Παίκτης Εθνικής ομάδας!

Παίκτης Εθνικής ομάδας!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παίκτης Εθνικής ομάδας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Τάσου Χατζηγιοβάνη στην σεζόν, το συστατικό που τον έκανε πρωταγωνιστή και την εξέλιξη του νεαρού άσου που αξίζει κλήση στο άδειο από εξτρέμ σύνολο του Μίκαελ Σκίμπε!

Θυμάμαι σαν τώρα, πριν δύομισι χρόνια στο Τέχελεν της Ολλανδίας, έναν 18χρονο πιτσιρικά να κλέβει τις εντυπώσεις και να πραγματοποιεί μία προετοιμασία που γέννησε ελπίδα για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, όσο και αν είναι παρακινδυνευμένο να κρίνεις από ένα δεκαήμερο προπονήσεων έναν ποδοσφαιριστή. Με όπλο τον καλό ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, την ταχύτητα και την τεχνική, ο μικρός από την Μυτιλήνη ᾽᾽έσκασε᾽᾽μέχρι και ασίστ με ραμπόνα μπροστά στον... πολύ Τζαντομένικο Μέστο, ο οποίος λίγες στιγμές αργότερα τον σήκωσε στον αέρα με τάκλιν, θέλοντας να τον συνετίσει με τον κλασσικό ιταλικό τρόπο!

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

᾽᾽Ξεχώρισε αρκετά τις πρώτες ημέρες χάρη στην ταχύτητα και την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση. Έχει καλές επαφές και ποδοσφαιρικό θράσος. Πρέπει να δουλέψει το σώμα του. Αξιολόγη περίπτωση᾽᾽. Αυτό το σχόλιο στον έλεγχο του Τέχελεν 2016 που συνόδευε το όνομα του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Ο Αντρέα Στραματσόνι στην αρχή της σεζόν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην συνέχεια, του έδωσαν 15 συμμετοχές, τις περισσότερες ερχόμενος από τον πάγκο. Ο μικρός εντυπωσίασε στην Λεωφόρο με τις ντρίμπλες, την έκρηξη και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του και ενθουσίασε τον κόσμο.

Πέρυσι, απέκτησε σαφώς πιο ενεργό ρόλο, με τον Ουζουνίδη και τον Κόλα να προσπαθούν να του δουλέψουν παράλληλα και το μυαλό και να τον βάλουν στον σωστό ποδοσφαιρικό δρόμο. Όσο ταλέντο και αν υπάρχει, χωρίς την κατάλληλη νοοτροπία είναι σχεδόν απίθανο να κάνεις αξιοσημείωτη καριέρα σε αυτό το επίπεδο. 25 συμμετοχές, τις περισσότερες από τις οποίες δεν μπόρεσει να εκμεταλλευθεί, έχοντας ξεκάθαρο πρόβλημα στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του, μιας και τον πήρε και εκείνον η μπάλα της περυσινής μετριότητας και των πολλών προβλημάτων στο εσωτερικό του συλλόγου. Λες και τον... κατάπιε αυτή η λάθος πάσα που έφερε το 3-2 της Μπιλμπάο μέσα στην Λεωφόρο.

Στις περισσότερες περυσινές συμμετοχές, αυτό που του έλειψε περισσότερο από κάθε τι άλλο ήταν η ουσία. Αυτό που μετράει δηλαδή για κάθε δημιουργικό ποδοσφαιριστή που θέλει να κάνει την διαφορά. Η σωστή τελική πάσα, το σωστό τελείωμα. Υπήρχαν πολλές στιγμές που τα έκανε όλα σωστά και στην τελική απόφαση περνούσε κάτω από την βάση. Σε αυτό το σημείο δεν μπόρεσε να εξελιχθεί την σεζόν 17-18 και αυτό ήταν το μεγαλύτερο ζητούμενο για την ποδοσφαιρική του ταυτότητα, δηλαδή να μπορέσει να βάλει ασίστ και γκολ στο παιχνίδι του.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του φετινού βασικότατου και πρωταγωνιστή Χατζηγιοβάνη σε σχέση με τον άγουρο αλλά ταλαντούχο πιτσιρικά των δύο πρώτων σεζόν. Η ουσία. Η σωστή απόφαση στο επιθετικό τρίτο. Οι επαφές που βοηθούν στο γκολ.

Με την ψυχολογία στα ύψη και την αυτοπεποίθηση στα καλύτερά της(προφανώς και έχει βάλει το... χεράκι του ο Δώνης) και έχοντας συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του, άρα και ρυθμό, ο διεθνής άσος αποτελεί τον mvp της ομάδας του σε αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα των πέντε νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Μία ασίστ και κερδισμένο πέναλτι κόντρα στην Λαμία, κερδισμένο πέναλτι και γκολ στην Λάρισα, 2 ασίστ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και μία γκολάρα στο 2-1 επί του ΠΑΣ!

Σε πέντε συμμετοχές 3 ασίστ και 2 γκολ, όταν στην προηγούμενη διετία μέτρησε μόλις 1 γκολ και 2 ασίστ! Αριθμοί και κυρίως μία ποδοσφαιρική εικόνα που αποδεικνύουν πως ο μικρός έχει μπει στις σωστές ράγες σε όλα τα τα επίπεδα και αν συνεχίσει να δουλεύει με τα μυαλά μέσα στο κεφάλι, θα κάνει σπουδαία πράγματα στο μέλλον!

Ο Χατζηγιοβάνης εκτός από κορυφαίος του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένα μέσα στους πέντε κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του πρωταθλήματος και με την εικόνα του αξίζει την κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αξίζει μία θέση στο σύνολο του Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην άκρη του γαλανόλευκου πάγκου, έχει δείξει πως ανταμοίβει την συνεχόμενη καλή παρουσία των γηγενών που αγωνίζονται στην Λίγκα!

Σε ένα σύνολο που δεν διαθέτει ούτε έναν κλασσικό εξτρέμ, σε μία πιστοποίηση της αδυναμίας του ελληνικού ποδοσφαίρου να παράγει και να παρουσιάζει σε υψηλό επίπεδο ακραίους επιθετικούς, ο Χατζηγιοβάνης δεν μπορεί να παραμένει εκτός.

Στο τελευταίο προσκλητήριο του Γερμανού τεχνικού, βρήκαν θέση 4 ᾽᾽δεκάρια᾽᾽(Φορτούνης, Πέλκας, Λάζαρος, Μάνταλος), δύο ᾽᾽δεύτεροι᾽᾽ επιθετικοί(Μπακασέτας, Δώνης) και δύο καθαροί σέντερ φορ(Μήτρογλου, Κουλούρης). Ούτε ένας εξτρέμ!

Στην Εθνική που τα τελευταία χρόνια έχει ξεκάθαρο πρόβλημα στην εύκολη δημουργία, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η φόρμα του μικρού θα μπορούσαν να δώσουν σημαντικές λύσεις στα χέρια του Σκίμπε.

Για να δούμε, αν αυτό που έχει διαπιστώσει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, θα το διαπιστώσει και ο εκλέκτορας της Εθνικής...

Υ.Γ1: Έχετε δίκιο όσοι στα χθεσινά σχόλια θέσατε θέμα για την βαθμολογία του Κουρμπέλη. Δεν ήταν για 6. Ήταν για 7. Απλά για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Από την στιγμή που το 10 είναι το άριστο και το 5 η βάση, το 6 δεν είναι αρνητικός βαθμός. Μην... τρελαίνεστε. Είναι θετικός βαθμός και πάμε παρακάτω...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.