Το αισιόδοξο μήνυμα για τον Ολυμπιακό, μέσα κι από το πρόβλημα της επίθεσης!

Το αισιόδοξο μήνυμα για τον Ολυμπιακό, μέσα κι από το πρόβλημα της επίθεσης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta την επιθετική αδυναμία του Ολυμπιακού, φτάνοντας όμως σε ένα «άλλο» συμπέρασμα

Απ΄ ότι έχει διαρρεύσει, ένα από τα πρώτα πράγματα στα οποία στάθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς αναλύοντας τον φετινό Ολυμπιακό, ήταν η μεγάλη αδυναμία του στην αμυντική λειτουργία.

Και βέβαια δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί του-τα νούμερα δεν αφήνουν περιθώρια: ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί τα διπλάσια γκολ από τον ΠΑΟΚ και τα υπερδιπλάσια από την ΑΕΚ. Και τα ίδια με τον ευρισκόμενο στην 10η θέση της βαθμολογίας Παναθηναϊκό.

Μόνο που κατά την δική μου άποψη πρέπει να δούμε καλύτερα όλο το κάδρο. Κι από αυτό προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός μεγάλο πρόβλημα παρουσίασε και στην επιθετική του λειτουργία!

Κατ΄ αρχάς χρειάζεται μία πιο λεπτομερή ανάλυση το δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, 56 (χωρίς να υπολογίζω το άνευ αγώνος 3-0 στην Τούμπα).

Κι αυτό γιατί πρώτον από αυτά τα 56 γκολ, τα 38 (!!!) τα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός σε τρεις συγκεκριμένες ομάδες, τις δύο που υποβιβάστηκαν (Πλατανιά 5-1, 4-0 και Κέρκυρα 5-1 και 3-1) και στην 12η Λάρισα (4-1 και 3-0) και σε άλλα παιχνίδια με τον Πανιώνιο (4-3), τον Παναιτωλικό (4-1), τον Απόλλωνα (3-1) και την Ξάνθη (3-0). Δηλαδή σε δέκα παιχνίδια. Και δη σχεδόν σε όλα από τα λεγόμενα πιο εύκολα παιχνίδια.

Και γιατί δεύτερον στα μισά παιχνίδια του πρωταθλήματος κι ειδικά στα θεωρούμενα πιο δύσκολα, ο Ολυμπιακός είτε δεν σκόραρε καν, είτε έβαλε το λιγότερο δυνατό αριθμό γκολ, δηλαδή ένα. Δεν σκόραρε σε τρία παιχνίδια (μέσα με Ατρόμητο 0-1 κι έξω με Παναθηναϊκό 0-1 και Απόλλωνα 0-1) και σκόραρε από μία φορά σε άλλα δέκα: στις νίκες 1-0 μέσα με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ, Πανιώνιο κι έξω με Λαμία…Στις ισοπαλίες 1-1 μέσα με Παναθηναϊκό κι Αστέρα κι έξω με Ξάνθη, Αστέρα και Λεβαδειακό. Και στην ήττα 1-2 μέσα από την ΑΕΚ.

Όταν από τα 27 παιχνίδια σου δεν σκοράρεις η, σκοράρεις μόνο ένα γκολ στα 13, είναι ξεκάθαρο το πόσο σοβαρό επιθετικό πρόβλημα έχεις, ειδικά όταν βάλεις μέσα και την εξής παράμετρο: Από αυτά τα λιγοστά (όλα κι όλα δέκα γκολ) γκολ, τα εφτά είναι από στατικές φάσεις (τέσσερα πέναλτι και τρία από κόρνερ και φάουλ)…Το δε πρόβλημα φάνηκε και στα δύο σοβαρά από τα παιχνίδια του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ, όπου τα αποτελέσματα ήταν 0-0 κι 1-2, με τον Ολυμπιακό δηλαδή στο ένα να μην σκοράρει καν και στο άλλο να σκοράρει μία φορά-ξανά από στατική φάση (κόρνερ)…

Κοινώς ο φετινός Ολυμπιακός δεν είχε ισορροπία ούτε αμυντικά, αλλά ούτε κι επιθετικά, αφού σε 13 ματς έκανε μόλις 10 γκολ και σε άλλα 10 ματς έκανε 38 γκολ!!! Με τη διαφορά ότι από τα 10 ματς με τα πολλά γκολ, είναι ζήτημα να βρεις δύο-τρία με κάποιο βαθμό δυσκολίας για τα επίπεδα ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.

Αν έστω στο ένα από τα δύο κομμάτια, το αμυντικό η, το επιθετικό, ο Ολυμπιακός είχε μία καλή εικόνα, τουλάχιστον θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα ως το τέλος. Και μπορεί και να το έπαιρνε κιόλας, ας ήταν έτσι η διαιτησία, δηλαδή τόσο κόντρα απέναντι του και τόσο κραυγαλέα πρίμα για τους άλλους…Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος (19η αγωνιστική) η βαθμολογία ήταν ΠΑΟΚ 43, Ολυμπιακός 42, ΑΕΚ 41…

Κι αυτή ακριβώς η διαπίστωση ίσως είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη νέα σεζόν. Ότι δηλαδή με μία καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να τα καταφέρει ακόμη και με τέτοια διαιτησία. Το βασικό για τον ίδιο είναι να έχει καλύτερη ομάδα, με ισορροπία, αρχή και τέλος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.