ΑΕΚ: Το δεύτερο must win ματς με τον Άρη πριν την εβδομάδα που θα κρίνει πολλά

Δημήτρης Βέργος
Ο Πόνσε και ο Τσούμπερ στο ΑΕΚ-Αρης

bet365

Μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη για να παραμείνει πρώτη και να ετοιμαστεί για την πιο καθοριστική εβδομάδα που έρχεται στη μάχη του τίτλου. Τα πιθανά πλάνα του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ τις προηγούμενες δύο φορές μέσα στη σεζόν που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη δεν έφυγε με χαμόγελο. Πρώτα εκείνο το 1-1 στο Κύπελλο που κατέληξε στη διαδικασία των πέναλτι με την Ένωση να γνωρίζει τον αποκλεισμό και έπειτα εκείνο το 3-3 στο τέλος των καθυστερήσεων με το πέναλτι, αποτέλεσμα που έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Θα είναι η τρίτη και... φαρμακερή για τους κιτρινόμαυρους;

Δεδομένα το αυριανό ματς για την ΑΕΚ είναι από αυτά που λέμε must win, όπως ήταν το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με αντίπαλο πάλι τον Άρη στην OPAP Arena, με την Ένωση να επιστρέφει στις νίκες και στην κορυφή. Την επόμενη εβδομάδα έρχονται δύο καθοριστικά ματς με Παναθηναϊκό εντός και ΠΑΟΚ εκτός που θα κρίνουν πολλά στη διεκδίκηση του τίτλου, κάτι που σημαίνει ότι για το σύνολο του Αλμέιδα δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από το διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης για να διατηρήσει την πρωτιά.

Και ο ίδιος ο Αλμέιδα παραδέχθηκε στις δηλώσεις του πως το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη και τα επόμενα δύο ματς είναι κομβικά για να επαναλάβει η ΑΕΚ την κατάκτηση του τίτλου. Ο «Πελάδο» δεν υπολογίζει τους Στάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία που παραμένουν εκτός και τον Μουκουντί, ο οποίος αποχώρησε μέσα στη βδομάδα με ενοχλήσεις από την προπόνηση και δεν μπόρεσε να τις ξεπεράσει, σε αντίθεση με τον Άμραμπατ, ο οποίος πρόλαβε να μπει και να τεθεί στη διάθεση του Αργεντινού κόουτς.

Τα πλάνα του Αλμέιδα έχουν ερωτηματικά λόγω της διαχείρισης που πρέπει να γίνει. Στα μετόπισθεν ο Αθανασιάδης θα είναι στην εστία, αριστερά Χατζισαφί ή Πήλιος, δεξιά ο Σιντιμπέ διεκδικεί τη θέση με τον Ρότα και δίδυμο στους στόπερ οι Βίντα και Κάλενς. Μεσοεπιθετικά μένει να φανεί τι διαφοροποιήσεις ενδέχεται να γίνουν σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Σίγουροι» πρέπει να θεωρούνται ο Πόνσε, ο Ελίασον και ο Τσούμπερ. Στη μεσαία γραμμή οι Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα και Λιούμπισιτς διεκδικούν και οι τέσσερις θέση, ενώ υποψήφιος στα άκρα είναι ο Άμραμπατ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν δεν ξεκινήσει ο Γκατσίνοβιτς.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα