Ριέρα: «Τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται στα ντέρμπι»

Gazzetta team
Ριέρα: «Τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται στα ντέρμπι»

bet365

Ο Άλμπερτ Ριέρα θυμήθηκε τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στα όσα είχε ζήσει στην Ελλάδα.

Ο Ριέρα, τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκτησε από τη Λίβερπουλ, μίλησε στην εφημερίδα Documento με αφορμή την αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τον Παναθηναϊκό.

Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Ρούνεϊ ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αναλυτικά:

Έχεις παίξει σε μεγάλα ντέρμπι σε Αγγλία, Ισπανία, Τουρκία. Τι πιστεύεις για το Ολυμπιακός Παναθηναϊκός;

«Είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά ντέρμπι, ίσως μαζί με το Γαλατά-Φενέρ. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα είναι απίστευτα. Το έζησα εκ των έσω το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αλλά και απ' έξω, παρακολουθώντας με φίλους. Είναι πιο δυνατά ντέρμπι από χώρες όπως η Αγγλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Μόνο με την Τουρκία μπορώ να το συγκρίνω! Προσωπικά έχω πολύ δυνατές αναμνήσεις από τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τόσο εντός εκτός και εκτός έδρας».

Η προετοιμασία πώς είναι;

«Είναι ξεκάθαρα ότι είναι ιδιαίτερες αναμετρήσεις και τα προετοιμάζεις διαφορετικά. Στην ουσία βέβαια είναι τρεις πόντοι, όπως σε όλα τα ματς, αλλά ακόμα κι έτσι είναι ξεχωριστό απ' όλες τις απόψεις. Το ντέρμπι συγκινεί τον κόσμο και υπάρχει αυτή αντιπαλότητα, το ότι η νίκη είναι πάνω απ' όλα. Ότι πρέπει να νικήσεις τον άμεσο αντίπαλό σου. Όλη η εβδομάδα είναι διαφορετική, τη ζεις ξεχωριστά. Δεν λέω ότι διαφέρει η αγωνιστική προετοιμασία, αλλά μέσα μας έχουμε αυτή την αίσθηση ότι πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε».

Αυτή η αντιπαλότητα είναι που το κάνει τόσο διαφορετικό;

«Η αντιπαλότητα κάνει τα παιχνίδια αυτά πιο ελκυστικά για περισσότερο κόσμο. Σε ένα ντέρμπι θέλεις πάντα να νικάς, αλλά στο τέλος είναι τρεις βαθμοί και νομίζω ο κόσμος πρέπει να το σκέφτεται αυτό. Ξέρω ότι οι παίκτες μπορεί να το βλέπουν εγωιστικά, όμως για εμένα τα πρωταθλήματα κερδίζονται κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν, σε έδρες όπως του Πανιωνίου και της Ξάνθης. Σε όλα αυτά τα ματς που ίσως τους δίνεται λιγότερη σημασία, όμως είναι εξίσου σημαντικά».

Υπάρχουν στιγμές που θυμάσαι περισσότερο από την παρουσία σου σε ντέρμπι;

«Θυμάμαι τα πάντα! Σε ένα εντός έδρας παιχνίδι όταν το πούλμαν ήρθε να μας πάρει από το προπονητικό στο δρόμο υπήρχαν οπαδοί μας και αυτό σε κάνει να καταλαβαίνεις τη σημασία του αγώνα και να συγκεντρώνεσαι σε αυτόν τόσο για την ομάδα, όσο και για τους κόσμο. Θυμάμαι επίσης το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, ήταν μια εποχή όπου ο Παναθηναϊκός είχε ένταση με τον κόσμο. Είχαμε μια διστακτικότητα, ότι υπήρχε κάποιος κίνδυνος γι' αυτό το παιχνίδι, όχι λόγω του Παναθηναϊκού, αλλά λόγω αυτής της σχέσης που υπήρχε με τους οπαδούς, την προηγούμενη χρονιά είχαν ρίξει πέτρες. Όμως το ματς πήγε πολύ καλά, είχε πολλή ένταση όπως πάντα πρέπει να έχει και το απόλαυσα. Εξασφαλίσαμε νωρίς τότε το πρωτάθλημα»..

Ο Παναθηναϊκός έχει και φέτος αρκετά προβλήματα. Είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί;

«Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο μεγάλος αντίπαλος και όταν αυτός είναι καλός, αναγκάζει και τον Ολυμπιακό να είναι καλός. Όμως ναι, υπό αυτές τις συνθήκες ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Είναι ο πρωταθλητές, έχει δείξει τελευταία καλή εικόνα. Τελικά όμως, όπως είπα και πριν, είναι απλά τρεις πόντοι. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ καλό ντέρμπι»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα