Παναιτωλικός: Ο Super Mario έκανε την κορυφαία του φετινή εμφάνιση (vid)

Γιώργος Ντυμένος
oikonomou_intime

bet365

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με το... δεξί τα Play Out και το 3-0 επί του Πανσερραϊκού έφερε... φαρδιά πλατιά την υπογραφή (και) του Μάριου Οικονόμου.

Το ποιος είναι ο Μάριος Οικονόμου φυσικά και δεν θα το μάθουμε τη φετινή σεζόν, οπότε και επαναπατρίσθηκε για χάρη του Παναιτωλικού. Η μεγάλη εντός και εκτός συνόρων καριέρα του «μιλάει» από μόνη της, αφού για μεγαλο χρονικό διάστημα έπαιζε στη Serie A, μετέπειτα φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και ύστερα κατέκτησε τίτλους στη Δανία ως κάτοικος Κοπεγχάγης.

Με απλά λόγια δεν χρειάζεται στα 31 του να αποδείξει κάτι, αφού όλοι τον ξέρουν και μάλιστα άπαντες έχουν να λένε τα καλύτερα και για τον χαρακτήρα του.

Από χθες πάντως βιώνει για πρώτη φορά την εμπειρία των εγχώριων Play Out και μάλιστα υπό πίεση, αφού τα «καναρίνια» βρίσκονταν και παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Οσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε και νέα πράγματα, οπότε κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωσή του. Ωστόσο αλλού θέλουμε να καταλήξουμε.

Ο Οικονόμου λοιπόν έχει κάνει φέτος αρκετά καλά ματς με την «κυανοκίτρινη» φανέλα και μεταξύ άλλων ήταν εκείνος που πριν από περίπου ένα μήνα βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις για το 2-2 της Τρίπολης, εξέλιξη που χάρισε στο club έναν πολύτιμο για τη συνέχεια βαθμό.

Αν μάλιστα δεν «έχανε» ορισμένα παιχνίδια στις αρχές της περιόδου λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε (από τα 14 πρώτα τπου έγιναν το 2023 έπαιξε μόνο στα μισά), ίσως τώρα να μιλάγαμε διαφορετικά και μπορεί με τις υποθέσεις να μην αλλάζει η ιστορία, ωστόσο πρόκειται για ένα fact που αξίζει να κρατηθεί στα πρακτικά.

Ο βασικός λόγος που ο Πανσερραϊκός είχε 1/19 εύστοχα γεμίσματα

Πού είχαμε μείνει όμως; Α ναι, στο ότι υπάρχουν στο ενεργητικό τους πολλές/αρκετές θετικές παρουσίες και ότι παράλληλα «ενημερώνεται» πλέον από πρώτο χέρι και ζει εκ των έσω τα ελληνικά Play Out. Τι έκανε λοιπόν εκείνος;

Φύλαξε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση για την πρεμιέρα του μίνι τουρνουά, ήταν εκ των MVP στο 3-0 του Παναιτωλικού επί του Πανσερραϊκού και έστειλε... το μήνυμα για τους έξι αγώνες που απομένουν.Τόσο απλά...

Εκεί που η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά, ξέχωρα από το ταλέντο «μιλάει» επίσης η καρδιά και τα... άντερα.

Ο Οικονόμου κόντρα στα «λιοντάρια» άγγιξε το τέλειο, που ίσως και να του πιστώνονταν αν χρίζονταν (και) σκόρερ στις αρχές του δεύτερου μισού, όταν η κεφαλιά που πήρε πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρε Αντριαν Χόβαν.

Αρχικά οργάνωσε εξαιρετικά τα «μετόπισθεν» του Παναιτωλικού και ήταν από εκείνους που έδωσαν το «σύνθημα» ώστε η ομάδα να... ξυπνήσει, μετά την νωχελική της εκκίνηση στο πρώτο τέταρτο. Διάστημα στο οποίο έδωσε δύο ευκαιρίες στον αντίπαλό της με τον Κόστα Αλεξιτς και τον Αμρ Ουάρντα και ήταν αυτός που επενέβη σωτήρια στου Αιγύπτιου.

Plus και μία κομβική κόντρα που έβαλε στο 82' σε ένα σουτ του Ζήση Χατζηστραβού, κάτι που «εκμηδένισε» τις πιθανότητές του να βρει δίχτυα και να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης λίγο πριν το φινάλε της.

Από εκεί και πέρα αποδείχθηκε «κυρίαρχος» μέσα στα καρέ του club και μάλιστα πολλάκις τραβιόνταν δεξιά και ντουμπλάριζε το μπακ στα μαρκαρίσματα. Πρόκειται δε για εκ των βασικών λόγων που οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με επίδοση 1/19 στα γεμίσματα και συν τοις άλλοις το μόνο τους εύστοχο ήταν σε στατική φάση και όχι με την μπάλα «ζωντανή» (σ.σ. μία κεφαλιά του Αλεξιτς στα μέσα του δεύτερου μισού που πέρασε άουτ).

Μαζί με τους Σεμπάστιαν Μλάντεν και Τζίμι Ταμπίτζε ήταν αλάνθαστοι στον αέρα και όχι μόνο, ωστόσο στον Ελληνα κεντρικό αμυντικό προσμετράται ένα credit παραπάνω, αυτό της «οργάνωσης». Ολα τα «καναρίνια» έβγαλαν πάθος και εκείνος ήταν μπροστάρης.

Το τελευταίο σφύριγμα τον βρήκε με έξι επεμβάσεις και τρία κλεψίματα και αμέσως οι πρώτοι που αγκάλιασε ήταν οι δύο παρτενέρ του στα στόπερ. Μόχθησαν και πάλεψαν πλάι πλάι.

Super Mario λοιπόν και προφανώς τόσο εκείνος όσο και άπαντες στο Emileon γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμη δεν «τελειώσει» κάτι, απλά επιβεβαιώθηκε πως είναι στο χέρι ή πιο σωστά στο πόδι όλων στο Αγρίνιο να «καθαρίσουν» χωρίς καρδιοχτύπια την υπόθεση σωτηρία.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα