Σβαμπ: «Εχουμε δώσει 14 αγώνες στην Ευρώπη, όλοι ονειρεύονται αλλά και πιστεύουν πως το ταξίδι μας θα συνεχιστεί»

Σβαμπ: «Εχουμε δώσει 14 αγώνες στην Ευρώπη, όλοι ονειρεύονται αλλά και πιστεύουν πως το ταξίδι μας θα συνεχιστεί»

Newsroom
schwab_eurokinisi

bet365

Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League, αλλά και τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και την εντός Ελλάδας παρουσία του μίλησε ο Στέφαν Σβαμπ σε ιστοσελίδα της χώρας του. Οπου ο Αυστριακός χαφ δεν έκρυψε τις υψηλές βλέψεις όλων στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε
Για την πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την παρουσία του ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League:
«Ηταν μια ευρωπαϊκή βραδιά που θα μείνει στην μνήμη των φίλων του ΠΑΟΚ. Ηταν μία ιστορική βραδιά για την ομάδα καθώς για πρώτη φορά το κλαμπ ανέτρεψε ένα εις βάρος του 2-0 εκτός έδρας, σε νοκ άουτ παιχνίδια. Ολοι αντιλαμβάνονται τη σημασία των παιχνιδιών στην προημιτελική φάση του Conference League, είναι κάτι τεράστιο».

Για τον ίδιο: «Πλέον έχουν απομείνει 24 ομάδες και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε αυτές τις 24 ομάδες βρίσκονται μόλις πέντε Αυστριακοί. Συνεπώς σημαίνει πολλά και για μένα και τον Τόμας Μουργκ. Η ρεβάνς με την Ντινάμο ήταν ένα φοβερό παιχνίδι. Δώσαμε τα πάντα και προηγηθήκαμε με 3-0 σε διάστημα 40 λεπτών. Στη συνέχεια, η Τούμπα έφερε τα πάνω – κάτω. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να σταθούμε καλά, ειδικά όταν ο αντίπαλος σε 3-1 και είχε τις ευκαιρίες και για ένα δεύτερο γκολ. Οταν όμως κάναμε το 4-1, όλα τελείωσαν».

Για το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ονειρεύονται την παρουσία τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης: «Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έχει βρεθεί ποτέ σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό. Είναι πολύ σημαντικό το ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο σαν ομάδα και μέχρι στιγμής δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν: «Πριν την έναρξη της σεζόν, θέσαμε ως στόχο να κερδίσουμε την πρωτιά στον ευρωπαϊκό όμιλο, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ δυνατός λόγω της παρουσίας της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Στη φάση των νοκ άουτ είχαμε αντιπάλους με μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης, όπως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τώρα η Μπριζ. Σίγουρα υπήρχε η φιλοδοξία να προχωρήσουμε έναν γύρο μετά τους ομίλους, ήταν κάτι που το πιστεύαμε όλοι. Το ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκίνησε πολύ νωρίς για εμάς. Επρεπε να αγωνιστούμε στον δεύτερο προκριματικό γύρο και συνολικά να παίξουμε τρεις προκριματικούς γύρους. Εχουμε ήδη δώσει 14 αγώνες στην Ευρώπη και όλοι ονειρεύονται αλλά και πιστεύουν πως το ταξίδι μας θα συνεχιστεί».

Για τους εν Ελλάδι στόχους του ΠΑΟΚ: «Πέρσι τα Play Off αποδείχθηκαν υπόθεση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιος είναι το φαβορί και ποιος μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλητής. Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια. Παλιότερα ήταν μονομαχία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, τώρα επέστρεψαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Και οι τέσσερις ομάδες παλεύουν ίσοις όροις. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω πως είναι υπέροχο για κάθε φίλαθλο. Παράλληλα είναι καλό για εμάς που ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη. Από τη μια, είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και από την άλλη άλλη, είναι καλό και για εμάς που δεν είμαστε οι μόνοι με διπλές υποχρεώσεις».

Για το ποιος τίτλος έχει μεγαλύτερη σημασία: «Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο εξακολουθεί να μας πληγώνει πολύ, ειδικά από την στιγμή που στον τελικό είναι ο αντίπαλος της πόλης μας (σ.σ. ο Αρης). Θα ήταν ένα υπέροχο φινάλε και φυσικά μια μεγάλη ευκαιρία για έναν τίτλο. Εχουμε όμως ακόμα δύο ευκαιρίες. Θα ήταν πολύ ιδιαίτερο για μένα να γίνω πρωταθλητής. Το να γίνουμε πρωταθλητές σε ένα πρωτάθλημα με 36 γύρους και τρεις πολύ σκληρούς ανταγωνιστές, θα ήταν τεράστια επιτυχία. Ομως, το Conference League είναι πιο καυτό και αν μπορούσαμε να το κερδίσουμε, τότε θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Φήμες υπήρχαν πάντα στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους. Είναι αλήθεια ότι το συμβόλαιό μου λήγει. Αλλά από την πλευρά μου μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα χαλαρός. Κάνω μια καλή σεζόν, με πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια και είμαστε επιτυχημένοι ως ομάδα. Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα έχω τις επιλογές μου το καλοκαίρι. Αλλά δεν θα πάρω μια απόφαση σύντομα. Σίγουρα θα υπάρξουν συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά το πρωτάθλημα διαρκεί μέχρι τα μέσα Μαΐου και μέχρι τότε δεν θα ανησυχώ για το τι θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα