Οι προδιαγραφές του Μεριά και η μεταγραφή «άλλου» στόπερ

Οι προδιαγραφές του Μεριά και η μεταγραφή «άλλου» στόπερ

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι προδιαγραφές του Μεριά και η μεταγραφή «άλλου» στόπερ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για μία επένδυση του Ολυμπιακού και γενικότερα για τους κεντρικούς αμυντικούς.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Έχω την εντύπωση ότι αν ο Πέδρο Μαρτίνς προβληματίζεται για μία θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αυτή είναι του δεξιού στόπερ.

Εκτιμάω ότι έχει πάντοτε τον Μιράντα ως πρώτη επιλογή, αλλά θεωρώ ότι πλέον έχει στο μυαλό του και τον Μεριά. Πιθανολογώ, γιατί μόνο αυτό μπορώ να κάνω, ότι ο Τυνήσιος του έβαλε δύσκολα μετά την εμφάνιση του στο τελευταίο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ. Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι, ένα 5-0 δηλαδή, δεν μπορεί να είναι το πιο ασφαλές κριτήριο, ωστόσο ο Μεριά έβγαλε ένα καλό πρόσωπο και μία υπόσχεση από αυτό το ματς, ότι μπορεί να δώσει λύσεις.

Έδειξε ο άσος από τη Βόρεια Αφρική ότι δεν είναι ένας απλά καλός στόπερ, αλλά ένας στόπερ με καλή τεχνική και με καλή πάσα, που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που ζητάει ο προπονητής, δηλαδή αφενός μεν να φεύγει η μπάλα σίγουρα από τα πόδια των κεντρικών αμυντικών, αφετέρου δε όταν μπορούν να βρίσκουν ανάμεσα στις γραμμές του αντίπαλου είτε τον Φορτούνη, είτε έναν εκ των Λάζαρου, Ποντένσε, ακόμη και τον Γκερέρο, όποτε κι ο φορ βγαίνει μακριά από την περιοχή.

Και στις αμυντικές μονομαχίες ήταν καλός, ενίοτε κι εντυπωσιακός ο Μεριά, αλλά κάποιες «λεπτομέρειες» του παιχνιδιού του, κάποια επιπόλαια διωξίματα κλπ., μου δίνουν την αίσθηση ότι ακόμη δεν πατάει τόσο γερά και καλά στα πόδια του. Χωρίς να είναι και παράλογο. Βγήκε για πρώτη φορά από την Αφρική για την Ευρώπη, δεν έχει κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, πήγε στο Ρέντη εννιά ημέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, λογικό είναι να χρειάζεται τον χρόνο του, παρότι δεν είναι μικρό παιδί, στα 25 του.

Τι μου έκανε εντύπωση; Ότι σαν να βολεύεται καλύτερα από αριστερά, αν και δεξιοπόδαρος! Όταν μπήκε στο 56’ ο Μιράντα αντί του Βούκοβιτς, ο Τυνήσιος πέρασε αριστερό στόπερ, με δεξιά τον Πορτογάλο και μου φάνηκε καλύτερος! Σαν να του αρέσει περισσότερο να παίζει από αριστερά, όπως συμβαίνει στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Η ουσία είναι ότι ο Μεριά φαίνεται να έχει καλές προδιαγραφές. Και θα έχει πολύ μεγάλη σημασία να βγει στον Ολυμπιακό αυτός ο παίκτης. Μην ξεχνάμε ότι δόθηκαν δύο εκ. Ευρώ για την απόκτηση του. Δεν είναι λίγα λεφτά αυτά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφορικά με αμυντικό.

Και κάπου εδώ ίσως υπάρχει κι ένα σοβαρό κομμάτι επί της απάντησης στην ερώτηση γιατί ο Ολυμπιακός έστω στο τέλος των μεταγραφών δεν κινήθηκε και για ένα ακόμη στόπερ, με τον Μολέδο μάλιστα να μην ήταν διαθέσιμος από την πρωτοπόρο πλέον στο πρωτάθλημα Βραζιλίας Ιντερνασιονάλ.

Γιατί πολύ απλά…

Πρώτον, ο Βούκοβιτς ξεκίνησε πραγματικά καλά τη σεζόν και ο προπονητής τον θεωρεί ως τον πιο συνεπή αμυντικό

Δεύτερον, ο Μιράντα είναι ένας παίκτης που τον ξέρει καλά ο Μαρτίνς και ο ίδιος ενέκρινε την μεταγραφή του

Τρίτον, ο Τοροσίδης πρωτίστως ήρθε για να βοηθήσει στην καρδιά της άμυνας-μάλιστα κάποιοι θεωρούν ως ιδανικό-ταιριαστό, ένα δίδυμο Τοροσίδη και Μεριά.

Τέταρτον, έμειναν τόσο ο Σισέ, όσο κι ο Νικολάου, άρα υπάρχει πεντάδα σέντερ μπακ

Και πέμπτον, έγινε μία σοβαρή επένδυση της τάξης των δύο εκ. Ευρώ (αναφέρομαι στα χρήματα που πήρε ο σύλλογος του, ανεξάρτητα δηλαδή του συμβολαίου του) για τον Μεριά κι ο Ολυμπιακός λογικά θέλει να την προστατεύσει αυτή την επένδυση.

Τώρα, αν θα δικαιωθεί η επιλογή του κλαμπ, αυτό θα φανεί μόνο μέσα στο γήπεδο. Αλλά ποδοσφαιρική λογική στην απόφαση υπάρχει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.