Βόλος: Ο Κόβατς βρέθηκε παιδί στη Βραζιλία και αν δεν ήταν τερματοφύλακας θα γινόταν επαγγελματίας οδηγός (vids)

Βόλος: Ο Κόβατς βρέθηκε παιδί στη Βραζιλία και αν δεν ήταν τερματοφύλακας θα γινόταν επαγγελματίας οδηγός (vids)

Γιώργος Ντυμένος
kovac_eurokinisi

bet365

Ο Ντάνιελ Κόβατς ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Βόλου στη νίκη του επί της Κηφισιάς στο ντέρμπι της ουράς. Ο Ούγγρος πορτιέρε που είναι φιλόζωος και στο παρελθόν υπήρξε βίγκαν, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Φλουμινένσε, αφού σε νεαρή ηλικία πέρασε τον Ατλαντικό για λογαριασμό της.

Σε τροχιά παραμονής βρίσκεται πλέον ο Βόλος, απόρροια του ότι ξεκίνησε με το 2Χ2 τα φετινά Play Out και έτσι εδραιώθηκε στο «+3» από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς αφού απομένουν πέντε ματς για την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος που θα καθορίσει το σχετικό status quo, όμως από το Πανθεσσαλικό ξεκίνησαν... φουριόζοι.

Μόλις το περασμένο Σάββατο (30/3) άλλωστε επικράτησαν 4-1 της Κηφισίας στο μεγάλο ντέρμπι της ουράς, αποτέλεσμα που σε πρώτη ανάγνωση αντικατοπτρίζει πως έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση χάρις στην πολύ καλή τους επιθετική παρουσία. Ωστόσο μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία τους πιστώνεται στον πορτιέρε τους Ντάνιελ Κόβατς, ο οποίος προχώρησε σε δύσκολες και κομβικές επεμβάσεις όταν το σκορ παρέμενε στα επίπεδα του «εύθραυστου» 2-1.

Ο Ούγγρος γκολκίπερ ήρθε τον Γενάρη στα μέρη μας, λογίζεται πια για new entry στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα και με αφορμή την όλη του καλή μέχρι στιγμής παρουσία κάτω από τα γκολπόστ του club, αξίζει να τον γνωρίσουμε και να μάθουμε για εκείνον μέσω ενός 10λογου.

1) Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1994 στην πόλη Γκιούλα, των «σκάρτων» 25.000 κατοίκων και είναι ο μεσαίος σε ηλικία γιος της οικογένειας, καθώς έχει έναν μεγαλύτερο και έναν μικρότερο αδερφό.

2) Ξεκίνησε την μπάλα το 2008 από την τοπική ομάδα Μπεκεσκάμπα και το 2011 μετακινήθηκε στους «μικρούς» της Βάσας. Εκεί έμεινε ως τον Γενάρη του 2014 οπότε και συνέβη κάτι που άλλαξε τη ζωή του, καθώς μετέβη στη Βραζιλία για λογαριασμό της Φλουμινένσε.

3) Το «κονέ» για να πάει στη χώρα του καφέ έγινε μέσω σκάουτερ και παρότι εκείνος ήθελε να συνεχίσει στη Γερμανία, τελικά αποδέχθηκε την πρόταση που του κατατέθηκε. Μάλιστα η μητέρα του ήταν αρχικά αρνητική αφού ας μην ξεχνάμε πως ήταν «σκάρτων» 19 ετών, όμως εκείνος που «άναψε το πράσινο φως» για να μπει στο αεροπλάνο ήταν ο πατέρας του.

4) Στον περίπου 1,5 χρόνο που έμεινε στο Ρίο και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά έμαθε μόνος του πορτογαλικά ώστε να συνεννοείται, αφού μόνο ένας συμπαίκτης του ήξερε τα βασικά στα αγγλικά και αυτό επειδή παρακολουθούσε τη σειρά «Τα φιλαράκια» με υπότιτλους και έτσι καταλάβαινε κάποιες λέξεις! Παράλληλα επειδή υπήρχε ο παράγοντας εγκληματικότητα σπάνια απομακρύνονταν από την ευρύτερη περιοχή του βρίσκονταν το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Εκεί άλλωστε έμενε τους πρώτους έξι μήνες και μεταγενέστερα μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα.

5) Το 2015 επαναπατρίσθηκε για λογαριασμό της Ζαλαέγκερζεκ, ακολούθησαν Τσκάκβαρ, Φερεντσβάρος, Σόροκσαρ και το 2019 υπέγραψε στη Βίντι. Αμέσως καθιερώθηκε και μέχρι τις αρχές της τρέχουσας σεζόν ήταν το αδιοφιλονίκητο Νο1 κάτω από τα γκολπόστ της. Ομως μία «κόντρα» που ξεκίνησε μεταξύ αυτού και της εξέδρας αποτέλεσε την αφορμή να αναζητήσει την τύχη του κάπου αλλού. Ετσι προέκυψε η Ελλάδα και ο Βόλος.

6) «Οι αποδοκιμασίες με άφησαν αδιάφορο. Υπάρχουν και αυτές στο ποδόσφαιρο. Δεν με ενδιαφέρει αν 5-10 άτομα φωνάζουν εναντίον μου», σχολίασε μεταγενέστερα για τα όσα συνέβησαν με μερίδα του κόσμου. Παρότι δε τόσο οι συμπαίκτες του όσο και η ομάδα του εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξής του, κρίθηκε καλύτερο για όλους να αποχωρήσει όπως και τελικά συνέβη.

gsfs

7) Με τη Βίντι βρέθηκε αρκετές φορές μια ανάσα από το να κατακτήσει κάποιον τίτλο, όμως το 2020 τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος της χώρας του πίσω μόνο από τη Φερεντσβάρος, ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά εκεί ηττήθηκε από την Ούιπεστ του Γιώργου Κουτρουμπή με 1-0 στην παράταση. Συνολικά στην καριέρα του μετρά 216 επίσημες συμμετοχές (σε επίπεδο ανδρών) σε όλες τις διοργανώσεις. Το «κοντέρ» του «γράφει» 59 clean sheet.

8) Ο πατέρας του εργάζονταν ως επαγγελματίας οδηγός σε νταλίκες και πολλάκις όταν ήταν μικρός τον έπαιρνε μαζί του σε ταξίδια, κάτι που του άρεσε πολύ. Μάλιστα τα δύο του αδέρφια έχουν βαδίσει στα χνάρια του και δεν κρύβει πως αν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο τότε κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθούσε και εκείνος ανάλογη σταδιοδρομία.

9) Περνά τον ελεύθερο χρόνο του με φίλους ή μένοντας στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση. Σπάνια πηγαίνει σινεμά, ενώ ορισμένες φορές θα «κολλήσει» και με το Play Station. Παλαιότερα έπαιζε FIFA, πλέον όμως τον έχει «κερδίσει» το Call Of Duty. Παρότι δε έχει φωτογραφηθεί σε περιοδικό που ασχολείται με τη μόδα πηγαίνει σπάνια για ψώνια. Στο παρελθόν και για 1,5 χρόνο υπήρξε βίγκαν, στη συνέχεια βετζετέριαν όμως πλέον τρώει τα πάντα, αφού ήταν δύσκολο να συνδυάσει το ποδόσφαιρο με ανάλογες διατροφικές συνήθειες.

10) Λατρεύει τα ζώα και ο καλύτερός του φίλος είναι ο σκύλος του που είναι χάσκι και λέγεται Ζίμα. Ο πατέρας του όταν σταμάτησε να δουλεύει αγόρασε μία μικρή φάρμα όπου μεταξύ άλλων είχε άλογα, κατσικάκια και άλλα ζώα, έτσι από μικρός μεγάλωσε και εξοικειώθηκε μαζί τους, όπως και ευρύτερα με τη φύση. Δεν κρύβει άλλωστε πως τον αναζωογονεί μία βόλτα στο βουνό.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα