Λουτσέσκου: «Παίξαμε χωρίς αυτοπεποίθηση στο πρώτο, συνεχίζουμε βήμα-βήμα»

Newsroom
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έδωσα τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί της Λαμίας και στάθηκε στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο η ομάδα του έπαιξε χωρίς αυτοπεποίθηση.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Λαμία, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 για την 3η αγωνιστική των Play Off. Ο τεχνικός του «δικεφάλου του βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε τα εξής:

Για τις τρεις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο: «Παίζαμε στο πρώτο ημίχρονο χωρίς αυτοπεποίθηση. Δεν κάναμε κάτι σημαντικό. Βήμα προς βήμα προσπαθήσαμε να φθάσουμε στην μεγάλη περιοχή της Λαμίας. Η πρώτη σημαντική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ήταν όταν σκόραρε ο Μιχαηλίδης.

Δεν έκανα τις τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να τιμωρήσω κάποιον. Θέλαμε απλά, να προσθέσουμε ποιότητα στην ομάδα μας. Ήθελα επίσης να σοκάρω το γκρουπ σε εκείνο το χρονικό σημείο, για να προσπαθήσει περισσότερο. Ακόμη ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής στον Μπάμπα. Πάντως το γκολ που δεχθήκαμε νωρίς στο παιχνίδι, μας επηρέασε. Όσο περνούσε ο χρόνος στο παιχνίδι, χτίζαμε για να αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο.

Επίσης οι αλλαγές του Ντεσπόντοφ και του Ράφα έγιναν για να τους προστατέψουμε, να τους φρεσκάρουμε, διότι έπαιξαν με τον Παναθηναϊκό και έδωσαν πολλά κατά την διάρκεια του προηγούμενου αγώνα. Είχαν παλέψει και είχαν τρέξει πάρα πολύ. Ο Μπάμπα ήταν φρέσκος όπως και ο Τάισον που είχε καθαρές ιδέες στο παιχνίδι του. Αυτό είναι το σκεπτικό και για τις αλλαγές».

Στο πρώτο ημίχρονο φοβηθήκατε ότι θα ξέφευγε το παιχνίδι; Θεωρείτε το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο;

«Σίγουρα ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε και με μεγαλύτερο σκορ. Η Λαμία σκόραρε νωρίς, εκεί το γκολ ήταν ένα πολύ μεγάλο δώρο από εμάς, ενώ είχε και φάσεις. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να κοντρολάρουμε τον ρυθμό. Προερχόμασταν από μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Έπρεπε να την διαχειριστούμε. Έλεγα στον εαυτό μου, πως έπρεπε να σκοράρουμε στο ημίχρονο. Όπως κι έγινε. Δεν φοβήθηκα ότι θα ξεφύγει το παιχνίδι. Ακόμη και μετά το γκολ της Λαμίας, είχαμε πολύ χρόνο για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πνευματικά πάντως, ήμασταν επηρεασμένοι από το προηγούμενο ματς. Και το προηγούμενο παιχνίδι με την Λαμία ήταν δύσκολο, παρόλο που δεν δεχθήκαμε γκολ».

Το μεγάλο μυστικό την φετινή σεζόν ήταν το ροτέσιον που κάνατε από την έναρξη της σεζόν. Μήπως τελευταία διαπιστώνετε πως υπάρχουν και παίκτες δύο ταχυτήτων; Και εάν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί έμεινε εκτός ο Αντόνιο;

«Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για την αποστολή. Έπρεπε να μπει ο Μπάμπα. Είχαμε τον Σάστρε που έπαιξε στα τελευταία λεπτά αλλά και τον Κουλιεράκη για να καλύψει, εάν χρειαζόταν κάποια ανάγκη στα στόπερ. Ο Μεϊτέ είχε μείνει στον πάγκο, όπως και ο Σβαμπ. Ο Τάισον, ο Μουργκ και ο Μπράντον δίνουν λύσεις. Επιλέξαμε τον Τσιγγάρα και δίπλα βάλαμε τον Οζντόεφ που προερχόταν από ένα μικρό τραυματισμό. Δεν έχει να κάνει με τον Μάρκος Αντόνιο. Οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να βρεθεί σε αυτή την θέση. Το ροτέσιον που κάναμε σε όλη την σεζόν ήταν για να διατηρήσουμε τον ανταγωνισμό όλου του γκρουπ».

Ακολουθεί ένα ντέρμπι κορυφής στην Αθήνα με την ΑΕΚ με την οποία δυσκολεύετε ο ΠΑΟΚ. Πως σκέφτεστε να ετοιμάσετε την ομάδα;

«Αυτή είναι η γνώμη σας. Έχουν ένα καλό γκρουπ, όπως και εμείς. Υπάρχουν περίοδοι και περίοδοι. Θα πάμε εκεί για να παλέψουμε, με την αυτοπεποίθησή μας, για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα