Σπανός: «Στον Άρη ένιωσα κυρίαρχος»

Σπανός: «Στον Άρη ένιωσα κυρίαρχος»

Σπανός: «Στον Άρη ένιωσα κυρίαρχος»

bet365

Ο Δημήτρης Σπανός άνοιξε την καρδιά του στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τη χρονιά που πέρασε, τον Άρη που έζησε και το ανεκπλήρωτο όνειρο της παραμονής στην ομάδα.

Περού - Σκωτία! Με υψηλές αποδόσεις και ατελείωτη δράση στο live στοίχημα! (21+)

Ο Δημήτρης Σπανός έδειξε συγκινημένος λέγοντας αρχικά ότι «είναι λίγο δύσκολη στιγμή, γιατί όταν έρχεσαι σε μία ομάδα είσαι λίγο αγχωμένος αλλά έχεις την ίδια αίσθηση κι όταν φεύγεις», αλλά ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε για το πώς ένιωσε στην ομάδα. «Ένιωθα κυρίαρχος και δεν υπήρξε στιγμή που να φοβήθηκα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνθήκες. «Όταν ήρθα, το ρόστερ ήταν έτοιμο κατά τα 2/3. Στην πορεία προστέθηκε ο Πλατέλλας ο οποίος ήταν ακρογωνιαίος λίθος σε αυτό που κάναμε. Ένα δεύτερο κομμάτι, είναι οι επτά νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Σ’ αυτή την κατηγορία, η αρχή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σωτήρη τον Βίνο, τον θεωρώ τον καλύτερο γυμναστή στην Ελλάδα. Ήταν το δεύτερο μυστικό της επιτυχίας μας η καλή κατάσταση της ομάδας. Η ισοπαλία με τον ΟΦΗ εδώ μέσα ήταν κομβική, γιατί αν κερδίζαμε σ’ εκείνο το ματς, θα ξεφεύγαμε με οκτώ βαθμούς και θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Εκεί αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε στη διάρκεια της χρονιάς για το επίπεδο ποδοσφαίρου που απέδωσε η ομάδα. « Όταν η άνοδος είναι μονόδρομος, υποχρεούσαι να επικεντρωθείς εκεί, δηλαδή στο ωφέλιμο ποδόσφαιρο. Αν βάλετε κάτω τους αριθμούς και με εξαίρεση τους αγώνες με Εργοτέλη και Απόλλωνα, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε κυριαρχία και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πάρει την μπάλα στα πόδια του. Ξέραμε ότι μας έλλειψε το εύκολο γκολ, αλλά δεν μπορώ ν’ αναιρέσω την προσπάθεια της διοίκησης που τον Γενάρη, αλλά και το καλοκαίρι, ενίσχυσε την ομάδα. Το ρόστερ της ομάδας, ήταν μεταξύ Super League και Football League. Αυτό οφείλεται στον Παύλο Μυροφορίδη και τον Θόδωρο Καρυπίδη, που τους έφεραν και τους πλήρωσαν. Όποιος και να έλλειπε, δεν υπήρχε πρόβλημα», είπε και συμπλήρωσε:

«Υπήρχαν ομάδες που έπαιζαν μέτρια, ήταν ψηλά στην βαθμολογία, αλλά πανηγύριζαν που έπαιζαν στο Χαριλάου. Αυτή είναι η διαφορά με τον Άρη. Ο Άρης δεν έχει ταβάνι. Ήταν χαώδης η διαφορά μας. Όταν ο Άρης έχει συνηθίσει με τον Κούπερ, τον Κόκε και τον Ρονάλντο, είναι λογικό να μην παίζει ποτέ καλά. Ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις. Φέτος, εμείς πήραμε 85 βαθμούς και πέρυσι ο πρωταθλητής είχε 83. Είμαστε δίκαια εκεί που είμαστε. Για να βγεις κατηγορία, πρέπει να βγάλεις ένα πρωτάθλημα, σχεδόν αήττητο. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα, ούτε Παρί, αλλά αν δείτε την κατηγορία, πρέπει να είσαι σχεδόν αήττητος. Είμαστε απόλυτα δίκαια στην κορυφή».

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Θέλω να τον ευχαριστήσω. Είχαμε τις κόντρες μας, κάποιες φορές και έξω από τα όρια, αλλά αυτές οι κόντρες ήταν πάντα για το καλό της ομάδας. Αυτός ο χρόνος, με βοήθησε για να συντηρήσω την οικογένειά μου. Ευχαριστώ πολύ τον Παύλο τον Μυροφορίδη και του εύχομαι το επόμενο βήμα του να είναι ακόμη πιο ψηλά. Ευχαριστώ τον Σωτήρη τον Βίνο, τον Αντώνη τον Λυκούρη, τον Στάθη Φριλίγγο, μακάρι να συνεχίσουν κάπου καλύτερα, ή κάπου το ίδιο καλά με τον Άρη. Τον γιατρό μας τον κ. Πανταζή, τους φροντιστές, την ασφάλεια, που μας μετέφεραν με ασφάλεια, τα παιδιά στα γραφεία, τους υπεύθυνους Τύπου».

Στο τέλος του εισαγωγής του αναφέρθηκε στους φίλους του Άρη λέγοντας ότι… «βλέπαμε τον κόσμο της ομάδας στο youtube, ήρθαμε εδώ και το ζήσαμε. Όταν μία ομάδα έχει 15.000 κόσμο στην Football League, τι στόχο να βάλεις; Δεν μπορείς να βάλεις στόχο, δεν έχει ταβάνι αυτή η ομάδα! Θέλω ο επόμενος που θα έρθει, θέλω να βρει τα πράγματα έτοιμα. Ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Κάποιοι λένε ότι είναι μέσα στις πέντε καλύτερες, εγώ λέω ότι είναι πρώτη και καλύτερη».

Στον Δημήτρη Σπανό παραδόθηκε και μια φανέλα της ομάδας με το Νο9 που φέρει το όνομά του.

Ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για το τέλος της συνεργασίας και το πότε αντιλήφθηκε ότι δεν θα συνεχίσει στον Άρη. «Ξέρω τη μοίρα του προπονητή. Μπορεί να πάω σε μια ομάδα και να καθίσω πέντε χρόνια, μπορεί και να με διώξουν μετά από ένα παιχνίδι. Είχα επίγνωση της κατάστασης εδώ και τουλάχιστον ενάμιση μήνα. Δεν ένιωσα άσχημα, απλά έβαλα το μυαλό μου σε μια γυάλα, για να πετύχουμε την άνοδο. Ήθελα να πάω το πλοίο στο λιμάνι με ασφάλεια».

Σχετικά με το αν νιώθει αδικημένος για το ότι δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Άρη, απάντησε: «Ο στόχος μου όλη την χρονιά ήταν να αναγκάσω τον οργανισμό να ανανεώσει τη συνεργασία. Ίσως να φαίνεται άδικό το ότι δεν ανανέωσα, το ότι ήθελα να μείνω στην ομάδα το ξέρουν όλοι, το έχω πει σε όλους. Για μένα πιστεύω ότι θα ήταν δίκαιο να συνεχίσω στην ομάδα αλλά η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει. Ίσως βλέπει κάτι παραπάνω. Από την στιγμή όμως που η συμφωνία μας προέβλεπε διάρκεια ενός χρόνου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε και σημείωσε ότι δεν έχει στα χέρια του συγκεκριμένη πρόταση από άλλη ομάδα.

Ρωτήθηκε για την εντονότερη εικόνα που έχει στο μυαλό του, είπε: «Όταν εξασφαλίστηκε και μαθηματικά η άνοδος. Ήταν μία ανακούφιση για όλους μας».

Για το αν επηρεάστηκε η από τις συχνές διαφωνίες των Καρυπίδη-Μυροφορίδη, σημείωσε: «Δεν επηρεάστηκα καθόλου, γιατί ξέρω τον Μυροφορίδη. Είναι ένας παράξενος άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να έρθει σε ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο, για το καλό της ομάδας. Ο πρόεδρος είναι ένα νέο παιδί, κοντά στην ηλικία με τον Μυροφορίδη, είναι αλήθεια ότι το μείγμα ήταν εκρηκτικό, αλλά κανείς δεν έτρεφε κακία για τον άλλον. Δεν έγινε ποτέ αυτό γιατί έβαλαν πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας. Ο Καρυπίδης θέλει να οργανώσει τα πάντα»

Για το αν ο Άρης ως οργανισμός έχει οργάνωση, είπε: «Πίσω από την πρώτη ομάδα, δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό. Θα μπορούσα να χαϊδέψω αυτιά, αλλά δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό. Μπορεί να γίνει, καθώς τα παιδιά που ασχολούνται με τις υποδομές, έχουν την τεχνογνωσία. Άρης πρέπει να σημαίνει και ανίχνευση ταλέντων, μεγάλο δίκτυο. Υπήρχε χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη το καλοκαίρι, που τον χάσαμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα