Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-2

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-2

bet365

Ατρόμητος και Παναιτωλικός κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος στο Περιστέρι, με τους Αγρινιώτες να παίρνουν προβάδισμα με ανατροπή και τον Μούγιακιτς στο 83' να διαμορφώνει το τελικό 2-2!

Με ένα πολύ ωραίο παιχνίδι μπήκε το 2019 στο Περιστέρι. Ατρόμητος και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, με τους Περιστεριώτες να προηγούνται στο σκορ, την ομάδα του Δέλλα να το φέρνει τούμπα και τελικά την χρυσή αλλαγή του Κάναντι, τον Μούγιακιτς, να το λήγει στην ισοπαλία!

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε και πάλι 4-4-2 σε σχήμα ρόμβο για τον Ατρόμητο. Ο Μέγιερι βρέθηκε στο τέρμα, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Γιαννούλης. Αμυντικός χαφ αγωνίστηκε ο Χατζηισαΐας σε μια θέση που δεν τον είχαμε ξανά δει, με τους Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον πιο μπροστά του και τον Μπρούνο δεκάρι. Στην επίθεση βρέθηκαν οι Ενσικουλού και Κουλούρης.

Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κυριακίδης, με τον Μαρινάκη δεξί μπακ και τον Τσοκάνη αριστερό. Μαλής και Άργκους ήταν τα στόπερ. Λιάβας και Λουσέρο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Μάζουρεκ δεκάρι και τους Ουίλιαμ, Μανά στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μοράρ.

Μπήκε καλύτερα ο Ατρόμητος, απείλησε από τα μισά και μετά

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα για σχεδόν 20 λεπτά. Ωστόσο, στο 19', μετά από ωραίο συνδυασμό του Μάντσον με τον Κιβρακίδη, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα για τον Κουλούρη με τον Μαλή τελευταία στιγμή να απομακρύνει. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η δεύτερη καλή στιγμή στην οποία και πάλι συμμετείχε ο Μάντσον.

Ο Βραζιλιάνος, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά είχε την επιλογή των Μπρούνο και Κουλούρη, ωστόσο δεν έσπασε την μπάλα σε έναν από τους δύο με αποτέλεσμα το διαγώνιο σουτ που έκανε να φύγει άουτ.

Ο Παναιτωλικός την μεγάλη ευκαιρία

Μπορεί ο Ατρόμητος να δημιούργησε τις περισσότερες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, όμως ο Παναιτωλικός είχε την καλύτερη στιγμή. Ο Μοράρ στο 35' έγινε κάτοχος της μπάλας, από θέση οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Ουίλιαν ο οποίος από ιδανική θέση κατάφερε να σουτάρει ψηλά άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Άνοιξε το σκορ και... κοιμήθηκε ο Ατρόμητος!

Ο καλύτερος Ατρόμητος συνέχισε να κυριαρχεί και στην επανάληψη και κατάφερε να βρει το γκολ στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους. Ο Μάντσον βρήκε τον Κουλούρη, αυτός έκανε το γέμισμα η μπάλα κόντραρε στον Άργκους και κατέληξε στον Ενσικουλού που στο 50' έκανε το 1-0.

Από το γκολ και μετά οι Περιστεριώτες όμως σαν να... έφυγαν από το γήπεδο! Ο Παναιτωλικός πήρε χώρο κι άρχισε να γίνεται απειλητικός, με τον Μοράρ να απειλεί τον Μέγιερι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 55'. Οι ποδοσφαιριστές του Κάναντι απείλησαν στο 68' με τον Μάντσον να μην ευστοχεί σε προβολή μετά από πάσα του Κουλούρη κι από εκεί και πέρα το παιχνίδι γύρισε... τούμπα!

Οχτάλεπτο τρέλας για τον Παναιτωλικό!

Ό,τι δεν είχε κάνει για 69 λεπτά ο Παναιτωλικός, τα έκανε στα 8 που γύρισε όλο το παιχνίδι. Αρχικά στο 69' ο Μαρινάκης βρήκε τον Μανά κι αυτός από κοντά κέρδισε τον Μέγιερι για το 1-1. Στο 73', ο Μανά απείλησε και πάλι με τον Μέγιερι να μπλοκάρει και στο 77', ο ίδιος ποδοσφαιριστής έδωσε το προβάδισμα στον Παναιτωλικό! Μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2, με τον Κάναντι να προχωρά σε δύο αλλαγές και τον Μούγιακιτς να τον... σώζει!

«Χρυσή» αλλαγή για τον Ατρόμητο... χρυσός Κυριακίδης για τον Παναιτωλικό!

Στην πρώτη στιγμή που βρέθηκε απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μπουσουλάντζιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Άργκους κι έφτασε στον Κουλούρη που πλάσαρε με τον Κυριακίδη να σώζει και τον Μούγιακιτς προ κενής εστίας να ισοφαρίζει στο 83'.

Από εκεί και πέρα όλος ο Ατρόμητος που... ξύπνησε μετά το 1-2, βρέθηκε στην επίθεση αναζητώντας το γκολ της νίκης, όμως έπεσε πάνω στον Κυριακίδη. Στο 85', το σουτ του Κουλούρη μπλόκαρε ο Έλληνας γκολκίπερ, στο 92' το γυριστό του πρώτου σκόρερ της Super League έφυγε άουτ και στο 95' το δυνατό σουτ του Κιβρακίδη απομακρύνθηκε από τον Κυριακίδης που τελικά έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του.

MVP: Ο Μανά. Ο Αργεντινός ήταν τα πάντα για τον Παναιτωλικό στο γήπεδο! Εκείνος κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς αυτόν η ομάδα του Αγρινίου πιθανότατα να μην είχε πάρει τίποτα από το παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αν και δεν έκανε κάποια... χοντρό λάθος, ο Άργκους άθελά του έχει φτιάξει και τα δύο τέρματα του Ατρόμητου. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο η μπάλα κόντραρει πάνω του πριν καταλήξει σε αντίπαλο επιθετικό, με τις δύο αυτές φάσεις να... κρεμάνε την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κυριακίδης και ο Μάντσον. Ο πρώτος, αξίζει ίσως τον τίτλο του MVP όσο και ο Μανά, καθώς μετά το 2-2 έχει κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας σε δύσκολες φάσεις, ενώ ο δεύτερος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου σε όλο το ματς τόσο δημιουργηκά, όσο και αμυντικά.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται συνολικά η άμυνα του Ατρόμητου για την φάση της ισοφάρισης που... κοιμάται και χάνει τον Μανά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με παράπονα από πλευράς Κάναντι, ο οποίος ήταν έξαλλος κι έτρεξε προς τον Παπαπέτρου με το τελευταίο σφύριγμα, τελείωσε το παιχνίδι στο Περιστέρι. Αρχικά ο Απτόσογλου δεν σήκωσε το σημαιάκι του στο 35' στην πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού, η οποία ξεκίνησε με τον Μοράρ να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Ενώ από τον Ατρόμητο, κι αυτό είναι που έφερε την... έκρηξη του Αυστριακού, θεωρούν πως έπρεπε να κρατηθούν περισσότερες καθυστερήσεις λόγω των πολλών τραυματισμών που είχε η ομάδα του Παναιτωλικού από το 1-2 και μετά, αλλά και μέσα στο έξτρα πεντάλεπτο. Επίσης, φωνάζουν και για ένα φάουλ στις καθυστερήσεις που δεν δόθηκε στον Μούγιακιτς και ήταν σε καλή θέση για κάποια σέντρα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος δεν μπήκε με το δεξί στο 2019, όπως φυσικά ούτε και ο Παναιτωλικός. Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με τη νίκη, αλλά και με τίποτα από το Περιστέρι. Το τελικό 2-2 φαίνεται πως είναι το πιο δίκαιο τελικά αποτέλεσμα καθώς οι δύο ομάδες είχαν από τα δικά τους καλά σημεία σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας (80' Ούμπιδες), Μπουσουλάντζιτς, Μάντσον, Ενσικουλού (77' Κωτσόπουλος), Μπρούνο (77' Μούγιακιτς), Κουλούρης

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Άργκους (87' Αμαράλ), Λουσέρο, Μαρινάκης, Λιάβας, Μαλής, Ουίλιαν (90+3' Γούγκα), Μοράρ, Μανά, Τσοκάκης, Μάζουρεκ (84' Μιχάι)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα