Προπονητής τερματοφυλάκων ΑΕΚ: «Επέλεξα να κηρύξω αυτό που λέει η Βίβλος αντί να πάω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Newsroom
Κάρλος Ρόα: «

bet365

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Κάρλος Ρόα παραχώρησε συνέντευξη στην «AS» όπου μίλησε για την δική του εμπειρία με την Μαγιόρκα σε τελικό, για την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για κείνον και πολλά ακόμη.

Στην ισπανική «AS» μίλησε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Κάρλος Ρόα με αφορμή τον τελικό του Copa Del Rey, όπου η πρώην ομάδα του Μαγιόρκα, στην οποία είχε αγωνιστεί για 4,5 χρόνια (1998-2002), έχασε στα πέναλτι από την Αθλέτικ Μπιλμπάο που κατέκτησε τρόπαιο επί ισπανικούς εδάφους για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Ο 54χρονος Αργεντινός τόνισε πως είδε τον τελικό από την Αθήνα όπου και ζει τώρα με την οικογένειά του και ήταν γεμάτος με άγχος και ένταση, όμως στο τέλος απογοητεύτηκε από την έκβασή του.

Θυμήθηκε τον τελικό που είχε φτάσει εκείνος με την Μαγιόρκα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου είχε χάσει η ομάδα πάλι στα πέναλτι, παρ' ότι εκείνος είχε αποκρούσει τρία και είχε σκοράρει και στη δική του εκτέλεση λέγοντας: «Είναι αλήθεια. Ήταν στο Μεστάγια και τον θυμάμαι καθαρά. Υπήρχαν αρκετά άσχημα εκτελεσμένα πέναλτι και εγώ είχα εμπνευστεί. Βέβαια, είναι περίεργο να έχεις αποκρούσει τρία, να σκοράρεις ένα και να χάνεις. Φαίνεται πως η ομάδα μας δεν είναι τυχερή στα πέναλτι».

Μάλιστα στο ματς αυτό είχε φορέσει φανέλα με το Νο. 1.3 και όχι 13 και όταν τον ρώτησε γιατί ο δημοσιογράφος εκείνος αποκρίθηκε: «Από απλή δεισιδαιμονία. Μου άρεσε το νούμερο, αλλά ζήτησα άδεια για να το φορέσω και μου επέτρεψαν να προσθέσω μία τελεία».

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη καριέρα του και στην συνέχεια ρωτήθηκε για την απόκρουση του πέναλτι του Μπάτι που είχε κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

«Ναι, με έκαναν να νιώσω έτσι και το πίστεψα για λίγο. Συνειδητοποίησα το μέγεθος αυτού που είχα κάνει όταν έφτασα στην Αργεντινή. Έλαβα μεγάλη αναγνώριση από το πλήθος και συνεχή ψυχαγωγία. Ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό και μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έζησαν εκείνη τη στιγμή και με θυμούνται γι' αυτήν»

Αναφέρθηκε και στην πρόταση που έκανε σε εκείνον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Είπα όχι. Η επιλογή μου ήταν να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο. Ήταν μια στοχαστική απόφαση. Παράξενο για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά το σκέφτηκα πολύ προσεκτικά και επέλεξα να ζήσω μια ζωή αυταπάρνησης και υπηρεσίας στους άλλους και να κηρύξω αυτό που λέει η Βίβλος.

Βάζω τον Θεό πάνω από το ποδόσφαιρο. Ήταν αυτό που ένιωθα. Ξέρω ότι έχασα την ευκαιρία να βρεθώ σε μια μεγάλη ομάδα στην Αγγλία, να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην εθνική Αργεντινής και να κερδίσω πολλά χρήματα, αλλά ήθελα να ζήσω άλλα πράγματα και να υπηρετήσω άλλους.

Η βιβλική έβδομη ημέρα, που είναι το Σάββατο, δεν έγινε σεβαστή, γιατί ο Θεός προστάζει να αφιερώσουμε εκείνη την ημέρα για να έχουμε πλήρη κοινωνία μαζί του και να τη ζήσουμε ειρηνικά με την οικογένεια. Παίζοντας εκείνη τη μέρα έπρεπε να βάλω άλλες αξίες πάνω από αυτό που μου υπαγόρευε το μυαλό και η καρδιά μου».

Ενώ αναφορικά με την φημολογία για ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε: «Έφτασε σε μένα μέσω τρίτων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ τίποτα επίσημο και δεν έκανα παραπάνω ερωτήσεις».

Δέχθηκε ακόμη ερώτηση και σχετικά με το πρόβλημα με τον καρκίνο που αντιμετώπισε όταν ακόμη βρισκόταν στην Αλμπαθέτε το 2004 και είπε: «Προχώρησα σε αρνητικές σκέψεις. Ο καρκίνος στους όρχεις εκείνο τον καιρό δεν ήταν όπως τώρα. Ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και ήταν δύσκολο για μένα να προσαρμοστώ. Ζούσα την ζωή ενός μεγαλύτερου ηλικιακά ανθρώπου, με υγιεινή διατροφή και δεν μπορούσα να το καταλάβω. Είχα επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, είχαμε κερδίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και ήταν πολύ επίπονη στιγμή για μένα και την οικογένειά μου. Ευτυχώς μπόρεσα να το ξεπεράσω. Ο γιατρός μου είπε πως ήμουν τυχερός».

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην του γίνει και μία σχετική ερώτηση με την χώρα μας με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά για την εμπειρία του σ' αυτή και τις ομοιότητες με την Αργεντινή.

«Ναι, είναι πολύ παθιασμένοι και πολύ φανατικοί οι οπαδοί. Το περιβάλλον, οι φωτοβολίδες, οι σημαίες και όλα όσα δημιουργούνται γύρω από τους αγώνες με εξέπληξαν. Όλα όσα περιλαμβάνουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πολύ έντονα»

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα