Εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις…

Εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις…

Εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει στον ΠΑΟΚ με την απουσία Μαουρίσιο, αλλά και για την τιμωρία της ΑΕΚ και φυσικά τη νέα δίκη που προκύπτει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε 15 δύσκολα παιχνίδια από το ξεκίνημα της χρονιάς και μετά από ένα ρεπό, στην πρώτη προπόνηση, ο Μαουρίσιο υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και κάπως έτσι θα χάσει ένα μήνα δράσης… Τι να πεις; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Γίνονται και αυτά…

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ολλανδία - Γερμανία! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ξέρετε εσείς ότι κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες αποκαλούν τον Βραζιλιάνο… Περπατίσιο; Βέβαια… Μπαλαδόφατσες μεγάλες! Είναι και άλλοι που τον έχουν σκίσει λόγω μερικών σκαμπανεβασμάτων που παρουσιάζει στην απόδοσή του. Αρκετοί ακόμη δεν βλέπουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι προσφέρει αυτός ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα.

Και όμως! Πρώτοι όλοι αυτοί τώρα ανησύχησαν, μόλις έμαθαν ότι τραυματίστηκε!

Να λοιπόν που τώρα θα λείψει και θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να διαπιστώσουμε:

- Τι σημαίνει Μαουρίσιο για τον ΠΑΟΚ και την λειτουργία του

- Πόσο μεγάλη ηρεμία δίνει στο κέντρο

- Πόσο καλά και σίγουρα προωθεί το παιχνίδι στην επίθεση

- Πόσοι άλλοι θα ζητάνε την μπάλα στα καλά, αλλά κυρίως στα δύσκολα των αγώνων του ΠΑΟΚ.

Τώρα που δυστυχώς θα λείψει για τον ΠΑΟΚ, θα δούμε τελικά και αν τα τέσσερα κεντρικά χαφ που επέλεξαν οι άνθρωποι της ομάδας να κρατήσουν, είναι λίγα γι’ αυτό το ρόστερ, το οποίο και πάλι σε 22 μέρες θα δώσει εφτά ματς. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου στους αγώνες με Άρη, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Παναιτωλικό και δύο φορές με τη Βίντι. (Έχει και ένα με τον Εργοτέλη). Αν βεβαίως σε αυτό το διάστημα δούμε οποιονδήποτε άλλο εκτός από Κάνιας, Βέρνμπλουμ και Σάκχοφ να παίρνει θέση στα κεντρικά χαφ, τότε… προφανώς θα υπάρχει παραδοχή της λανθασμένης εκτίμησης-απόφασης να μείνουν τέσσερις. Σημασία βέβαια δεν έχει ποιος θα δικαιωθεί, αλλά πώς θα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βγάλει αυτό το κρίσιμο διάστημα. Γιατί… αν ο ΠΑΟΚ μείνει πρώτος στο πρωτάθλημα και μετά από αυτά τα ματς, τότε… χαιρετίσματα. Σε ένα διάστημα όπου ταυτόχρονα μπορεί να εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και την ευρωπαϊκή του πρόκριση. (Γίνεται αντιληπτό ότι όλα αυτά μαζί, ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα πετύχει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

* Όσον αφορά στην τιμωρία της ΑΕΚ, δεν βρίσκω γιατί πρέπει να χαίρεται οποιοσδήποτε οπαδός –ή αντίπαλος- γι' αυτό που συνέβη. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι στην οπαδική νοοτροπία υπάρχει πάντα μία ρεβανσιστική διάθεση. Από εκεί και πέρα, για πολλούς και διάφορους λόγους, εκτιμώ ότι και αυτή ήταν μία κακή και δυσάρεστη εξέλιξη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ θα ‘μαστε και θα το θυμηθείτε…

* Η Εθνική ομάδα έτρεξε πάρα πολύ, μόχθησε, πάλεψε για να βγάλει μόλις δύο φάσεις απέναντι στην Ουγγαρία την οποία κέρδισε με 1-0. Πάλι καλά…

* Τελικά το μισό Ελληνικό ποδόσφαιρο παραπέμπεται σε δίκη. Σε άλλη μία! Στο κοριόπολις κατηγορήθηκαν 85 ποδοσφαιράνθρωποι. Οι 58 έχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους, έστω και αν μερικοί εξ’ αυτών συνεχίζουν την δράση σε αυτούς που έλεγαν ότι είναι διαφορετικοί… Τώρα στο επόμενο σκάνδαλο, έχουμε άλλους 28! Για όλους τους υποστηρικτές της κατάστασης που βιώσαμε από το 2010 και για 5-6 χρόνια μετά (αναφέρομαι και στο δημοσιογραφικό χώρο που με αφορά άμεσα) 113 κατηγορούμενοι, με 58 καταδικασθέντες, είναι αρκετοί για να παραδεχθούν ότι αυτό που υποστήριζαν ήταν πολύ-πολύ βρώμικο ή χρειάζονται πολλούς ακόμη;

* ΑΕΚ-ΠΑΟΚ σήμερα στο πρωτάθλημα μπάσκετ και ο Δικέφαλος του Βορρά κατεβαίνει χωρίς τρεις Αμερικανούς! Ευκαιρία για την Ένωση να κερδίσει τον ΠΑΟΚ μετά από τόσες συνεχόμενες ήττες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.