Κόουτς, εσύ ό,τι πεις...

Κόουτς, εσύ ό,τι πεις...

Νίκος Αθανασίου
Κόουτς, εσύ ό,τι πεις...

bet365

Ο... έρωτας του Γιάννη Αλαφούζου με τους εκάστοτε προπονητές του Παναθηναϊκού που οδηγούσε πάντα σε αδιέξοδο και σε παθήματα που δεν έγιναν μαθήματα από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ!

Στην ζωή γενικότερα και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα τα λάθη προσφέρουν δωρεάν μαθήματα, ώστε να γίνεσαι καλύτερος, να μαθαίνεις από αυτά και να μην τα ξανακάνεις στο μέλλον. Αν θέλεις. Αν δεν θέλεις είναι μια άλλη ιστορία, στην οποία συναντάμε τον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του «τριφυλλιού» και επειδή δεν γνώριζε από ποδόσφαιρο, έκανε πάντα τα χατίρια των προπονητών, χωρίς να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα του οι οποίοι θα έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο να προασπίζουν τα συμφέροντα του κλαμπ. Όπως ακριβώς έκανε ο Νίκος Νταμπίζας την χρονιά 2013-2014, βάζοντας όρους και κανόνες ως τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων». Κινήσεις που οδήγησαν σε επιτυχημένη χρονιά, την μοναδική του «mr.ΣΚΑΪ» στον Παναθηναϊκό.

Οι προπονητές σε όλο τον κόσμο, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη ομάδα πάντα θα ζητάνε παίκτες. Είναι ένας από τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου και από καθαρά επαγγελματική σκοπιά είναι κάτι απόλυτα κατανοητό. Το ζητούμενο για κάθε ομάδα είναι να μπορεί να διαχωρίζει τους ρόλους και πάνω απ΄όλα να μπαίνει το συμφέρον του συλλόγου και όχι η επιθυμία του κάθε προπονητή.

Μέχρι και τους τελευταίους μήνες που είχε καθημερινή ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κατάλαβε την διαφορά, δίνοντας εν λευκώ την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος στους προπονητές!

Η αρχή με τον Ζεσουάλδο

Ο άθλος ενός ανύπαρκτου διοικητικά Παναθηναϊκού να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να το χάσει εξαιτίας του συστήματος που εξουσίαζε το ελληνικό ποδόσφαιρο την σεζόν 2011-2012 πιστωνόταν αποκλειστικά στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στην πρώτη χρονιά του ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε την απόλυτη εξουσία στον Πορτογάλο τεχνικό, χωρίς βέβαια την δυνατότητα για μεταγραφές επιπέδου κανονικού «τριφυλλιού». Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Το διάθεσιμο μπάτζετ ποτέ δεν έδωσε την δυνατότητα να πάει σε safe επιλογές και πάντα υπήρχε τεράστιο ρίσκο.

Οι επιλογές του Ζεσουάλδο δεν βγήκαν μέσα στο γήπεδο και η φουρνιά αυτή των ποδοσφαιριστών «κάηκε» όταν αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό. Δεν υπήρξε μια συνέχεια, «γκρεμίστηκε» κάτι για να «χτιστεί» κάτι νέο μέσα στην ίδια την σεζόν!

Χάλασε την συνταγή για χάρη του Αναστασίου

Ο ερχομός του Νίκου Νταμπίζα έβαλε σε μια ποδοσφαιρική λογική τα πράγματα το καλοκαίρι του 2013. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μια πολύ καλή ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ της σύγχρονης ιστορίας του, κατέκτησε το Κύπελλο, έκανε σπουδαίες νίκες και πήρε την δεύτερη θέση. Το επόμενο καλοκαίρι, όμως, και ξεχνώντας τα όσα έφεραν την ομάδα στον σωστό δρόμο, ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε υπερεξουσίες στον Γιάννη Αναστασίου και διέλυσε ότι καλό είχε ο ίδιος δημιουργήσει με την επιλογή να συνεργαστούν αυτοί οι δύο άνθρωποι! Λίγους μήνες αργότερα, ο Νταμπίζας θα φύγει από το «τριφύλλι»...

Το... ξεχείλωσε με Στραματσόνι!

Η κατάσταση, πάντως, ξέφυγε εντελώς με τον ερχομό του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός ζούσε και ανέπνεε για μεταγραφές και ο Αλαφούζος του έκανε όλα τα χατίρια! Το καλοκαίρι του 2016 οι κινήσεις που έγιναν ήταν προς την σωστή κατεύθυνση οι περισσότερες(αν και ο Αλαφούζος δεν θα έπρεπε να του έκανε νέο συμβόλαιο μετά το πρώτο δείγμα γραφής που ήταν τραγικό), ωστόσο, ο Ιανουάριος του ίδιου έτους ήταν ακόμη ένα δείγμα της ασυδοσίας στις μεταγραφές και της έλλειψης ποδοσφαιρικού πλάνου.

Εννέα μεταγραφές τον χειμώνα δεν κάνει ούτε ο... Γκυζιακός! Και, όμως, με αφορμή τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, ο Αλαφούζος πείστηκε από τον Ιταλό να «ξηλώσει» ακόμη μια ομάδα και να φέρει από ξανά μια... καραβιά παίκτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ #Mavra_genethlia

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα