Πλιάτσικας: «Ολοι είδαμε αν ήταν πέναλτι του Βιεϊρίνια»

Gazzetta team
Πλιάτσικας: «Ολοι είδαμε αν ήταν πέναλτι του Βιεϊρίνια»

bet365

Ο αμυντικός της Λαμίας, Βασίλης Πλιάτσικας, μίλησε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τα διαιτητικά παράπονα των δυο ομάδων και για τη συνέχεια της σεζόν των Φθιωτών.

Ο Έλληνας στόπερ φιλοξενήθηκε στον ρ/σ Fair Play 96,1 και αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς, ενώ σχετικά με τα διαιτητικά προβλήματα δήλωσε αναρμόδιος να σχολιάσει, υπογραμμίζοντας πως «όλοι είδαν τι έγινε».

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει μία απόσταση ασφαλείας από τους διεκδικητές του, εμείς θέλαμε την νίκη για να ανέβουμε ψυχολογικά και βαθμολογικά, δυστυχώς αυτό δεν ήρθε αν και παίξαμε εξαιρετικά».

Για τον Μάκη Χάβο: «Ο κ. Χάβος είναι από τους πιο αξιόλογους προπονητές στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή. Έχουμε συνεργαστεί μαζί όταν ήταν στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα του, από τότε έχει μεγάλη βελτίωση, δουλεύει πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο οπού εργάστηκε στον ΠΑΟΚ και ύστερα στον Παναιτωλικό έκανε εξαιρετικές πορείες. Όταν ένας προπονητής έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο σαν ποδοσφαιριστής και έχει αγωνιστεί σε ομάδες με κύρος, από κει και πέρα όταν έρχεται σε ομάδες όπως είναι η Λαμία που δεν ξέρει από Α' Εθνική είναι κάτι σπουδαίο».

Για το γεγονός ότι τους χειροκρότησε ο κόσμος της Λαμίας παρά την ήττα: «Όταν χάνεις και σε χειροκροτάει το γήπεδο είναι κάτι καλό. Εμείς κοιτάμε να δουλεύουμε στις προπονήσεις και να βγάζουμε τα θετικά στον αγωνιστικό χώρο και όταν χάνουμε θέλουμε να πέφτουμε μαχόμενοι».

Για το τι περίμενε η ομάδα της Λαμίας από τον ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι: «Εμείς ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια, υπάρχει μία πίεση που αναγκαστικά η ομάδα πρέπει να βγει πρωταθλήτρια. Απλά για εμάς το πιο επικίνδυνο είναι η ποιότητα που έχει ο αντίπαλος, γιατί σε μία φάση που έκανε πήρε το παιχνίδι. Δεν στοχεύουμε κάπου συγκεκριμένα, κοιτάμε να είμαστε πειθαρχημένοι, να καλύπτουμε τους χώρους γιατί ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ με την ποιότητα του άμα τον αφήσεις μίση ευκαιρία θα κάνει γκολ».

Για το γκολ του Βαρέλα: «Αυτό ήταν μία στημένη φάση όπως εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε γκολ σε παρόμοιες φάσεις, έτσι το δεχτήκαμε».

Για το μαρκάρισμα του Πρίγιοβιτς: «Θεωρώ ότι με το εκτόπισμα του κρατάει δύο αμυντικούς συνέχεια σε επιφυλακή. Ψάχνει την μισή ευκαιρία για να σκοράρει. Θεωρώ όπως κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάει τις προσωπικές μονομαχίες για να έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου, εκεί έδωσα και εγώ βάση στο μαρκάρισμα».

Για τις διαιτητικές αποφάσεις: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να σας πω. Είδε όλος ο κόσμος τι έγινε, ποια πέναλτι ήταν και ποια όχι. Όσο αναφορά τις αποβολές, είναι στην ευχέρεια του διαιτητή οπότε δεν είμαι ο αρμόδιος να σας πω ποια κάρτα είναι κόκκινη και ποια όχι. Πολλές φορές έχουμε δει ότι όταν παίζεις δυνατά δεν σε αποβάλλουν αλλά σε ένα χαλαρό μαρκάρισμα σε αποβάλλουν. Υπάρχουν αρμόδιοι άνθρωποι για να αποφασίσουν τι θα γίνει με αυτήν την κατάσταση ώστε να μην φέρνουμε διαιτητές από το εξωτερικό».

Για την φάση του Πασχαλάκη με τον Μπαράλες: «Ο Πασχαλάκης αυτό που πιστεύει το λέει γιατί τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Όπως και ο Μπαράλες είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Υπάρχουν πολλά μαρκαρίσματα μέσα στο παιχνίδι, από ένα τέτοιο και εγώ έμεινα δύο χρόνια εκτός γηπέδων σε έναν αγώνα της Εθνικής με την Ουκρανία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σε κάποια παιχνίδια τελειώνεις μια χαρά και σε άλλα αποκομίζεις τέτοια τραύματα».

Για τις διαμαρτυρίες όταν ήταν ο Πασχαλάκης κάτω και την μη τήρηση του Fair Play στα τελευταία λεπτά: «Το ότι κάποιοι παίκτες θέλουν να διεκδικήσουν λίγο χρόνο παραπάνω αλλά δεν γνωρίζεις τι έχει γίνει, λογικό να ζητάς επιπλέον χρόνο από τον διαιτητή. Όταν είδαμε όμως τι έγινε, δεν είπαμε τίποτα. Δεν θεωρώ ότι έγινε επίτηδες αυτό το γεγονός. Όταν καταλάβαμε τι συνέβη είδαμε το μέγεθος της κατάστασης, επίσης το χτύπημα του Μπαράλες δεν ήταν εσκεμμένο γενικά πηγαίνει δυνατά στις φάσεις».

Για την πίεση που νιώθουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ: «Αυτό το ξέρουν καθαρά οι ποδοσφαιριστές μέσα τους. Βλέπουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα φέτος, οπού μικρομεσαίες ομάδες μπορούν να κόψουν βαθμούς από τους μεγάλους. Στον ΠΑΟΚ σκέφτονταν ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο βράδυ γιατί σε μια ενδεχόμενη απώλεια οι αντίπαλοι του θα τον πλησίαζαν».

Για το ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ: «Σαφώς ήταν ο Πασχαλάκης με τις αποκρούσεις του. Αυτός του κράτησε στο παιχνίδι ώστε να πάρουν την νίκη».

Για την μάχη της παραμονής: «Φέτος έχει γίνει πιο δυνατό το πρωτάθλημα γιατί πέφτουν 3+1 ομάδες, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται από την μέση και κάτω. Είναι όλες ίδιας δυναμικότητας, εμείς έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις δεν έχουμε πάρει τα ανάλογα αποτελέσματα».

Για το πως η αποβολή του Κάνιας δεν λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα της Λαμίας: «Κάποιες φορές σου γυρνάει και μπούμερανγκ όταν ο αντίπαλος παίζει με λιγότερο παίκτη, γιατί συσπειρόνεται η ομάδα και εσύ αποκτάς πίεση».

Για τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Όπως κοιτάμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια έτσι κοιτάμε και όλες τις ομάδες. Εμείς θα παίξουμε το ίδιο με τον Ολυμπιακό και τον Απόλλων Σμύρνης».

Για την είσοδο του Ουάρντα στο δεύτερο ημίχρονο: «Θεωρώ ότι στα περισσότερα παιχνίδια όταν μπαίνει ο Ουάρντα βοηθάει την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που του αρέσει το ένας εναντίον ενός, δημιουργεί ρείγματα στις πλευρές και για αυτό τον επέλεξε ο προπονητής».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα