To «μεγάλο» γκολ που έγινε... αυτογκόλ και το Κορωπί!

To «μεγάλο» γκολ που έγινε... αυτογκόλ και το Κορωπί!

Νίκος Αθανασίου
To «μεγάλο» γκολ που έγινε... αυτογκόλ και το Κορωπί!

bet365

Η μάχη του Γιάννη Αλαφούζου για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου που την ώρα της μεγάλης νίκης άλλαξε στρατόπεδο και πέταξε στα σκουπίδια μια πενταετία γεμάτη προσωπικό και ομαδικό κόστος! Η αγορά του «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ένα από τα λίγα θετικά του Γιάννη Αλαφούζου κατά την ενεργή ενασχόληση του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι δίχως αμφιβολία ο αγώνας, η μεγάλη μάχη που έδωσε με κάθε μέσο και τρόπο για να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο και να επέλθει η κάθαρση του αθλήματος που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ξεκινώντας από το 2012 όταν και ήταν παντελώς μόνος του σε αυτό τον δύσκολο δρόμο, με προσωπικό, επιχειρηματικό και ομαδικό κόστος σήκωσε το λάβαρος επανάστασης και ήταν ο πρώτος που μίλησε για «εγκληματική οργάνωση» στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέσα από τα μέσα ιδιοκτησίας του και με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστάρης στο να έρχονται συνεχώς πρόσωπα και καταστάσεις στο... φως μέχρι να πάρει η υπόθεση τον δρόμο για την δικαιοσύνη, ο Γιάννης Αλαφούζος με τις κινήσεις και την «τρέλα» που έβγαζε σε αυτό το κομμάτι κατάφερε να «κερδίσει» την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του συλλόγου. Οπαδοί που έβλεπαν την διοίκηση της ομάδας τους κατά την διάρκεια της «Παράγκας» να σωπαίνει, οπαδοί που για πολλά χρόνια έβλεπαν την ομάδα τους να «σφάζεται» και να μην αντιδρά λες και είχε παραδοθεί στις ορέξεις εκείνον που έκαναν κουμάντο στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο «πλήρωνε» τον αγώνα που έδινε έξω από αυτό, με αποκορύφωμα την σεζόν 2014-2015 και την αφαίρεση βαθμών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρά την νίκη πάνω στο χορτάρι της ομάδας του Αναστασίου.

Με την έλευση του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και την ενεργοποίηση του Σαββίδη, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πια μόνος του. Η δύναμη αυξήθηκε και η ΕΠΟ ήταν ξεκάθαρο πως μετά από δύο δεκαετίες θα έμπαινε σε ένα διαφορετικό, σαφώς πιο υγιές καθεστώς από εκείνο που είχαμε συνηθίσει.

Λίγους μήνες, όμως, πριν τις καθοριστικές εκλογές, ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να κάνει ανακωχή και στην συνέχεια να συμφιλιωθεί με τον μέχρι πρότινος εχθρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις εκλογές της ομοσπονδίας, μάλιστα, κυκλοφόρησε ως έντονη φημολογία η στήριξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον εκλεκτό του «συστήματος», Γιώργο Καλατζή. Πάντως, σίγουρα στην τελική ευθεία της διαδικασίας ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» δεν ήταν υπέρ της εκλογής Γραμμένου!

Κάπως έτσι, λοιπόν, θυσίασε την αγώνα πέντε ολόκληρων ετών και από πρωταγωνιστής της κάθαρσης έγινε κομπάρσος, έχοντας βάλει εις βάρος του εαυτού του ένα τεράστιο και ανεπανάληπτο... αυτογκόλ!

Η αγορά του προπονητικού

Στα τέλη Μαΐου του 2013 και μετά την κόντρα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για την ενοικίαση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, ο «mr. ΣΚΑΪ» προχώρησε στην αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» στο Κορωπί, το οποίο όπως έχει δεσμευθεί πως ανήκει στον σύλλογο και όχι στην προσωπική του περιουσία.

Ο σύλλογος για πρώτη φορά στην ιστορία του απέκτησε ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, το οποίο βέβαια χρειαζόταν αρκετές βελτιώσεις για να μπορέσει να συγκριθεί με εκείνο της Παιανίας. Στο πέρασμα των χρόνων το «Γεώργιος Καλαφάτης» άλλαξε πρόσωπο προς το καλύτερο αλλά ακόμη έχει πολλά περιθώρια για να γίνει καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ #Mavra_genethlia

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα