Λιβάια στο gazzetta.gr: «Αήττητοι στο Καραϊσκάκη και όλα για τον τίτλο»

Λιβάια στο gazzetta.gr: «Αήττητοι στο Καραϊσκάκη και όλα για τον τίτλο»

Δημήτρης Βέργος
Λιβάια στο gazzetta.gr: «Αήττητοι στο Καραϊσκάκη και όλα για τον τίτλο»

bet365

Ο Μάρκο Λιβάια μίλησε στο gazzetta.gr μετά τη νίκη της ΑΕΚ με 2-0 επί της Λαμίας, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και βγάζοντας πάθος για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μάρκο Λιβάια έχει… κουραστεί φέτος να σηκώνει τα βραβεία του MVP, αποτελώντας έναν από τους κομβικούς παίκτες της ΑΕΚ για την πορεία της και στις τρεις διοργανώσεις. Στο ματς με τη Λαμία ο Κροάτης φορ δεν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης, αλλά τη δουλειά του την είχε κάνει, σκοράροντας άλλο ένα τέρμα που «σφράγισε» τη νίκη με 2-0.

Μετά το παιχνίδι ο Μάρκο Λιβάια μίλησε στο gazzetta.gr και τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συνεχίζει η ΑΕΚ. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι αυτό που «καίει» περισσότερο είναι η κατάκτηση του φετινού τίτλου μετά από αρκετά χρόνια. Γι’ αυτό και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή βρίσκεται από τώρα μέσα στο μυαλό των «κιτρινόμαυρων».

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε και τις τρεις διοργανώσεις. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί τότε θα έχουμε απολέσει αρκετούς βαθμούς.

Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη Μετά θα κοιτάξουμε το εντός έδρας παιχνίδι του Κυπέλλου. Δεν είχαμε καλή απόδοση στο πρώτο ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εδώ», ανέφερε αρχικά ο Λιβάια στο gazzetta.gr, με τον 24χρονο επιθετικό να βάζει πιο ψηλά τον στόχο του πρωταθλήματος:

«Σίγουρα όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε πολύ αυτό το πρωτάθλημα γιατί δεν το έχουμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Θα είναι δύσκολο γιατί είμαστε τρεις ομάδες που διεκδικούμε τον τίτλο, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα».

Το εμπόδιο της Λαμίας δεν αποδείχθηκε δύσκολο για την ΑΕΚ. Το γκολ δεν ήρθε νωρίς, αλλά η Ένωση είχε τον έλεγχο του αγώνα και το τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου άνοιξε τον δρόμο της νίκης λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν άλλωστε μπει αποφασισμένοι για να καθαρίσουν αυτό το ματς από το ξεκίνημα και η συνολική απόδοση της ομάδας άφησε ικανοποιημένο τον Λιβάια.

«Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στα πρώτα 20 λεπτά για να πετύχουμε κάποιο γκολ, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και ήρθε και το πρώτο γκολ από τον Λάζαρο. Ήμασταν λίγο αγχωμένοι γιατί δεν καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ μέσα στο πρώτο μισάωρο και προερχόμασταν από δύο σερί ματς που δεν καταφέραμε να νικήσουμε, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς ενόψει και των δύο ντέρμπι που έχουμε μπροστά μας», υπογράμμισε ο Κροάτης.

Όσον αφορά το τι έφταιξε και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φανεί δημιουργική τόσο στο ματς με τη Λάρισα, όσο και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο Λιβάια στάθηκε στις απουσίες που είχαν προκύψει.

«Νομίζω πως ήμασταν άτυχοι γιατί τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές που είναι σημαντικοί για την ομάδα ήταν εκτός. Διαθέτουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τον τίτλο».

Ο Λιβάια πρόσθεσε ακόμα ένα γκολ στο ενεργητικό του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, ωστόσο δεν θέλησε να μιλήσει για την προσωπική του απόδοση, αλλά προτίμησε να σταθεί στη συνολική εικόνα της ομάδας συγκρίνοντάς την με το ξεκίνημα της σεζόν. Και για τον ίδιο η βελτίωση είναι ορατή με την ΑΕΚ να έχει δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο που μπορεί να κοντράρει κάθε αντίπαλο.

«Προσωπικά αισθάνομαι πολύ καλά. Στην αρχή της σεζόν, στα ματς με την ΤΣΣΚΑ και στις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα δεν ήμασταν 100% έτοιμοι γιατί υπήρχαν καινούργιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο. Πλέον είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο», ανέφερε ο Λιβάια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα