Το «κεφάλαιο» Μποζίνοφ (pics)

Το «κεφάλαιο» Μποζίνοφ (pics)

Γιώργος Ντυμένος
Το «κεφάλαιο» Μποζίνοφ (pics)

bet365

Η ΑΕΛ έχει βάσιμες πιθανότητες να αποκτήσει τον Βούλγαρο φορ και ας προσπαθήσουμε να... αποκωδικοποιήσουμε τα δεδομένα γύρω από την περίπτωσή του
Ο Βαλερί Μποζίνοφ μπήκε για ακόμη μία μεταγραφική περίοδο στην... καθημερινότητά μας, καθώς τα τελευταία 2 χρόνια το όνομά του Βούλγαρου φορ «παίζει» για αρκετές ομάδες της χώρας μας, πλην των «μεγάλων». Μάλιστα πριν από καιρό έφτασε μια ανάσα από το να υπογράψει σε σύλλογο της επαρχίας, αλλά αυτά είναι... περσινά ξινά σταφύλια. Τώρα στο κάδρο υπάρχει η ΑΕΛ, που έχει βάσιμες ελπίδες να αποσπάσει να φέρει τον Βούλγαρο φορ. Ας δούμε τα δεδομένα γύρω από την περίπτωσή του.
*Το κασέ του 32χρονου στράικερ δεν είναι υψηλό. Κάθε άλλο. Σίγουρα δεν θα έρθει με μισθό, αλλά δεν έγκεινται σε εξαψήφιο νούμερο. Τηρουμένων των αναλογιών, φαντάζει «λογικό».
* Στην Μπότεφ Βράτσα «αναγεννήθηκε» και με 7 γκολ σε 9 ματς την οδηγεί σε μία άνετη σωτηρία. Το γιατί υπέγραψε το καλοκαίρι σε μία σχετικά «άσημη» ομάδα της χώρας του έγκεινται στο γεγονός πως η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα. Σε Λωζάνη και Ριέκα έφυγε ως αποτυχημένος και έχει ουσιαστικά να παίξει μπάλα από το 2016, όταν ήταν στην Μεϊζού Χάκα της Κίνας.
*Αλλωστε και εκείνος παραδέχεται τα λάθη που έκανε στο παρελθόν και μάλιστα στην πατρίδα του έχουν να λένε πως άλλαξε άρδην άποψη για την μπάλα και τη ζωή λόγω της συντρόφου του Μπιλίνα Ντολ (φωτό), την οποία γνώρισε όταν ήταν στην Παρτιζάν και τα εσχάτως είναι μαζί (παρακολουθεί σχεδόν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του) και τον έχει βοηθήσει πολύ ώστε να αφοσιωθεί και πάλι στο ποδόσφαιρο.
*Τα μυστικά του οποίου ξέρει πολύ καλά, αφού ας μην ξεχνάμε πως μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Μάντσεστερ Σίτι, Φιορεντίνα και Γιουβέντους.
*Από την Ιταλία άλλωστε τον γνωρίζει και ο Τζιανλούκα Φέστα που «τρέχει» προσωπικά το θέμα. Ο κόουτς των «βυσσινί» κάνει τις επαφές, ενώ φέρεται να έχει αναλύσει το πλάνο στον Μποζίνοφ.
*Πλέον είναι στο χέρι του αν θα αποδεχθεί ή όχι την πρόταση της ΑΕΛ. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον Γενάρη ή το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την Μπότεφ Βράτσα, καθώς θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, αφού αισθάνεται σε θέση να το πράξει. Η ομάδα του έχει αποδεχθεί την σχετική του επιθυμία, ενώ δεν αποκλείεται από το καλοκαίρι ο Μποζίνοφ να της είχε ξεκαθαρίσει πως θα φύγει, εάν και όταν νιώσει έτοιμος ή έρθει πρόταση που να τον καλύπτει. Αρα ζήτημα εμπλοκής από τον σύλλογο της χώρας του δεν φαίνεται να προκύπτει.
*Στην πατρίδα του θα μπορούσε, από τις «μεγάλες», να παίξει μόνο στην Λέφσκι, από όπου πέρασε το 2014. Είναι δηλωμένος φίλος της και κατά καιρούς έχει τονίσει πως δεν θα πήγαινε σε ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή την Λουντογκόρετς.
*Το πόσο πολύ έχει αλλάξει ως άνθρωπος αποτυπώνεται σε μία κίνησή του πριν από καιρό, όταν χιόνιζε στο Βράτσα και πήγε και βοήθησε στις προσπάθειες που γίνονταν ώστε να καθαρίσει το γήπεδο και οι γύρω δρόμοι του. Η φωτογραφία του στο εκχιονιστικό μηχάνημα είχε κάνει αίσθηση.
*Παρά την ηλικία του, τον Φλεβάρη κλείνει τα 33, σημειώνει κατά καιρούς πως έχει μπροστά του μίνιμουμ δύο καλές σεζόν. Στη χώρα του τονίζουν πως έχει αλλάξει άρδην.
Το συμπέρασμα: Ο Μποζίνοφ «παίζει» αρκετά για την ΑΕΛ (το 50-50 ίσως και να είναι λίγο, καθώς υπάρχουν αρκετέτες πιθανότητες να έρθει στην Ελλάδα), το ζήτημα δεν έγκεινται τόσο στο οικονομικό, η νυν ομάδα του δεν φαίνεται πως θα του προκαλέσει κάποιο πρόβλημα και ο Βούλγαρος φορ έχει το κίνητρο να αποδείξει πως δεν είναι «τελειωμένος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα