«Πριν σκοράρει ο Σάκχοφ έκανε... βήματα»

«Πριν σκοράρει ο Σάκχοφ έκανε... βήματα»

«Πριν σκοράρει ο Σάκχοφ έκανε... βήματα»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει πολλά και διάφορα που λέγονται και γράφονται για τον πρωτοπόρο του Ελληνικού πρωταθλήματος. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με το άθλημα. Με το ποδόσφαιρο.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μειωθεί ο ΠΑΟΚ και η πορεία του. Με μεθόδους Γκέμπελς, λέγονται και γράφονται (με συστηματικό τρόπο) πράγματα, τα οποία φανερώνουν την αγωνία ανθρώπων για να δημιουργήσουν μία κακή εικόνα για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Λάσπη ατελείωτη, ώστε στο τέλος κάτι να μείνει. Ταυτόχρονα, αυτό το ίδιο σύστημα με δεκάδες ψέματα προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ομάδα η οποία έχει κάνει αυτό το φοβερό σερί μέσα στο γήπεδο. Κουβέντα δεν γίνεται για ποδόσφαιρο! Εκεί δεν τους «παίρνει». Το θέμα είναι να δημιουργηθούν εντυπώσεις…

Πάμε να απαριθμήσουμε, γιατί οι γενικότητες δεν αρέσουν…

Ξεκινάμε από το τέλος. Όταν γίνεται αυτή η φάση στο 1-0 του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ με τον Πρίγιοβιτς να πασάρει και να είναι στην ίδια ευθεία με τον Σάκχοφ και τον αμυντικό της Λάρισας να είναι μπροστά τους και πιο κοντά στο τέρμα, αλλά μετά από μία μέρα ο Κούγιας από τον πάγκο «βλέπει» οφσάιντ, το οποίο είδαν και συγκεκριμένα ερυθρόλευκα ΜΜΕ, τότε εσείς τι καταλαβαίνετε; Προσπαθούν ή όχι με αισχρά ψέματα να δημιουργήσουν εντυπώσεις;

- Προσπαθούν να περάσουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που ευνοείται! Ντόρος μεγάλος για το οφσάιντ με τα Γιάννινα, τσιμουδιά για το χέρι πέναλτι που δεν δόθηκε στο ίδιο ματς. Χαμός για το Αγρίνιο, όπου υπέρ του ΠΑΟΚ έγιναν αποδεδειγμένα τρία πέναλτι και δόθηκε το ένα. (Πώς έγινε πέρυσι με τον τελικό που τονίζονταν το οφσάιντ του Ενρίκε, αλλά «θάφτηκε» το πέναλτι που προηγήθηκε στον Κρέσπο;)

«Μόνο ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε» λένε… Ο Ολυμπιακός τι έκανε στους αγώνες με Πανιώνιο, με Τρίπολη μέσα και έξω, αλλά και με την Ξάνθη; Η ΑΕΚ τι έκανε με τη Λαμία; Με τα Γιάννινα και το πέναλτι στο δεκάλεπτο;

- Πάει να ανοίξει θέμα διαιτησίας φέτος για 10-15 φάσεις σε όλο το πρωτάθλημα. Τόσες δηλαδή που έχασε μόνο ο Σπάθας στον περιβόητο αγώνα Τρίπολη-Ολυμπιακός 0-0! Μία χρονιά εξισώνεται (σε επίπεδο εντυπώσεων) με ένα μόνο ματς της πιο βρώμικης εποχής του ποδοσφαίρου!! Αυτής της εποχής (για να μην ξεχνιόμαστε) για την οποία εκκρεμεί ένα κατηγορητήριο, από εδώ μέχρι… αύριο!

Αλλά έτσι είναι το «παραμύθι». Φταίει ο ΠΑΟΚ! Παίζει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ, χάνει με 1-2, το γήπεδο γίνεται «καλοκαιρινό» και στο τέλος ο πρώην πρόεδρός του, βγαίνει και μιλάει ΜΟΝΟ για τον ΠΑΟΚ! Αυτός είναι το πρόβλημά του.

Για το VAR θα πει κανείς κάτι; Γιατί ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ το επιδιώκει και πιέζει γι’ αυτό; Γιατί ο Ολυμπιακός δεν λέει κουβέντα και απλά οι εκπρόσωποί του προβάλουν τα ένα-δύο μειονεκτήματα του συστήματος, αλλά αποσιωπούν τις δεκάδες λύσεις που θα δώσει σε δύσκολες φάσεις; Αυτή είναι και η κύρια απόδειξη για το ποιος θέλει ισονομία και ποιος φωνάζει, γιατί θέλει την εύνοια που του στερήσανε…

Και συνεχίζουμε…

- Γράφτηκε με μεγάλα γράμματα, ότι η διεύθυνση οικονομικής αστυνομίας διεξάγει έρευνα για παράνομο στοιχηματισμό στον περσινό αγώνα ΠΑΟΚ-Κέρκυρα. Με μικρά γράμματα, προστέθηκε ότι η έρευνα αφορά άλλα 49 παιχνίδια που έγιναν στην Ελλάδα, τα οποία φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούν. Και εδώ εντυπώσεις...

- - «Αποκαλύφθηκε» τρεις-τέσσερις-πέντε φορές μέχρι τώρα, ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε ή θα ασκήσει δίωξη για φοβερά και τρομερά επεισόδια που έγιναν στα Γιάννινα. Κάθε μέρα εδώ και 10 μέρες, το ίδιο θέμα! Οι ευσεβείς πόθοι, μετατρέπονται σε πληροφορίες! Έτσι θέλουν να συμβεί και ασκείται κάθε μέρα πίεση για να τιμωρηθεί η Τούμπα.

- Επί μέρες η προπαγάνδα πήγε να περάσει (και πάλι για να δημιουργήσει εντυπώσεις) ότι αποφασίστηκαν αλλαγές στην ΚΕΔ, επειδή το πρότεινε η Επιτροπή Επιτήρησης της UEFA. Πάλι ψέματα. Πάλι εκτέθηκαν. Καμία αλλαγή δεν αποφάσισε η FIFA, που αυτή τη στιγμή αποφασίζει για την Ελληνική διαιτησία.

- Γράφτηκε από αθεόφοβους το ότι στην κλήρωση του κυπέλλου που έγινε στην ΕΠΟ, οι παράγοντες των ομάδων δεν ζήτησαν να πιάσουν τα μπαλάκια! Το αντιλαμβάνεστε που έχουν φθάσει;

- Κατά τα άλλα, η NOVA τώρα αποφάσισε να σπάσει την κεντρική διαχείριση, γιατί δεν της «αρέσει» το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα! Το διαβάσαμε και αυτό! Το μόνο χιουμοριστικό που δεν γράφτηκε, είναι ότι η NOVA ήταν τόσο ευχαριστημένη με το περασμένο καθεστώς, που θα έδινε και αύξηση στις ομάδες, αν το έπαιρνε ο Ολυμπιακός από τον Οκτώβριο! Στα σοβαρά τώρα, η NOVA που ήδη μειώνει τα μπάτζετ της, ζητούσε μείωση των ομάδων, η λίγκα κορόιδευε και μιλούσε για μπλόφες και τώρα οι (μικρότερες) ομάδες θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν…

Αυτά και πολλά άλλα γίνονται από τους νοσταλγούς της Οργάνωσης, που βλέπουν ότι μετά από χρόνια το ποδοσφαιρικό σκηνικό καθαρίζει (όχι απόλυτα, αλλά καθαρίζει) και… όλως τυχαίως, με αυτή τη νέα πιο καθαρή κατάσταση, οι διεκδικητές του τίτλου αλλάζουν!

Κλείνοντας…

Μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα, το μόνο που δεν είπαν είναι ότι… «πριν βάλει το γκολ ο Σάκχοφ με την Λάρισα, έκανε βήματα. Αλλά και ο Πρίγιοβιτς πριν το 3-0, έκανε πιαστό»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.