Χιμένεθ: «Απολαμβάνω τις νίκες στην ΑΕΚ ως οπαδός»

Χιμένεθ: «Απολαμβάνω τις νίκες στην ΑΕΚ ως οπαδός»

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Απολαμβάνω τις νίκες στην ΑΕΚ ως οπαδός»

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πως είναι δεμένος με την ΑΕΚ, για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και για την λίστα του Europa League.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Χιμένεθ στην κάμερα της NOVA:

Για τις κινήσεις του στα ματς με τον Ολυμπιακό κι αν είναι οι μεγαλύτερες στιγμές του στην ΑΕΚ: «Ένας προπονητής πρέπει να παίρνει αποφάσεις κάθε στιγμή: από τη στιγμή που θα βγάζει αποστολή, μέχρι 11άδα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που υπάρχει συνεχής δραστηριότητα. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς: Μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα, η εικόνα. Όταν παίρνεις αποφάσεις και βγαίνουν είναι θετικό, όταν δεν βγαίνουν αρνητικό. Αυτό που συμβαίνει για να πάρει κάποιος αποφάσεις δεν πρέπει να τις παίρνει εκείνη τη στιγμή αλλά να βασίζεται στη δουλειά που βλέπει στις προπονήσεις. Ο τομέας της τύχης είναι επίσης σημαντικός. Παίζει ρόλο και η τύχη. Ενας δάσκαλός μου που εκτιμώ μου είχε πει: όσο πιο πολύ δουλεύεις τόσο πιο πολύ τύχη έχεις».

Για τις κινήσεις του που έπιασαν όλες: «Στο χαρτί μπορεί να είναι όλα πιο εύκολα, αλλά πρέπει να βγουν και στο γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν. Εγώ έχω κάποιες ιδέες αλλά πρέπει να το βγάλουν οι παίκτες στο γήπεδο. Γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ένας προπονητής με το πέρασμα του χρόνου αποκτά εμπειρία και με ένα κοίταγμα στα μάτια με έναν παίκτη μπορεί να καταλάβει αν μπορεί να βοηθήσει ή όχι. Όταν σκέφτηκα να βάλω τον Γιακουμάκη ήταν μια αυθόρμητη απόφαση. Το είδα στα μάτια του και δεν το σκέφτηκα πολύ. Πρέπει να δουλέψει, το ξέρει, αλλά στο άμεσο μέλλον θα βοηθήσει πάρα πολύ. Ένας ποδοσφαιριστής που πρέπει να υπάρχει υπομονή. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Ειδικά στην ΑΕΚ που πρέπει πάντα να κερδίζει και δεν παίζει σε μία ομάδα που και το λάθος μπορεί να συγχωρεθεί».

Για τη θέληση του Γιακουμάκη να παίξει στο Καραϊσκάκη: «Είναι αλήθεια ότι εκείνη τη στιγμή ετοιμαζόταν ο Λόπες στο 0-0. Δεχθήκαμε το γκολ, μπήκε ο Γιακουμάκης. Μπαίνοντας ο Γιακουμάκης ήταν σαφές μήνυμα ότι μπαίνει να κερδίσουμε. Το πέρασε στους παίκτες. Το βασικό είναι ότι ένας προπονητής δεν παίρνει αποφάσεις για να τα έχει καλά με έναν ποδοσφαιριστή, αλλά για το καλό της ομάδας. Κι ας αδικεί μερικές φορές κάποιους παίκτες».

Αν νιώθει πιο δυνατός από ποτέ ως προπονητής της ΑΕΚ: «Δεν οφείλει ο κόσμος να μου δώσει ευχαριστίες. Με βάσει την παιδεία που μου έχουν δώσει οι γονείς μου αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτό που συμβαίνει είναι πως όταν είσαι κάπου και είσαι άνετα, βγάζω έξω τα υλικά αγαθά, θέλεις να προσφέρεις ακόμα περισσότερο για τον κόσμο που σε εκτιμάει και εσύ αγαπάς. Αυτό συμβαίνει και σε μένα. Υπάρχει το θέμα το συναισθηματικό. Με την ΑΕΚ όταν κερδίζουμε δεν το απολαμβάνω σαν προπονητής της, αλλά και σαν φίλαθλος. Χαίρομαι που για τη νίκη της ΑΕΚ. Φυσικά κάθε περίοδος μπορεί να σου χαρακτηρίσει κάτι. Τώρα η ΑΕΚ είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα! Υπάρχει ένα άτομο το οποίο στηρίζει και βοηθάει στα έξοδα μιας επαγγελματικής ομάδας, που κάθε ημέρα είναι και περισσότερα. Είναι το συναίσθημα που μου έχει δημιουργηθεί με την ΑΕΚ είναι από την πρώτη σεζόν μου στην ομάδα. Τότε ήταν απλήρωτος ο κόσμος στην ΑΕΚ. Και δεν μιλάω μονο για τους προπονητές και τους παίκτες. Υπήρχε κόσμος που ερχόταν με μηχανάκι εδώ, έμενε το βράδυ εδώ για να δουλέψει ξανά την επόμενη ημέρα και να μη χαλάσει χρήματα! Αυτό μου έδειξε ότι η ΑΕΚ είναι σημαντική. Ευτυχώς αυτή την περίοδο έχουμε έναν άνθρωπο που βοηθάει και στηρίζει την ομάδα. Την βοηθάει να μεγαλώνει. Μπορώ να υποσχεθώ προσπάθεια ώστε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και στις τρεις διοργανώσεις. Μακάρι όταν μπούμε στο νέο γήπεδο να είμαστε δυνατοί».

Για το ματς με τον Αστέρα την Κυριακή και εκείνο του πρώτου γύρου: «Φυσικά και το έχω δει. Φυσικά και θα συμφωνήσω ότι ηταν η χειρότερη εμφάνισή μας. Αν δεν κάνω λάθος ήταν μετά το ματς με τη Μίλαν ή κάποιο άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η ΑΕΚ πρέπει να εμφανίζεται κάθε 3-4 ημέρες με την ίδια αγωνιστική ετοιμότητα, είτε παίζει με τη Μίλαν, είτε με τον Αστέρα, είτε με τον Ολυμπιακό. Μόνο έτσι θα μείνει σε υψηλό επίπεδο».

Για τον Χουλτ και την λίστα του EuropaLeague: «Έχει να κάνει με νούμερα η λίστα του EuropaLeague. Είναι στους 23 παίκτες που μπαίνουν στη λίστα και σε αυτούς μπορούν να γίνουν μόνο τρεις αλλαγές. Όπως ξέρετε έχουμε δυο τραυματισμούς που θα κρατήσουν πολύ, έχουμε τρεις παίκτες που αποχώρησαν. Αν μπορούσα να κάνουμε κι άλλες αλλαγές, θα κάναμε. Κάναμε αυτές τις δυο αλλαγές, τη μία στο τέρμα. Και όταν είχαμε να δούμε στη λίστα είχαμε τον Τσόσιτς τραυματία, τον Βράνιες δεν ξέραμε αν θα μείνει ή θα φύγει. Είχαμε μόνο τον Τσιγκρίνσκι, άρα έπρεπε να βάλουμε και στόπερ. Είχαμε μια θέση μεταξύ Μοράν, Μασούντ και Χουλτ. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για έναν από τους τρεις. Από τη μια μπορείς να σκεφτείς ότι είναι άδικο αυτό. Από την άλλη οι μεγάλες ομάδες θα μπορούσαν να ενισχυθούν συνεχώς και να άλλαζαν συνεχώς τη λίστα. Αρα είναι δίκαιο αυτό».

Για τον Μπακάκη; «Αυτός είναι που κάνει την καλύτερη σέντρα όπως τη θέλω: Την… μπανάνα. Η τροχιά της μπάλας έχει σχήμα μπανάνας. Είναι ένας καταπληκτικός αμυντικός. Ο ίδιος δάσκαλος που ανέφερα πριν, μου είχε πει ότι πρέπει πάντα να παίζουν οι καλύτεροι. Δεν είναι πρόβλημα να υπάρχουν και ο Γκάλο και ο Μπακάκης. Ο Μπακάκης κόντρα στον Ολυμπιακό έπαιξε κόντρα σε τρία διαφορετικά εξτρέμ και δεν τον πέρασε κανείς! Αυτό που με ευχαριστεί είναι να βλέπω παίκτες να τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Και ο Μπακάκης το δείχνει. Ελπίζω τη μέρα που θα κάνει κάποιο λάθος ο κόσμος να τον χειροκροτήσει. Αφήνουμε το παρελθόν κοιτάμε μπροστά…»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα