Θα πανηγυρίζουν στον Λευκό Πύργο…

Θα πανηγυρίζουν στον Λευκό Πύργο…

Θα πανηγυρίζουν στον Λευκό Πύργο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει τον στόχο του ΠΑΟΚ αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, αφού ξεχωρίζει και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Φυσικά γράφει και για μουντιάλ, αλλά και αναδιάρθρωση-διαιτησία.

Μεγάλη Προσφορά* στο Μουντιάλ! Πριμ* 100% στο παρολί σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σχετική ψυχραιμία την προαγωνιστική περίοδο και το κομμάτι των μεταγραφών. Μέχρι στιγμής έχει κλείσει μόνο ένα θέμα, αλλά και αυτό… καλό είναι! Όσο ο ΠΑΟΚ δεν αποδυναμώνεται και όσο οι άλλοι δεν δείχνουν διάθεση, δυναμική και αποφασιστικότητα για να ενισχυθούν σε μεγάλο βαθμό ώστε να τον ξεπεράσουν, το ασπρόμαυρο ταμείο είναι… συν. Μία τέτοια σύγκριση βέβαια ποτέ δεν είναι αρκετή, αφού ο πιο μεγάλος αντίπαλος για κάθε ομάδα είναι ο ίδιος της ο εαυτός και στόχος πώς θα… τον ξεπεράσει.

Επάνω σε αυτό πρέπει να θυμίσουμε ότι…

Πρώτος και μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να διατηρήσει τον επιτυχημένο του κορμό και αφού έχει τον ίδιο προπονητή (άρα ίδια φιλοσοφία-προπόνηση και καθημερινότητα) να επιχειρήσει την ποδοσφαιρική συνέχεια από εκεί που σταμάτησε.

Γι’ αυτό το πράγμα ο Λουτσέσκου… σκίζει τα ρούχα του. Πιστεύω ότι αν σήμερα του βάλεις το δίλημμα: «Μεταγραφή Βέρνμπλουμ ή παραμονή Πρίγιοβιτς», θα διαλέξει ξεκάθαρα το δεύτερο…
Αν του πεις: Παραμονή Κάμπος ή μεταγραφή Πούκι, θα πει… «Τζάλμα…» χωρίς να το σκεφτεί. Ο ίδιος βέβαια θέλει και τον Πρίγιοβιτς και τον Πέλκα και τον Κάμπος και τον Βέρνμπλουμ, αλλά αφού για τον Σουηδό δεν μπορεί να κάνει κάτι… φροντίζει να ξεκαθαρίσει την στάση του για τον κάθε… Κάμπος.

Τώρα τι γίνεται όμως, λίγες μόνο μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία; Γράφουμε μερικές υποθέσεις που αποτελούν και στόχους ενόψει αυτής της εβδομάδας και καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα:

- Αν ο ΠΑΟΚ κρατήσει τον κορμό του και δεν γίνει καμία… ζημιά.

- Αν ο ΠΑΟΚ κάνει σωστή διαχείριση και καλές επιλογές στους δανεικούς του έτσι ώστε στις 20/6 να μην έχει στο γήπεδο καμιά 50αριά παίκτες που θα ψάχνονται…

- Αν η ΠΑΕ καταφέρει να κλείσει επιτυχημένα μία ή δύο μεταγραφικές κινήσεις μετά τον Χατσερίδη…

τότε ενόψει έναρξης αγωνιστικής περιόδου και προετοιμασίας, η κατάσταση στον Δικέφαλο του Βορρά θα είναι… έως και εντυπωσιακή. Μέχρι και πανηγυρισμούς θα έχουμε…

Τίποτα βέβαια δεν είναι εύκολο! Και πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πολύ καλοί παίκτες μήνα Ιούνιο, δύσκολα έρχονται στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ όμως που δίνει και 1-1,5 εκατομμύριο ετησίως σε συμβόλαια πλεονεκτεί και σίγουρα πρέπει να έχει πέρα από τους πρώτους στόχους και πολλές-καλές εναλλακτικές.

* Το μουντιάλ ξεκίνησε και εκτιμώ ότι σύντομα θα καταλάβουμε ότι άλλο το μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας και άλλο στη Ρωσία… Είναι το κλίμα. Είναι η αύρα τέτοια… Είναι η ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι…
Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή τα σημερινά παιχνίδια, καλή επιτυχία –με όλη μου την καρδιά- στον τεράστιο Φερνάντο Σάντος. Από την άλλη και μία-δύο ενέργειες να κάνει ο Ουάρντα (εφόσον παίξει) καλά θα είναι...

* Και ενώ όλα αυτά τα ωραία γίνονται στον κόσμο, ενώ χθες οι Άγγλοι έμαθαν πότε ακριβώς γίνονται τα παιχνίδια της ερχόμενης Premier League, εμείς εδώ δεν ξέρουμε ακόμη ούτε… τι θα παίξουμε, ούτε πώς, ούτε πόσοι και με τι στόχο. Θα συνεδριάσουν –λένε- στις 25 Ιουνίου και μαζί με τον υφυπουργό θα… επιχειρήσουν να αποφασίσουν…

Ντροπή…

Μισή ντροπή γι’ αυτούς και άλλη μισή σε όσους ακόμη συζητούν ή προσπαθούν να κρατήσουν στους πίνακες διαιτητές όπως ο Αρετόπουλος, ο Κομίνης, ο βοηθός Ποντίκης, ο Μάνταλος, ο Καλογερόπουλος και όλοι αυτοί που με το ζόρι προσπάθησαν να βγάλουν άλλον πρωταθλητή από εκείνον που όλο και περισσότεροι –όπως προχθές ο Κάναντι- παραδέχονται ότι άξιζε και αυτόν τον τίτλο, πέρα δηλαδή από το κύπελλο που πήρε με 10 στις 10 νίκες και ένα θριαμβευτικό τελικό 2-0 στην έδρα του αντιπάλου, σε αγώνα που φυσικά το σκορ αδικούσε κατάφορα τον νικητή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.