Ο Σισέ θέλει ισορροπία, ο Σα σταθερότητα κι ο Ολυμπιακός άλλη σκέψη αμυντικά…

Ο Σισέ θέλει ισορροπία, ο Σα σταθερότητα κι ο Ολυμπιακός άλλη σκέψη αμυντικά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού ενόψει Μπέτις.

Η μεγάλη μάχη στο Παρίσι παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις στο live.

Το γράφω κυρίως ενόψει της ρεβάνς με την Μπέτις, κι όχι μόνο: ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός αμυντικά στο Περιστέρι κι αυτό πρέπει να προβληματίσει. Ιδίως γιατί δεν του ασκήθηκε κάποια ιδιαίτερη πίεση σχεδόν ποτέ στο 90λεπτο…

Το πιο μεγάλο ζήτημα αμυντικά σε ατομικό επίπεδο ήταν ο Σισέ, που έπαιζε λες και ήταν ακόμη στα σύννεφα από την επιτυχημένη παρουσία του (και με γκολ και με δοκάρι) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παρότι είχαν περάσει 15 ημέρες, με διακοπή πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων. Μόνο στο έδαφος σταθερά δεν πατούσε ο Αφρικάνος σέντερ μπακ και καλά θα κάνουν ο Καρεμπέ με τον Μοντέστο, που υποτίθεται ότι τον κουμαντάρουν καλύτερα, αφού οι ίδιοι τον έφεραν, να τον προσγειώσουν λίγο, αν το πρόβλημα είναι όντως αυτό.

Κακός δεν ήταν ο Σισέ, για να μην γίνομαι υπερβολικός. Είχε ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις και γενικά καλές στιγμές, ένα καίριο κόψιμο στον αέρα, μία δύο καλές μακρινές πάσες , ενώ κάλυψε δύο φορές πολύ σωστά τον Βούκοβιτς, όταν ο Σέρβος βγήκε σαν αριστερός μπακ και του πέρασαν μπάλες οι αντίπαλοι κυνηγοί. Αλλά και λάθη έκανε αρκετά, έως πολλά ο διεθνής πλέον Σενεγαλέζος, και επανειλημμένως δεν μάρκαρε σωστά τον Κουλούρη και είχε αργή αντίδραση στο γκολ του Ατρόμητου και δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρει μία αγωνιστική ισορροπία ο Σισέ. Δεν μπορεί να είναι στο ένα ματς (Άρη, ΠΑΟ) σούπερ και στο άλλο ματς (Ντουντελάνζ, Ατρόμητος) με ερωτηματικά. Ούτε έχουν νόημα συμπεριφορές όπως η κίνηση του κατά του Κουλούρη ενώ είχε υποδειχθεί οφσάϊντ-και το έχει ξανακάνει. Εξ ου κι απορώ και πώς δεν τον έχουν συνετίσει, όχι μόνο ο προπονητής, αλλά κυρίως οι δύο Γάλλοι του Ολυμπιακού.

Τώρα για τον Σα εγώ εδώ και 15 ημέρες, αμέσως μετά το 1-1 με τον ΠΑΟ, είχα καταθέσει τις απόψεις-ενστάσεις μου ( http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1291894/ehei-toylahiston-miden-piso-o-olympiakos). Όσο σταθερός ήταν στα πρώτα παιχνίδια του, τόσο ασταθής είναι στα τελευταία. Λες και με κάποιο τρόπο έχασε τη συγκέντρωση του, με το που κέρδισε τη θέση στην ενδεκάδα…

Στο Περιστέρι κατά την γνώμη μου ο Πορτογάλος δεν ευθύνονταν για το γκολ, γιατί το σουτ ήταν δύσκολο και από σχετικά κοντινή απόσταση. Όμως, το λάθος του στο πολύ εύκολο σουτ του Μάντσον ήταν τραγικό-κι ήταν πολύ τυχερός που ο Κουλούρης αστόχησε στην εξέλιξη της φάσης και δεν έκανε το 2-1. Σκεφθείτε τι διασυρμός θα ήταν για τον Ολυμπιακό να έχανε παίζοντας με παίκτη παραπάνω…Επιπλέον, ούτε στη φάση που βγήκε στα πόδια του Κουλούρη στο 37’, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ενήργησε σωστά, αφού την έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αποδεικνύεται λάθος του Πέδρο Μαρτίνς που έχει αφήσει εντελώς εκτός κάδρου τον τελευταίο καιρό τον Γιαννιώτη και δεν τον βάζει ούτε καν στη ρεβάνς με την Ντουντελάνζ στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γιαννιώτης είναι καλός γκολκίπερ και πρέπει να είναι κι αυτός ζεστός.

Αλλά ξέχωρα από το ατομικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός γενικά είχε θέματα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του.

Το γκολ που έφαγε η ομάδα ήταν παράδειγμα αποφυγής-το δέχθηκε από ένα…αράουτ! Με τον Κούτρη να τρώει πολύ εύκολα την ντρίμπλα από τον Μπρούνο και στη συνέχεια τους τρεις κεντρικούς χαφ Γκιγιέρμε, Καμαρά, Νάτχο απλά να…κοιτάνε την εξέλιξη της φάσης, χωρίς κανείς να μαρκάρει έστω υποτυπωδώς σωστά τον Μπουσούλατζιτς. Λίγα λεπτά δε πριν το γκολ του Ατρόμητου, στο 37’, είχε βρεθεί ξανά ο Κουλούρης σε θέση γκολ από το πουθενά, επειδή ο Καμαρά με τον Γκιγιέρμε έχασαν κι οι δύο τις κόντρες ελάχιστα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Και μόνο οι δύο αυτές στιγμές, σε συνδυασμό με την τρίτη, την απαράδεκτη επέμβαση του Σα στο μακρινό σουτ, μας λένε ότι ο Ατρόμητος έκανε τρεις φάσεις, τη μία από αράουτ, τη δεύτερη από κερδισμένες κόντρες και την τρίτη από…ασίστ του γκολκίπερ! Μόνο που αν ο Ολυμπιακός πάει έτσι στην Σεβίλλη, όχι αποτέλεσμα δεν θα μπορέσει καν να διεκδικήσει από την Μπέτις, αλλά θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Χρειάζεται άλλη σκέψη…

Να υπενθυμίσω ότι η Μπέτις μέσα στο Νοέμβρη έβαλε τρία γκολ στην Θέλτα εντός έδρας και τέσσερα στην Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.