Λαμία - Αρης 2-4: Τεσσάρα με ανατροπή! (vids)

bet365

Ο Αρης βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 2-0 από τη Λαμία! Όμως με μια αντεπίθεση διαρκείας στο 2ο ημίχρονο έκανε... πάρτι και με δύο γκολ του Μορόν (έφτασε στα 19 κι αγκάλιασε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ) κι από ένα των Φατόρε και Φετφατζίδη επικράτησε με το χορταστικό 4-2. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Ο Λορέν Μορόν φιλοτέχνησε τον πίνακα της εντυπωσιακής ανατροπής του Άρη στη Λαμία καθώς οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά χάρη σε δύο γκολ του Ισπανού κι ένα από τους Φετφατζίδη, Φατόρε επικράτησε με 2-4.

Ο Άρης… δεν βλεπόταν στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήταν χάρμα οφθαλμών στο δεύτερο κι έκανε μια ανατροπή ψυχολογίας ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Το εξαιρετικό παιχνίδι του Στέφανου Τσιλούλη στο πρώτο ημίχρονο έβαλε τη Λαμία σε θέση οδηγού με τα γκολ των Τζανετόπουλου, Μάλτσι στο τέλος του 45λεπτου αλλά στο δεύτερο επικράτησαν οι νόμοι του Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός «χτύπησε» δύο φορές, τον ακολούθησαν οι Φατόρε, Φετφατζίδης για το εμφατικό 2-4

Έτσι έπαιξαν

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να μην προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα πλην των αναγκαστικών λόγω τιμωριών και τραυματισμών. Στο 4-3-3 του Άρη οι Φαμπιάνο-Ροζ ήταν στο κέντρο της άμυνας με τους Φατόρε-Φεράρι στα άκρα και τριάδα στον άξονα με τους Βερστράτε-Νταρίντα-Μανού Γκαρθία. Ο Λορέν Μορόν παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης με τους Σουλεϊμάνοφ-Ζαμόρα στα άκρα.

Ομοίως έπραξε και ο Λεωνίδας Βόκολος με τη γνωστή τετεράδα στην άμυνα (Σιμόν, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Γιαννούτσο) και τους Τζανδάρης, Νούνιες στον άξονα. Ο Μαρτίνεθ είχε πιο δημιουργικό ρόλο πίσω από την επιθετική τριάδα των Τσιλούλη, Σλίβκα και Μάλτσι.

Τα… δοκάρια του Τσιλούλη

Στην πραγματικότητα αυτό ήταν ένα, σε μία φάση όπου ο επιθετικός της Λαμίας κινήθηκε και εκτέλεσε υπέροχα στο 15ο λεπτό και σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο ο Φεράρι έβλεπε συνεχώς την πλάτη του. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Τσιλούλης κινήθηκε εξαιρετικά στον χώρο αλλά όταν βρέθηκε απέναντι στον Χουτεσιώτη δεν είχε αποφασίσει τι ήθελε να κάνει κι έτσι πέταξε στα σκουπίδια μια σπουδαία στιγμή. Γενικώς το πρώτο 25λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στη Λαμία η οποία είχε ρυθμό, κίνηση στον χώρο, κυκλοφορία μπάλας και στιγμές για να σκοράρει εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος έδειξε… χαμένος στο γήπεδο. Οι «κίτρινοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 29’ στην transition επίθεση όταν ο Νταρίντα έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία σε σουτ από το ύψος της περιοχής.

Ο Τζανετόπουλος της έδωσε το προβάδισμα

Αυτό που δεν πήρε η Λαμία μέσα από τη δράση του Στέφανου Τσιλούλη το βρήκε από τον Άνταμ Τζανετόπουλο στο 35’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και καθώς η άμυνα του Άρη ήταν… αλλού, ο έμπειρος στόπερ με γυριστό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 45’ και πάλι ο Τσιλούλης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη έπειτα από εξαιρετική πάσα τοτ η οποία και πάλι τον έχασε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μάλτσι ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-0. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά αλλά μέτρησε τελικώς μετά από παρέμβαση του VAR το οποίο έδειξε ότι ο Τσιλούλης δεν ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους.

Ο Μορόν την έστειλε στις… αράχνες

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο και με το καταπληκτικό γκολ του Λορέν Μορόν στο 47’ με εκτέλεση έξω από τη μεγάλη περιοχή και στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Χατζηεμμανουήλ (2-1). Μάλιστα ο Άρης θα μπορούσε να είχε ισορροπήσει το παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα μετά αλλά ο Φατόρε πλάσαρε αδύναμα αν και ολομόναχος από τη δεξιά πλευρά. Ο Λορέν Μορόν αναζήτησε το δεύτερο γκολ του και βρέθηκε μια ανάσα από αυτό αλλά στην προβολή του (μετά από σέντρα του Φατόρε) στο 54’ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Γενικώς τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους δεν είχαν καμία σχέση με το πρώτο γιατί ο Άρης απέκτησε ένταση στο παιχνίδι του, είχε επιθετικότητα και αμυντικά η είσοδος του Μοντόγια (αντί του Φεράρι) έφερε ισορροπία. Στη συνέχεια η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι ελέγχοντας την επιθετικότητα του αντιπάλου της δίχως όμως να φτάσει σε ουσιαστική τελική προσπάθεια πλην αυτής του Σίντκλεϊ στο 71’.

Ολική ανατροπή με Μορόν, Φατόρε

Οι δύο Ισπανοί (σ. σ. Ο Φατόρε γεννήθηκε στην Αργεντινή αλλά έχει την ισπανική υπηκοότητα) ήταν οι πρωταγωνιστές του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, αυτοί έκαναν και την ανατροπή καθώς στο 77’ ο Λορέν Μορόν αξιοποίησε την παράλληλη πάσα κάνοντας το 2-2 με κοντινό πλασέ και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Φατόρε με κεφαλιά – έπειτα από σουτ του Μοντόγια – κρέμασε τον Χατζηεμμαννούλ για το 2-3. Ο Άρης είχε δυνάμεις, έψαξε και 4ο γκολ και το βρήκε με τον Γιάννη Φετφατζίδη στο 89’ στην transition επίθεση και με εκτέλεση από το ύψος της περιοχής κάνοντας το τελικό 2-4!

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαρτίνεθ, Σίντκλεϊ, Στάνκο (Λαμία), Φεράρι, Σουλεϊμάνοφ, Μανού Γκαρθία, Ροζ (Άρης)

Ο MVP: Ο Λορέν Μορόν σημείωσε δύο γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος και φυσικά άλλαξε το παιχνίδι.

Στο ύψος τους: Ο Στέφανος Τσιλούλης έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο ενώ ο Βαλεντίνο Φατόρε έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Φράνκο Φεράρι έκανε κακό πρώτο ημίχρονο χάνοντας ολοκληρωτικά τον έλεγχο της αριστερής πλευράς. Η αμυντική γραμμή της Λαμίας εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η «γκάφα»: Ο Φατόρε ξεχάστηκε στη φάση του δεύτερου τέρματος της Λαμίας, δεν ανέβηκε ψηλά κι έτσι κάλυψε τον Στέφανο Τσιλούλη.

Το «στραγάλι»: Καλή διαιτησία από τον Σιδηρόπουλο.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο καθώς στο πρώτο η Λαμία ήταν ανώτερη φτάνοντας στο 2-0 αλλά στο δεύτερο ο Αρης κυριάρχησε στο γήπεδο, φάνηκε η προσωπικότητα των παικτών του και ήταν καταπληκτικός κάνοντας μια εντυπωσιακή ανατροπή.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Γιαννούτσος Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες(64’ Στάνκο), Μαρτίνεθ (64’ Λέικ), Σλίβκα (77’ Τόσιτς), Τσιλούλης (64’ Κοντονίκος), Μάλτσι,

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ροζ, Φεράρι (46’ Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (68’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (46’ Σαβέριο), Ζαμόρα (84’ Πάρντο), Μορόν (80’ Ανσαριφάρντ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα