«Στον Πανιώνιο ο showman που βαριέται εύκολα και δάγκωσε αστυνομικό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Στον Πανιώνιο ο showman που βαριέται εύκολα και δάγκωσε αστυνομικό»

bet365

Δύο Δανοί ρεπόρτερ ακτινογραφούν τον «γυρολόγο» Νίκι Μπίλε Νίλσεν στο gazzetta.gr, συμφωνώντας πως πρόκειται για παίκτη με δυνατότητες, αλλά και τάσεις αυτοκαταστροφής. Η ιστορία που δάγκωσε αστυνομικό, η αποχώρηση του από ματς επειδή τον έβριζαν και η λατρεία των οπαδών.

Θέλτα - Μπέτις και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστεί πέναλτι στον αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για τον νεοφερμένο φορ του Πανιωνίου Νίκι Μπίλε Νίλσεν θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο αναφορικά με τα σκαμπανεβάσματα της καριέρας του. Αν μη τι άλλο οι οπαδοί των «κυανέρυθρων» δεν θα νιώθουν ποτέ πλήξη με τον Δανό.

Ο Νίλσεν στα 29 του έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 13 ομάδες, ενώ η Ελλάδα γίνεται η έβδομη χώρα στην οποία βρίσκει καταφύγιο. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που σχεδόν πάντα δένεται με τους ultras, αλλά συνάμα βαριέται εύκολα!

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του έμπειρου στράικερ, αλλά και τα τερτίπια του, κάτι που επισημαίνουν οι Δανοί ρεπόρτερ Νιλς Χάνσεν και Κλάους Έγκελουντ στο gazzetta.gr.

O πρώην παίκτης της Ρόζενμποργκ και της Βιγιαρεάλ γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας, αλλά δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά. Ο Πανιώνιος αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό στοίχημα της καριέρας του.

Ιδού η άποψη των Δανών δημοσιογράφων Νιλς Χάνσεν (BT Sporten) και Κλάους Έγκελουντ (Ekstra Bladet) για το νεοφερμένο φορ του Πανιωνίου.

Νιλς Χάνσεν

«Ο Νίκι Μπίλε είναι καλός παίκτης σε ότι αφορά την τεχνική του. Μπορεί να κάνει πολλά τρικ με την μπάλα στα πόδια. Θα τον χαρακτήριζα ως show man. Του αρέσουν τα αστεία κόλπα. Από το 2013 έχει αγωνιστεί τρεις φορές με την εθνική ομάδα και πέτυχε ένα γκολ. Ήταν το τέρμα με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Νίκι Μπίλε είναι αυτό που λέμε στη Δανία 'παίκτης επιτυχίας'. Εάν η ομάδα τα πηγαίνει καλά και αποκτήσει τον Νίκι Μπίλε ενδεχομένως να πάει ακόμη καλύτερα. Εάν δεν διαγράφει θετική πορεία, τότε ο Νίκι Μπίλε δεν είναι ο παίκτης που θα σώσει τον σύλλογο.

Είναι ένας ανήσυχος τύπος που βαριέται εύκολο. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος βλέποντας όλες τις ομάδες που έπαιξε κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Είχε σχετική επιτυχία στην Έσμπιεργκ το φθινόπωρο του 2015 σκοράροντας πέντε γκολ σε 19 ματς. Όπως ο CEO της Έσμπιεργκ, Σόρεν Πόουλσεν δήλωνε εκείνη την εποχή.

Η Έσμπιεργκ και ο Νίκι Μπίλε δεν ταιριάζουν. Οι οπαδοί τον αγαπούν πολύ, αλλά νιώθουμε πως δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην ομάδα, έτσι συμφωνήσαμε πως είναι καιρός για αυτόν να προχωρήσει αλλού'.

Όταν αγωνιζόταν στην Έσμπιεργκ, σε ένα ματς Κυπέλλου κόντρα στην ερασιτεχνική Σόχους Στίγκε ο Νίκι Μπίλε εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο.

Οι οπαδοί της Σόχους Στίγκε άρχιζαν να βρίζουν εμένα και την οικογένεια μου. Είχαν φτάσει κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Τότε ρώτησα τον διαιτητή εάν μπορώ να βγω και μου απάντησε εντάξει. Όπως και έγινε', είχε πει μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Με το που μπήκε ο αντικαταστάτης του, η Έσμπιεργκ επικράτησε εύκολα. Το χειρότερο πράγμα συνέβη το 2016 όταν συνελήφθη για ηχορύπανση και ανάρμοστη συμπεριφορά στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Η αστυνομία προσπάθησε να τον συλλάβει, όμως αντιστάθηκε φτάνοντας στο σημείο να δαγκώσει έναν αστυνομικό στο χέρι.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 60 ημερών, αλλά η ποινή μετετράπη σε κοινή εργασία, όπως και έγινε».

Κλάους Έγκελουντ

«Ο Νίκι Μπίλε είναι ένα αίνιγμα. Είναι ποδοσφαιριστής που διαθέτει σπουδαίες ικανότητες, αλλά έχει την τάση να μην ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του. Πρόκειται για έναν παθιασμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αφήνει την καρδιά του στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το πάθος είναι που τον καθιστά συχνά ως αγαπημένο παίκτη της εξέδρας. Όταν αγωνιζόταν στη Ρόζενμποργκ πουλούσε τις πιο πολλές φανέλες στο σύλλογο.

Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από τον Μπίλε Νίλσεν το 2011, όταν αποτελούσε την πρώτη επιλογή στους φορ για την Δανία στο Euro σε επίπεδο U-21. Όμως ακόμη και με τον Έρικσεν στην ομάδα η Δανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων επειδή οι στράικερ, όπως ο Μπίλε στερούνταν το ένστικτου του 'killer'».

Δείτε τον Νίκι Μπίλε Νίλσεν εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα