Ο Λάζαρος είναι καλύτερος κι απ΄ ότι τον περιμέναμε! Κάνει τα πάντα!

Ο Λάζαρος είναι καλύτερος κι απ΄ ότι τον περιμέναμε! Κάνει τα πάντα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta την πρεμιέρα του Ολυμπιακού, επικεντρώνοντας στον Λάζαρο.

Σημείωσε ο Τζέκο το πρώτο γκολ στο Ρόμα – Αταλάντα; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό, το πρώτο τρίποντο δηλαδή για το πρωτάθλημα, αναμεταξύ (που λέει και μία ψυχή) των δύο αγώνων με τους Άγγλους.

Η νίκη δεν ήταν πειστική, καθότι το σκορ (1-0) άφηνε το παιχνίδι ανοικτό έως το 93’, αλλά είναι αλήθεια ότι εύκολα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει τρία γκολάκια και τώρα θα λέγαμε όλοι ότι η ομάδα έχει κάνει ταρίφα τις τριάρες και τις τεσσάρες στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν (4-0, 3-1 και 3-1 τα τρία πρώτα ματς).

Και ναι μεν το πρόβλημα στο β΄ ημίχρονο ήταν οι χαμένες ευκαιρίες, αλλά στο α΄ το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο μπήκε η ομάδα στο παιχνίδι. Όπως ακριβώς δεν πρέπει να μπαίνει ο Ολυμπιακός: υποτονικά. Λες και έπαιζαν το…γ΄ ημίχρονο με την Μπέρνλεϊ κι ήθελαν απλά να κρατήσουν το υπέρ τους 3-1! Κάπως έτσι για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν άνοιξε γρήγορα το σκορ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του, αλλά και πήγε με 0-0 στο ημίχρονο.

Η μέτρια εικόνα είχε να κάνει, όμως, και με δύο επιλογές του Μαρτίνς, αφού ο Πάρντο δεν ήταν κακός, αλλά αυτό δεν αρκεί (ο εξτρέμ στον Ολυμπιακό πρέπει να κάνει και δυο πραγματικά καλές ενέργειες σε ένα ημίχρονο), ενώ κι ο Τοροσίδης δεν ήταν κακός σαν αμυντικός χαφ, ωστόσο έδειξε ότι πολύ απλά δεν είναι αυτή η θέση του. Η διαφοροποίηση της εικόνας στην επανάληψη είχε να κάνει και με την έξυπνη διορθωτική παρέμβαση του προπονητή, να περάσει τον Μπουχαλάκη και τον Χασάν, βάζοντας ένα κανονικό χαφ και «γεμίζοντας» την επίθεση.

Όμως, παίκτης του αγώνα ήταν, κι όχι για πρώτη φορά, ο Λάζαρος. Και για να είμαι ειλικρινής, απ΄ όσα έχω δει μέχρι τώρα, νομίζω ότι ο Έλληνας διεθνής άσος είναι στον Ολυμπιακό καλύτερος κι απ΄ ότι τον περίμενα! Διότι εγώ δεν στέκομαι μόνο στα γκολ, που συνεχίζει να βάζει όπως έκανε πέρσι με την ΑΕΚ. Οκέϊ, αυτά κάνουν τη διαφορά κι έχει ήδη πέντε σε τέσσερα ματς (!), αλλά η προσφορά του στο παιχνίδι της ομάδας είναι πολύ πιο πολύπλευρη. Ο άνθρωπος κάνει σχεδόν τα πάντα!

Ο Λάζαρος θα κάνει τις κούρσες του, θα πάρει γενικά προσπάθειες, θα απειλήσει με σουτ, μέσα η, έξω από την περιοχή, θα κερδίσει φάουλ και κάρτες, θα κάνει πολύ καλές πάσες, θα ντριμπλάρει, θα σεντράρει (αν κι εκεί ίσως χρειάζεται καλύτερες επιλογές), θα πάρει κεφαλιές, θα έχει καλά στημένα, και φάουλ και κόρνερ, αλλά θα έχει και καλές επιστροφές να βοηθήσει τον μπακ πίσω του, θα κλέψει μπάλες, θα ξεκινήσει αντεπιθέσεις για γκολ, θα αλλάξει πλευρά και θα κάνει έτσι υπεραριθμία, θα κάνει πολύ καλές συνεργασίες, αλλά και θα κυνηγήσει κάθε χαμένη φάση (μία ευκαιρία του Φορτούνη χθες προήλθε από δική του ασφυχτική πίεση στον αμυντικό, αναγκάζοντας τον σε λάθος).

Μπορεί να μην είναι ο σούπερ εντυπωσιακός παίκτης, αλλά η δουλειά που κάνει για την ομάδα πρώτα απ΄ όλα είναι τεράστια. Όποιος παρατήρησε πόσα πράγματα έκανε στο χθεσινό παιχνίδι, μόλις τρία 24ωρα μετά από τη μάχη με τους Άγγλους, θα του βγάλει το καπέλο. Ξαναλέω, το γκολ-τρίποντο είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, αλλά το γκολ (με φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, με προσωπική ενέργεια) θα μπορούσε και να μην μπει, αν δεν αιφνιδιάζονταν ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού, που είχε κατεβάσει τα ρολά, αλλά στο φάουλ πίστεψε ότι ο Λάζαρος θα περνούσε την μπάλα πάνω από το τείχος για την ακάλυπτη γωνία του κι έκανε ένα βήμα προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα να την πατήσει και να το φάει στην κλειστή γωνία του.

Πιο μεγάλη σημασία έχει η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι ο Λάζαρος κι ότι το παιδί ματώνει για τη φανέλα του Ολυμπιακού, λες και πραγματικά ζούσε τόσα χρόνια για να τη φορέσει! Τον βλέπεις να σκοράρει και να το χαίρεται σαν μικρό παιδί. Με αυτά που βλέπουμε έως τώρα, η μεταγραφή του Λάζαρου θα είναι μία από τις καλύτερες κινήσεις που έχει κάνει ο Ολυμπιακός…

Τώρα, να πω ότι εκνευρίστηκα που η πρώτη κίτρινη σε αγώνα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα πήγε στον…Λάζαρο, ναι, συγχύστηκα. Λες και ήταν βαλτός ο διαιτητής Κουμπαράκης.

Άσχετο, εντελώς: τον πιο ωραίο τίτλο για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και τη νίκη του επί του Αστέρα Τρίπολης με το πέναλτι-βουτιά, τον έβαλε τελικά η πιο κοντινή προς τον ΠΑΟΚ εφημερίδα, η Forza-«πρώτη εκτέλεση». Πολύ έξυπνος, κατά την γνώμη μου, και καθόλου ειρωνικά το λέω, τίτλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.