Η ίδια αλλαγή κάνει τη διαφορά σε 3ο ματς του Ολυμπιακού!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η ίδια αλλαγή κάνει τη διαφορά σε 3ο ματς του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta την διαφοροποίηση του τρόπου παιχνιδιού του Ολυμπιακού, που σε τρία δύσκολα παιχνίδια έφερε τρεις νίκες!

Επιστροφή χρημάτων* στο Ιντερ – Φιορεντίνα και σούπερ αποδόσεις από τη Serie από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η αξία του γκολ του Νάτχο στο 92’ του αγώνα με τον Αστέρα, φάνηκε στην Τούμπα. Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 έδινε χθες τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό με μία νίκη επί του Πανιώνιου να πάει στο +3 από την ΑΕΚ και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, παραμονές των ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Κατέληγα το χθεσινό μου κομμάτι γράφοντας ότι ο Ολυμπιακός για να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία του, πρέπει να είναι έτοιμος να φτύσει αίμα στη Νέα Σμύρνη. Έτσι κι έγινε! Έφτυσε αίμα για να περάσει. Γιατί, εκτός όλων των άλλων, πήγε κι έπαιξε με «ιδιαίτερες» συνθήκες: ο ίδιος προερχόμενος από το πολύ απαιτητικό παιχνίδι με την Μπέτις την Πέμπτη (κι από την εξτρά φόρτιση του, αγωνιζόμενος με 10 παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο) κι ο Πανιώνιος προερχόμενος από ταπεινωτική ήττα (0-4 από την ΑΕΚ), που τον «τσίτωσε» και τον υποχρέωσε να «σκιστεί» για το καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας μάλιστα αυτός εννιά ημέρες να προετοιμαστεί γι΄ αυτό ειδικά το ματς-είχε παίξει Σάββατο στο ΟΑΚΑ…Μία «υποχρέωση» του Πανιώνιου, που αυξήθηκε ακόμη περισσότερο από την κίνηση με το πανό των οπαδών της ΑΕΚ εκείνο το Σάββατο…

Υπό αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα ήταν τεράστιο για τον Ολυμπιακό, τόσο αναφορικά με την χρονική και βαθμολογική συγκυρία, όσο κι αναφορικά με την ικανότητα που πρέπει να έχει μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να παίρνει τα αποτελέσματα ακόμη και στις δύσκολες βραδιές της, εκείνες στις οποίες απειλείται και με ήττα, όπως συνέβη χθες. Το δε τρίποντο στο 92’ αποκτάει άλλη διάσταση, καθότι το δεύτερο συνεχόμενο στο ίδιο λεπτό, με αντίπαλο από τη λεγόμενη δεύτερη ταχύτητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η δυσκολία επικράτησης ασφαλώς κι εγείρει αγωνιστικά ζητήματα για τον Ολυμπιακό, αλλά δείχνει και την αποφασιστικότητα-ψυχισμό που βγάζει η ομάδα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

Σίγουρα είναι ένα θέμα η ακύρωση του γκολ του Πανιώνιου στο 63’, ωστόσο βλέποντας σφαιρικά την χθεσινή διαιτησία στη Νέα Σμύρνη, καταλαβαίνεις εύκολα από μία σειρά αποφάσεων ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση να «σπρωχτεί» ο Ολυμπιακός. Κι αφού υπενθυμίσω ότι κι ο Αστέρας στο Καραϊσκάκη είχε βάλει γκολ στο 67’ κι έχασε, να σταθώ στην επιμονή με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» κυνήγησαν το γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά: στο 85’ κοντινή κεφαλιά του Μεριά, στο 87’ σουτ του Φετφατζίδη από τα 25 μέτρα, στο 89’ σουτ του Χασάν από τα 22 μέτρα, στο 92’ κεφαλιά του Χασάν για το 1-0! Κάθε δύο λεπτά έκαναν τελική! Το γκολ φαινόταν ότι «έρχεται»…

Ξεκάθαρα ήταν κομβική η αλλαγή του Χασάν στο 73’ κι η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, με τον Μπουχαλάκη έξω και τον Νάτχο να οπισθοχωρεί λίγο και να κάνει δίδυμο με τον Καμαρά στα χαφ. Με δύο σέντερ φορ (Χασάν-Γκερέρο) και τους Φετφατζίδη, Ποντένσε στα πλάγια, αλλά ουσιαστικά τον Φέτφα σαν τρίτο χαφ και τον Ομάρ περισσότερο εξτρέμ παρά μπακ. Κι αν έμπαινε πιο νωρίς, κι όχι στο 80’, ο Λάζαρος αντί του (πάλι) μετριότατου Ποντένσε, ο Ολυμπιακός θα ήταν ακόμη πιο νωρίς επικίνδυνος.

Κι είναι η τρίτη φορά που κάνουν τη διαφορά οι Χασάν-Γκερέρο, παίζοντας μαζί στο β΄ ημίχρονο, έστω κι αν ο Ισπανός (ξανά)χθες μόνο στα καλύτερα του δεν ήταν. Ο Χασάν μπήκε στο 73’, στο 0-0, αντί του Μπουχαλάκη κι ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με το δικό του γκολ και με τον ίδιο και τον Γκερέρο να έχουν από άλλη μία ευκαιρία ο καθένας.

Η πρώτη ήταν στο Ολυμπιακός-Λεβαδειακός όταν μπήκε αλλαγή ο Χασάν στο ημίχρονο, στο 0-0, αντί του Πάρντο κι ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με το φάουλ του Λάζαρου, και με τον Χασάν να έχει δοκάρι κι ένα φοβερό ψαλιδάκι ελάχιστα άουτ, τον δε Γκερέρο να χάνει τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες!

Η δεύτερη ήταν στο Ολυμπιακός-Αστέρας όταν μπήκε αλλαγή ο Χασάν στο 71’, στο 1-1, αντί του Λάζαρου κι ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 με το γκολ του Νάτχο από την κεφαλιά-πάσα του Γκερέρο, με τον Χασάν να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία από άλλη ασίστ του Γκερέρο και τους δύο μαζί να πρωταγωνιστούν σε άλλες δύο φάσεις.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Τρεις φορές, τις μόνο τρεις φορές που έχουν παίξει μαζί Γκερέρο και Χασάν, ο Ολυμπιακός «γύρισε» ουσιαστικά τρία δύσκολα παιχνίδια και τα πήρε στο γκολ. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη όταν παίζουν κι οι δύο. Οι αντίπαλοι αμυντικοί δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να τους μαρκάρουν και βρίσκουν έτσι κι οι δύο πολύ πιο εύκολα ευκαιρίες να δράσουν.

Αν θα μπορούσε να παίξει ο Ολυμπιακός από την αρχή και με τους δύο; Για να εκφράσουμε άποψη, πρέπει να το δούμε. Για να μην το κάνει ακόμη ο προπονητής, κάτι βλέπει. Αλλά νομίζω ότι όλο και θα του μπαίνουν ιδέες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.