Τιμωρίες, αφαιρέσεις, ε και; Λιβάια, Πόνσε και Μπογέ!

Τιμωρίες, αφαιρέσεις, ε και; Λιβάια, Πόνσε και Μπογέ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Τιμωρίες, αφαιρέσεις, ε και; Λιβάια, Πόνσε και Μπογέ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. που συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι είναι η καλύτερη ομάδα και τώρα που επέστρεψαν όλοι απογειώνεται, ενώ έχει υστερόγραφα...

Επιστροφή χρημάτων* στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η αντίδραση που έψαχνε και περίμενε να δει από την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη ήρθε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο κρίνοντας (αποκλειστικά και μόνο) από το τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι δα και λίγο, ούτε καν συχνό φαινόμενο στο ελληνικό πρωτάθλημα, μια ομάδα να καταφέρνει να σημειώνει τέσσερα τέρματα δίχως να δεχθεί κανένα. Η ΑΕΚ ωστόσο το 'χει καταφέρει ήδη δυο φορές έως τώρα και σε ότι αφορά στην αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, το έκανε έχοντας πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με την προηγούμενη φορά που πέτυχε το ίδιο αποτέλεσμα, με αντίπαλο τον Πανιώνιο!

Το πιο σημαντικό όμως κατά την προσωπική μου άποψη είναι ότι η πρωταθλήτρια ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σειρά των τριών -πολύ- δύσκολων ματς για τη διοργάνωση που της ανήκει και μάλιστα χωρίς να επηρεαστεί καθόλου από το γεγονός ότι απουσίαζε ο πλέον βασικός της παίκτης: ο 12ος! Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου της, πολύ περισσότερο σε ένα γήπεδο όπως είναι το... Νταχάου, όπως χαρακτηρίζει συνέχεια το ΟΑΚΑ και ο Μελισσανίδης και έχει δίκιο, που οι άδειες εξέδρες σου μαυρίζουν τη ψυχή και προφανώς και τη διάθεση των πρωταγωνιστών...

Το πρώτο εμπόδιο από τη σειρά τριών αγώνων ξεπεράστηκε απλά, όμορφα και ήσυχα... Σβηστά πολύ η αλήθεια είναι... Όχι επειδή δεδομένα η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα όλο αυτό το διάστημα όπως σημειώνω και πλέον αποδέχονται άπαντες (σε επίπεδο καλής ποδοσφαιρικής παράστασης σε κάθε ματς εννοείται), αλλά διότι ο Άρης την «βοήθησε» πολύ με την επιθυμία του προπονητή του να παίζει συγκεκριμένο ποδόσφαιρο. Είναι καλή ομάδα ο Άρης και όσοι δεν έχουν υπομονή και βγάλουν συμπεράσματα από το χθεσινό ματς, προφανώς και θα τον αδικήσουν, τη στιγμή που υπάρχει και το πρώτο ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου ΔΕΝ υπήρχε στο χορτάρι ΑΕΚ από το 15΄ και μέχρι το τέλος του.

Από 'κει θα ξεκινήσω... Από το κάκιστο αγωνιστικό κομμάτι παιχνιδιού των πρωταθλητών που ήταν δεύτεροι στις μπάλες, έβλεπαν πάντα αυτήν να ανήκει σε αντίπαλο, δεν έδειχναν να είχαν φρεσκάδα, διάθεση και γνώση για το πως θα φτάσουν σωστά σε μια ενέργεια που θα προκαλούσε απειλή στον αντίπαλο. Και ενδεχομένως θα τελείωνε το ματς αφού η τριπλέτα που έπαιζε χθες είναι εντυπωσιακή σε όλα της και δη στα τελειώματά της. Όμως πόσες φορές έχουν παίξει μαζί οι Γκάλο, Μπογέ, Λιβάια και Πόνσε για να περιμένουμε και άμεσα ουσιαστικό αποτέλεσμα από το απίθανο ταλέντο που τους διακρίνει και την ποιότητα που δεδομένα έχουν; Σχεδόν ποτέ!

Γενικά για μένα η επιλογή να πάει σε τόσο μεγάλο rotation ο Ουζουνίδης ήταν άστοχη. Δεν κόστισε βέβαια. Αλλά η εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο και μετά το εύκολο, γρήγορο (και υπέροχο) γκολ του Μπογέ ήταν κάκιστη λόγω της μη συνοχής και του ρυθμού που δεδομένα δεν θα είχαν. Αποδείχτηκε από το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό του αγώνα και χωρίς να αλλάξει κάτι ο αντίπαλος σε επίπεδο τακτικής και προσώπων, οι πρωταθλητές έκαναν πάρτι. Αλλά υπέροχο πάρτι... πριβέ με σούπερ ονόματα για την απογείωση της διασκέδασης των πολλών που βρέθηκαν υποχρεωτικά στον καναπέ από τους: Λιβάια, Πόνσε και Μπογέ!

Η ΑΕΚ επιβεβαιώνει (και πλέον το αναγνωρίζουν όλοι, πλην των προβληματικών και υποχρεωμένων να μη) ότι είναι από την έναρξη του πρωταθλήματος έως τώρα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και δεδομένα σε μεγαλύτερη διάρκεια από οποιονδήποτε άλλον. Από κοντά ακολουθούν Παναθηναϊκός και Ατρόμητος με πιο βατό πρόγραμμα η αλήθεια είναι έως τώρα... Οι πρωταθλητές εννοείται πως έχουν την καλύτερη επίθεση έχοντας σημειώσει 17 γκολ και βρίσκονται ένα τέρμα πίσω από τον ΠΑΟΚ στην άμυνα, αφού έχουν δεχθεί μόλις ένα παραπάνω από την ομάδα που ηγείται της βαθμολογίας και διαθέτει την καλύτερη άμυνα!

Η ομάδα του Ουζουνίδη συνιστά τη μοναδική που έχει πετύχει δυο αποτελέσματα με σκορ 4-0 απέναντι σε ομάδες όπως ο Άρης και ο Πανιώνιος. Έχει κερδίσει εύκολα εκτός έδρας κάθε αντίπαλό της (μόνο από τον ΠΑΟΚ έχασε και βάσει εικόνας παιχνιδιού δεν το άξιζε αλλά τα λάθη πληρώνονται) είτε στην Τρίπολη, είτε στην Κρήτη, είτε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε αυτά τα εκτός έδρας ματς, αλλά και τα εντός πλην του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δεν έχει απειληθεί ουσιαστικά καθόλου πλην της μιας και μοναδικής φάσης που δέχτηκε στην Τρίπολη στο 88' στο δοκάρι του Μανιά...

Όλα αυτά μάλιστα έχοντας σε μεγάλο διάστημα της εκκίνησης της σεζόν πολλές και το κυριότερο σημαντικές απουσίες. Με πρώτη και καλύτερη αυτή του Λούκας Μπογέ... Ένας ποδοσφαιριστής που δικαιολογεί απόλυτα τον όρο ''τανκ'' που του κόλλησαν στην πατρίδα του όταν αγωνιζόταν ακόμη στην Νιούελς και έκανε απίθανα πράγματα. Χθες είδαμε από την αρχή του ματς τον Αργεντινό και όλοι οι άλλοι... δεν τον είδαν καν! Δεν προλάβαιναν... Την έκρυβε την άτιμη! Πόσο πολύ έλειψε ο ποδοσφαιριστής που ήρθε να σβήσει το κενό του Λάζαρου. Και θα το πετύχει πολύ εύκολα δεδομένα. Κι όμως επειδή είχε τραυματισμό κάποιοι έλεγαν ότι «δεν καλύφθηκε το κενό του Λάζαρου» επειδή ήταν εκτός ο Μπογέ! Άσχετοι και επικίνδυνοι...

Την ίδια εποχή έλειψε ο Αλμπάνης που έχει αποκτηθεί για τα άκρα και θα βοηθούσε τόσο πολύ εντός συνόρων αν ήταν στο 100%. Ο δε Γιαννιώτας δεν είχε καν προετοιμασία πάνω του οπότε δεδομένα δεν μπορούσες να τον υπολογίζεις (και ακόμη δεν γίνεται έως τα τέλη Νοεμβρίου). Σε αυτούς προσθέστε την απουσία του Μάνταλου για λίγο, την ανετοιμότητα του Πόνσε ο οποίος επίσης ήθελε έως τον Σεπτέμβριο για να δουλέψει αφού προετοιμασία δεν έκανε και μη ξεχνάμε τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι και Σιμόες που κατά διαστήματα υποχρεώθηκαν να μείνουν εκτός! Άλλη ομάδα θα είχε ήδη... διαλύσει αγωνιστικά με τόσα προβλήματα ανά διαστήματα, όχι η ΑΕΚ, το 'χει συνηθίσει το έργο και το ξεπέρασε εύκολα και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Σκεφτείτε τώρα, λοιπόν, τι θα δούμε και τι θα ζήσουμε στο επιθετικό παιχνίδι της πρωταθλήτριας με όλους διαθέσιμους: Μπογέ, Πόνσε, Λιβάια, Μάνταλος, Μπακασέτας, Αλμπάνης, Γιακουμάκης, Γιαννιώτας. Είναι εκείνο το κομμάτι που τραγουδούσαν Μαχαιρίτσας και Παπακωνσταντίνου ντε: να δεις τι σου 'χω για μετά!

Υγ: Νομίζω ότι το δείπνο που μας παρέθεσε ο Μελισσανίδης με αφορμή την ονομαστική του γιορτή ήταν απόλυτα εποικοδομητικό και είχε μόνο ειδήσεις. Έχω ξαναγράψει ότι η πολιτική της ΑΕΚ, η οικονομική της πολιτική για την ακρίβεια, είναι τέτοια που δεν βρίσκει πολλούς να συμφωνούν μαζί της. Ούτε εγώ συμφωνώ... Έχω γράψει ωστόσο ότι εμείς μπορούμε να ζητάμε, να φωνάζουμε, να κρίνουμε, αλλά στο τέλος της ημέρας το κουμάντο ΣΩΣΤΑ το έχουν αυτοί που δημιουργούν γήπεδο, αγόρασαν προπονητικό κέντρο και το απογειώνουν δημιουργώντας ξενοδοχείο και επιπλέον γήπεδα με εξέδρες κανονικές. Το κουμάντο το έχουν ΣΩΣΤΑ αυτοί που οδήγησαν την ΑΕΚ με την επιστροφή της στην κατάκτηση πρωταθλήματος, στην επιστροφή στους ομίλους του Champions League, στην κατάκτηση ενός Κυπέλλου, σε δυο τελικούς Κυπέλλου (τον έναν τον έκλεψαν τότε ο... καλός Κομίνης, μετά έγινε κακός) και γενικά ξανά στο δρόμο της κυριαρχίας. Αυτοί ΕΥΤΥΧΩΣ έχουν το κουμάντο... Κι όσο θα λένε και θα παραδέχονται ότι «έκαναν μακακία που δεν πήραμε χαφάρα αλλά δεν βρήκαμε και δεν φταίνε μόνο οι τεχνικοί διευθυντές γιατί κι εγώ δεν είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος να συνεργαστείς», θα αναγνωρίζω πάντα το δικαίωμα στο λάθος, αφού όποιος δεν κάνει τίποτα είναι μόνο αλάνθαστος! Αλλά επειδή στην ΑΕΚ δεν μπορεί να προκύψει καμία προσπάθεια να επιβληθεί η άποψη κάποιου στην κρίση μας, εμείς θα συνεχίσουμε να κρίνουμε και προσωπικά θα σημειώνω ξανά και ξανά ότι ο Σιμόες πρέπει να μείνει και ας ανέβει λίγο το κόστος... Με την επισήμανση όμως ότι: ευτυχώς εγώ δεν κάνω κουμάντο στην ΑΕΚ, έχει πλέον το απόλυτο αφεντικό και αυτός κρίνεται από όσα κάνει. Και δεν του γράφουμε (και) λίγα... Όσο για τα λεφτά του Champions League και το γήπεδο και όλα τα υπόλοιπα, τα γνωρίζαμε και τα γράφαμε, δεν συνιστούν είδηση... Τα καλύτερα για την ΑΕΚ έρχονται, δεν έχουν φτάσει καν!

Υγ2: Συνεχίζει για ένα ακόμη ματς ο Γαλανόπουλος να επιβεβαιώνει ότι δεν θα είναι για καιρό μαζί μας... Με αντίπαλο τον Άρη και έως ότου βρει ρυθμό και μπει ο Άλεφ στο παιχνίδι (γιατί στο δεύτερο κι αυτός ήταν εξαιρετικός) έκανε τα πάντα στον άξονα! Όλα όμως... Κι είχε μια λάθος πάσα σε προσπάθεια αλλαγή παιχνιδιού που κόντεψε να στοιχίσει στην ομάδα αφού έκανε τη μεγαλύτερή του φάση ο Άρης σε αυτό το λάθος (όλα να τα γράφουμε). Όμως ήταν σε όλο το ματς ο καλύτερος του άξονα. Νομίζω έχουμε πολλά να δούμε ακόμη και ας μην καταφέρουμε να τον έχουμε για καιρό αναμέσά μας. Πολύ το χαίρομαι όπως γνωρίζετε όλοι σας διότι έχω τεράστια αδυναμία και λατρεία στο συγκεκριμένο παιδί χωρίς να 'χω και καν επαφές μαζί του.

Υγ3: Δεν είναι σίγουρα Αραούχο (και δεν το γράφαμε) ο Πόνσε αλλά παίζει στο κουτί να αποδειχθεί καλύτερός του. Προσοχή, επαναλαμβάνω, στο κουτί! Αραούχο και Πόνσε θα μπορούσαν να παίξουν μαζί στην επίθεση. Ο πρώτος είναι καψούρα ποδοσφαιρική με την ποιότητα που έχει και την ..... που έβγαζε σε κάθε φάση! Ο δεύτερος είναι η επιτομή του φορ killer! Ήδη πέντε γκολ σε επτά ματς και είναι ακόμη νωρίς. Τα τελειώματά του είναι 101% φορίσια: και η κεφαλιά ψαράκι, και το πώς πλασάρει όταν βγαίνει στο τετ α τετ ή μπαίνει σε χαμένη φάση μέσα στο κουτί, και το πάτημα και η κεφαλιά του στο γκολ από στατική φάση. Φορ που έχει και τη ταχύτητα. Μια χαρά και καλά έκανε ο Ουζουνίδης και επέμενε σε αυτόν.

Υγ4: Τι να πω και τι να καταλάβω για την ομάδα μπάσκετ... Ναι ο κόσμος δεν στηρίζει και θα έπρεπε. Τα 'χω γράψει 1000 φορές. Αλλά είναι και ευθύνη της ομάδας. Στο πρωτάθλημα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές ΚΑΘΕ χρόνο! Να είστε ειλικρινείς. Δεν φτάνει για το μέγεθος της ΑΕΚ ένα κύπελλο και ένα ακόμη ευρωπαϊκό (όχι Ευρωλίγκα) για να κερδίσεις τόσο δύσκολο κοινό. Κακώς δεν είναι στο πλευρό της ομάδας. Κάκιστα και χωρίς δικαιολογία. Είναι η υποχρέωσή τους... Όπως και υποχρέωση της ομάδας είναι να κερδίζει το νεοφώτιστο Περιστέρι και τον Προμηθέα. Για τον Θεό κύριοι, κάθε χρόνο το ίδιο έργο κουράζει... Και δεν νομίζω στην Πάτρα με παρόντες 500 φίλους της ΑΕΚ να έπαιξε ρόλο ότι δεν πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ οι Ενωσίτες. Η ομάδα έπρεπε να έχει βάσει προγράμματος ΜΟΝΟ νίκες έως σήμερα στο πρωτάθλημα. Αλλά και πάλι τα ίδια...

Υγ5: Ο κόσμος της ΑΕΚ τιμωρήθηκε από τα επεισόδια και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ από τους οπαδούς της ομάδας μας. Απαγορεύεται να μην επιτρέπεις σε ΑΕΚτσή να δει την αγαπημένη του ομάδα. Χθες έχασε λοιπόν μόνο ο απλός και αγνός Ενωσίτης από το λάθος στο ματς με τον Ολυμπιακό και τα επεισόδια. Και χάρηκα που στο δείπνο δεν προέκυψε κλάμα σαν τις... χήρες για το -3 και τη τιμωρία. Διότι θα μπορούσε να γίνει και αυτό από τη στιγμή που δεν υπάρχει ισονομία σκόπιμα. Κι όμως δεν ειπώθηκε το παραμικρό και δεν δικαιολογήθηκε τίποτα.

Υγ6: Μάνταλος, Μπακασέτας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Κλωναρίδης. Πρόκειται για επτά ενδεκαδάτους παίκτες οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ήταν εκτός. Αλλά η ΑΕΚ δεν έχει βάθος! Ναι το λένε ακόμη οι "Δεν έχουν ιδέα αλλά γράφουν που και που για την ΑΕΚ". Και κάτι ακόμα ξεχνάμε: τα πιτσιρίκια των άλλων λένε. Για πάμε: Γαλανόπουλος 21, Άλεφ 23 (αλήθεια πόσες ομάδες ξεκινάνε τέτοιο ματς με δυο νεαρούς στα χαφ;). Επίσης: Πόνσε 21, Μπογέ 22, ακόμα και ο Μπάρκας παιδί 24 ετών-βρέφος για τερματοφύλακας... Αυτό μου το έγραψε φίλος στο Facebook και έχει απόλυτο δίκιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...