αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena οι γηπεδούχοι έβγαλαν... γούστα, επικρατώντας 3-0 του Απόλλωνα με 2 γκολ του Νούνιτς και αυτογκόλ του Γκίνο, δημιουργώντας αρκετές ακόμα ευκαιρίες.

Ιδανικό ποδαρικό στο 2019 έχει κάνει η ΑΕΛ. Οι... βυσσινί μετά τη νίκη της Τετάρτης επί του Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο, ξεκίνησαν με τον ίδιο τρόπο και για το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα επικράτησαν με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και πήραν ένα εξαιρετικά σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας. Σημαντικό γιατί οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 18 βαθμούς και όχι μόνο πήραν βαθμολογική ανάσα, αλλά βρίσκονται 4 πίσω από την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και μπορεί ο συγκεκριμένος στόχος να μοιάζει μακρινός, ωστόσο όσο κερδίζουν, τόσο μπορούν να ονειρεύονται.

Από την άλλη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε ένα ματς που ουσιαστικά ήταν τελικός, δεν μπόρεσε να δείξει καλό πρόσωπο, έμεινε στην τελευταία θέση με 5 βαθμούς και το θαύμα που έτσι και αλλιώς χρειαζόταν για να παραμείνει, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Ένα αυτογκόλ και μία ακόμα φάση στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο που πήγαινε ασορτί με τον κακό αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της ΑΕΛ και του Απόλλωνα δεν μπορούσαν να κάνουν κάποια καλή φάση, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν ωστόσο το σκορ μόλις στο 5'. Στο λεπτό αυτό ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ και ο Γκίνο στην προσπάθειά του να διώξει έβαλε αυτογκόλ με κεφαλιά.

Από εκείνο το λεπτό και σχεδόν ως το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε σχεδόν τίποτα στο ματς, με τους Θεσσαλούς να χάνουν και μία ευκαιρία με τον Νούνιτς ο οποίος στο 44' έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο, τον πέρασε στο σπριντ, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Άλλο παιχνίδι στο δεύτερο, με την αποβολή του Στάθη να παίζει ρόλο

Όσο χάλια ήταν το πρώτο ημίχρονο, τόσο καλό ήταν το δεύτερο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Στάθη στο 50'. Μια δεύτερη κίτρινη που θα λέγαμε πως ήταν λίγο αυστηρή, αν και ο αμυντικός του Απόλλωνα η αλήθεια είναι πως έπαιζε σκληρά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Το τελείωσε ο Νούνιτς

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω η ΑΕΛ βγήκε μπροστά για να τελειώσει όσο γίνεται πιο νωρίς το ματς και το κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία. Η αρχή έγινε στο 63' με τον Μιλοσάβλιεβιτς να κάνει ό,τι θέλει απέναντι στην άμυνα του Απόλλωνα, να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει στον Νούνιτς που προ κενής εστίας έκανε με ευκολία το 2-0. Ο Σλοβένος όμως δεν έμεινε εκεί και στο 77' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 εκμεταλλευόμενος το κάκιστο διώξιμο του Χουάντερσον στο σουτ του Ντέλετιτς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν και άλλα γκολ χωρίς να τα καταφέρουν πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σημαντική νίκη.

MVP: Εντάξει κανένα από τα δύο δεν ήταν δύσκολα, αλλά όταν κάποιος σκοράρει δύο φορές σε ματς που τελειώνει με νίκη της ομάδας του με 3-0 δεν γίνεται να μην το βάλουμε πολυτιμότερο. Οπότε σε αυτή τη θέση βάζουμε τον Νούνιτς.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε δύο. Αρχικά στον Σεσέροβιτς που στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την ΑΕΛ δεν έχασε μάχη στον χώρο του κέντρου και στην συνέχεια τον Μιλοσάβλιεβιτς μόνο και μόνο για την φοβερή του προσπάθεια στο 2-0.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Απόλλωνας ήταν αδύναμος κρίκος. Ματς όπως το σημερινό είναι από αυτά που οι «κυανόλευκοι» θα έπρεπε να παλέψουν περισσότερο, αλλά δεν το έκαναν μένοντας πολύ πιο πίσω στην προσπάθεια για παραμονή.

Η «γκάφα»: Ξεκάθαρα του Χουάντερσον στο 3-0, αν και έτσι όπως πήγαινε το ματς, ουσιαστικά είχε τελειώσει ακόμα και αν δεν πετύχαινε το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Νούνιτς.

Το «στραγάλι»: Ο αγώνας τελείωσε και κανείς δεν έμαθε πως λεγόταν ο διαιτητής του. Μόνο και μόνο από αυτό ο Τσαμούρης τα πήγε εξαιρετικά.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η ΑΕΛ ήθελε το ματς για να κάνει άλμα παραμονής και να κοιτάξει και παραπάνω και ο Απόλλωνας για να μπορέσει να ελπίζει. Ένα ματς που πήραν οι γηπεδούχοι επειδή έπαιξαν καλύτερα και έχουν μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ. Τόσο απλό...

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Καρανίκας, Μπαργκάν (61' Σικάβκα), Σεσέροβιτς (74' Πίτι), Νούνιτς (86' Νούσιος), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54' Ντούρσο), Κονέ (64' Ναζλίδης), Ναδάλες, Μπεντινέλι (70' Τριάδης), Βάρκας, Κύργιας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα