Αφού δεν θέλουν το VAR γιατί δεν το παραδέχονται;

Αφού δεν θέλουν το VAR γιατί δεν το παραδέχονται;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα νέα κραυγαλέα λάθη των διαιτητών, αναφέρεται στην ξεκάθαρη θέση-πρόταση του ΠΑΟΚ και αναρωτιέται για τις προτάσεις όλων των άλλων εμπλεκομένων, ώστε –σε ένα ποσοστό- να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ιντερ – Φιορεντίνα και σούπερ αποδόσεις από τη Serie από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχοντας ξεπεράσει στο πρώτο παιχνίδι και τον Κουτσαύτη που δεν απέβαλε δύο παίκτες του Αστέρα, τον Καμπούρη που του ακύρωσε καθαρό γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τους διαιτητές στην Κρήτη που δεν είδαν τον καταφανέστατο πέναλτι στον Ζαμπά.

Οι αντίπαλοί του που με διάφορα μέσα (και Μέσα) δημιουργούν -με επιστημονικό τρόπο- εντυπώσεις για το… νέο χαλίφη, καταφέρνουν στο ίδιο διάστημα να κερδίζουν σφυρίγματα (αλλά και βαθμούς) όπως η ΑΕΚ με το πέναλτι Παπαδόπουλου στην Τρίπολη (που είναι αυτό το παλικάρι για τον οποίο μας διαβεβαίωναν ότι δεν τιμωρήθηκε) όπως και ο Ολυμπιακός με την απίστευτη χθεσινή απόφαση Σταυρόπουλου στη Νέα Σμύρνη. Ναι, εκεί στην ίδια περιοχή του γηπέδου, όπου έχουν δημιουργηθεί ξεχωριστά μαγνητικά πεδία τα οποία επηρεάζουν την όραση των βοηθών, όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στη φωτογραφία μας από τους αγώνες Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και Πανιώνιος-Ολυμπιακός.

Εδώ επάνω να επαναλάβω και να παραδεχθώ γι’ ακόμη μία φορά ότι: Λάθη θα γίνονται πάντα και όπως σε όλο τον κόσμο, τα λάθη θα είναι κυρίως υπέρ των μεγάλων. Και ο ΠΑΟΚ θα ευνοηθεί, όπως και οι άλλοι.

Ο ΠΑΟΚ όμως είναι ο ΜΟΝΟΣ που εδώ και δύο χρόνια, επιθυμεί, επιδιώκει και πιέζει να εφαρμοστεί η μόνη μέθοδος που θα μειώσει τις πολλές- κραυγαλέες λανθασμένες αποφάσεις.

Το έκανε μετά το γκολ Ενρίκε στον τελικό κυπέλλου, το έκανε πέρυσι μετά από φάσεις που ευνοήθηκε και αδικήθηκε, το κάνει και φέτος. Επιμένει, πιέζει και αναγκάζει την κυβέρνηση να απαντήσει για την καθυστέρηση στο VAR, για κάτι που πρέπει να πάρουν θέση ΚΑΙ από την ΕΠΟ.

Εδώ επάνω πρέπει να τονίσουμε κάτι για τους ξένους διαιτητές. Μέχρι τώρα έχουν δώσει λύσεις σε δύο αγώνες ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τους οποίους… όλως τυχαίως ο ΠΑΟΚ κέρδισε καθαρά, με σκορ 2-0. Η ΚΕΔ όμως έχει και θα έχει πρόβλημα να βρίσκει ξένους διαιτητές ενός καλού επιπέδου, γιατί πολύ απλά στις προηγμένες χώρες απ’ όπου θα μπορούσαν αυτοί να έρχονται, είναι κάθε εβδομάδα απασχολημένοι, είτε γιατί παίζουν, είτε γιατί αξιοποιούνται στο VAR. Στο VAR ποντάρουν ΚΑΙ στο εξωτερικό, χρησιμοποιούν κάθε ΣΚ όλους τους διαιτητές τους και έτσι για εμάς που ψάχνουμε ρέφερι, θα έρχονται από τη Φιλανδία, την Αρμενία, την Εσθονία και το Αζερμπαϊτζάν. Προσέξτε: Είναι θέμα χρόνου κάποιος από αυτούς τους λιγότερο ικανούς διαιτητές, να τινάξει ένα ματς στον αέρα! (Κάτι που βέβαια κάνουν για πλάκα και οι δικοί μας, τύπου Κομίνη. Και μία και δύο και τρεις φορές…).

Άρα και αυτό το γεγονός αποδεικνύει με τον πλέον φανερό τρόπο, ότι το VAR είναι η μόνη λύση για να περιοριστούν τα λάθη… ΟΧΙ για να εξαφανιστούν , κάτι που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν και όλοι όσοι τον εκπροσωπούν, φωνάζουν, πιέζουν και φθάνουν στο σημείο να… πληρώνουν γι’ αυτό, την ίδια ώρα που οι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Αυτό κάνουν επίσημα, γιατί ανεπίσημα, όσοι τους εκφράζουν, προσπαθούν ΚΑΘΕ μέρα και με ΚΑΘΕ ευκαιρία, να αναδείξουν τα μειονεκτήματα του συστήματος. Είναι τόσο φανερή η πρόθεσή τους να πολεμήσουν το VAR που πλέον έχουν εκτεθεί στα μάτια κάθε ουδέτερου και αντικειμενικού.

Μετά από όλα αυτά αναρωτιόμαστε: Αφού δεν το θέλουν, αφού δεν τους εξυπηρετεί,, αφού βάζουν κόσμο να το πολεμάει, γιατί δεν παίρνουν ανοικτά θέση κατά του VAR; Στα ίσια και παλικαρίσια…

Αφού κατά βάθος επιθυμούν τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπινου παράγοντα μέσα στο γήπεδο και αυτό το θέλουν γιατί ΜΟΝΟ έτσι μπορούν να πιέζουν (όπως πίεζαν τον βοηθό Σπυρόπουλο από την ημέρα του ορισμού του) γιατί δεν βγαίνουν να το παραδεχθούν;

Στο κάτω-κάτω αυτοί που δεν υποστηρίζουν τη λύση του VAR, τι έχουν να προτείνουν για να βελτιωθεί (έστω λίγο) η κατάσταση με τα κραυγαλέα λάθη όπως το χθεσινό;

ΤΙΠΟΤΑ! Αυτή είναι η αλήθεια. Τίποτα δεν προτείνουν γιατί είναι μία χαρά βολεμένοι με αυτό που τώρα επικρατεί. Και είναι πολλοί βολεμένοι, αφού έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες ομάδες και μηχανισμοί άσκησης πίεσης και επηρεασμού διαιτητών…

Αμφιβάλει κανείς;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.