Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-0: Το λιοντάρι φορούσε «κυανοκίτρινα»! (vids)

bet365

Ο Πανσερραϊκός έχει το... όνομα, όμως ο Παναιτωλικός είχε την χάρη και... δάγκωνε! Με γκολ των Χουάνπι, Μαυρία και Λομονάκο οι Αγρινιώτες επικράτησαν με 3-0 των Σερραίων, ξεκίνησαν με το... δεξί τα play outs και βρέθηκαν στην 11η θέση, πάνω από Κηφισιά, Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Με το δεξί ξεκίνησε τα Plau Out ο Παναιτωλικός καθώς επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού και έτσι έφτασε τους 23 πόντους, ενώ παράλληλα «πήρε» την ισοβαθμία με τα «λιοντάρια» που παρέμειναν στους 27.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Οικονόμου, Μλάντεν, Ταμπίτζε στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Τσιγγάρα, Χουάμπι, Φ. Ντουάρτε στον άξονα και τους Ντίας, Καρέλη στην επίθεση.

Τα «λιοντάρια» είχαν τον Χόβαν στο τέρμα, τους Δεληγιαννίδη. Μπέργκστρομ, Διαμαντή, Ντανκερλούι τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Οικονόμου, Μορέιρα στον άξονα, τους Τομάς, Ουάρντα στα άκρα και τον Χατζηστραβό πίσω από τον φορ Αλεξιτις.

Κατοχή ο Παναιτωλικός, ευκαιρίες ο Πανσερραϊκός

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν με τον Παναιτωλικό «αγχωμένο» και τον Πανσερραϊκό άκρως απειλητικό. Τα «καναρίνια» διατηρούσαν την κατοχή σε επίπεδα άνω του 60% αλλά τους έλειπε το «καθαρό μυαλό» και έκαναν εύκολα λάθη.

Ετσι επέτρεπαν στα «λιοντάρια» να απλώνουν το παιχνίδι τους στο τρανζίσιον και να παράγουν φάσεις. Μάλιστα μόλις στα 55 δευτερόλεπτα «άγγιξαν» το 0-1 όταν μετά από ωραία πάσα του Χατζηστραβού ο Αλεξιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 15' ήταν η σειρά του Σέρβου φορ να «στρώσει» στον Ουάρντα που από τα όρια της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ, όμως ο Οικονόμου του έβαλε την κόντρα και απέκρουσε σε κόρνερ.

Μετά το 20' οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τα ηνία και σκόραραν δις

Κάπου εκεί όμως, στο 20' δηλαδή, οι «κυανοκίτρινοι» βελτίωσαν την εικόνα τους, εξέλιξη στην οποία συνέβαλε η παρουσία του Τσιγγάρα που τους επέτρεψε να πηγαίνουν safe στον άξονα. Ετσι η δράση μεταφέρθηκε στο μισό του Πανσερραϊκού και μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο φορές δίχτυα. Αρχικά με τον Χουάνπι στο 26' όταν ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε λάθος την αντίπαλης άμυνας, πήρε την κατοχή μέσα στο «κουτί» και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον μεσοεπιθετικό από τη Βενεζουέλα που πλάσαρε εύστοχα.

Λίγο αργότερα (34') ο Καρέλης έπαιξε κάθετα για τον Φ. Ντουάρτε που σούταρε από καλή θέση, ο Χόβαν απέκρουσε όμως ο Χουάνπι πήρε το «ριμπάουντ», «έσπασε» αριστερά για τον Τορεχόν που σέντραρε και ο Μαυρίας διπλασίασε τα τέρματά τους.

Οι γηπεδούχοι «κυριαρχούσαν» στον αέρα

Και τα δύο γκολ του Παναιτωλικού προήλθαν από πρέσινγκ/ανάκτηση στον άξονα, ενώ την ίδια στιγμή ο Μαυρίας από τα δεξιά έβαζε «δύσκολα» στην αντίπαλη άμυνα. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό μετά το 20' ήταν πως οι «κυανοκίτρινοι» έπαιρναν αρκετές κεφαλιές μέσα στο «κουτί» του Πανσερραϊκού (σ.σ. ο Χόβαν μπλόκαρε εκείνες των Τορεχόν, Καρέλη, Ταμπίτζε σε 20΄, 21' και 40' αντίστοιχα), ενώ η σωστή ανασταλτική λειτουργία τους... ανάγκαζε τους αντιπάλους τους σε μακρινές μπαλιές που αποτελούσαν εύκολη... λεία για τους τρεις στόπερ του.

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, εσωτερικές και μη δηλαδή, οι φιλοξενούμενοι

Τα παραπάνω «διέγνωσε» ο Πάμπλο Γκαρσία στην ανάπαυλα και τότε πέρασε στο ματς τον Ουεντράογκο για να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή, ο Γκοτζαμανίδης πήγε στα στόπερ, ο Πανσερραϊκός «γύρισε» σε τριάδα στα «μετόπισθεν», ενώ δεξιά βοηθούσε ο Τομάς και αριστερά πάνω στον Μαυρία πήγε ο Δεληγιαννίδης.

Διαχείριση από τα «καναρίνια» που παράλληλα έβγαζαν φάσεις

Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε το δεύτερο μισό, όπου ο Παναιτωλικός άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους φιλοξενούμενους και δεν είναι τυχαίο πως στο 60' η κατοχή από το 60% plus για τους γηπεδούχους είχε πλέον «πέσει» στο οριακό 53%-47% υπέρ τους. Ωστόσο τα «καναρίνια» διαχειρίζονταν τον αγώνα και δεν δέχονταν φάσεις ή πίεση.

Ο Τομάς στο 48' θέλησε να βάλει «δύσκολα» στον Τσάβες με την απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και μετέπειτα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί, καθώς βρήκαν ευκαιρίες με τους Οικονόμου (49', κεφαλιά άουτ), Φ. Ντουάρτε (62', σουτ μπλόκαρε ο Χόβαν), Τορεχόν (64', πλασέ ο Διαμάντης έβαλε κομβικό stop) και κυρίως με τον Καρέλη στο 68' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουάνπι ο Τορεχόν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Καρέλης που ακολούθησε σαν «τρέιλερ» έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Χόβαν απέκρουσε ενστικτωδώς.

Αμέσως μετά (69') ο Πανσερραϊκός που από το 65' και με την είσοδο των Μπετανκόρ, Μούργου τα έπαιζε όλα για όλα, βρήκε την πρώτη του εναέρια φάση αλλά ο Αλεξιτς που πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά σε στατικό, δεν κατάφερε να βρει εστία.

Τελική ευθεία και ο Παναιτωλικός κράτησε με σχετική άνεση το «μηδέν», ο Λομόνακο έκανε «σεφτέ» στα γκολ

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, όπου πλέον ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα. Τα «καναρίνια» είχαν σωστή κυκλοφορία της μπάλας και μάλιστα στο 77' «φλέρταραν» με το 3-0 όταν οι Χουάνπι, Φ. Ντουάρτε συνδυάστηκαν ωραία και ο Πορτογάλος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από τα αντίπαλα καρέ. Στα τελευταία λεπτά, κυρίως από το 85' και έπειτα, ο Πανσερραίκός θέλησε να πιέσει (πήρε και την κατοχή στα επίπεδα του 54%), σήκωσε αρκετές φορές την μπάλα, αλλά η τριάδα των στόπερ των γηπεδούχων «καθάριζε» τα πάντα.

Ο Οικονόμου σε αυτό το διάστημα «παίζει» και να απομάκρυνε μίνιμουμ 4-5 φορές και στην τελευταία φάση του ματς δύο αλλαγές των γηπεδούχων συνδυάστηκαν για το τελικό 3-0, καθώς ο Λιάβας έβγαλε τον Λομονάκο σε θέση βολής και ο Αργεντινός φορ πλάσαρε εύστοχα και σημείωσε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ.

MVP: Τον σχετικό τίτλο μοιράζονται οι Χουάνπι, Οικονόμου. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ, είχε «συμμετοχή» και στο 2-0, οργάνωσε σωστά και «έφτιαξε» αρκετές καλές φάσεις για τα «καναρίνια». Ο δεύτερος δεν «έχασε» μισή «μονομαχία», εναέρια και μη. Κυρίως με την μπάλα στον αέρα ήταν «κυρίαρχος», έτσι απείλησε στις αρχές του δεύτερου μισού, ενώ έβαλε και δύο κομβικές κόντρες σε σουτ των Ουάρντα (15'), Χατζηστραβού (81').

Στο ύψος του: Δεν υπήρχε «κυανοκίτρινος» που να υστέρησε. Ενα κλικ παραπάνω credit πάει στους Τσιγγάρα, Τορεχόν, Μαυρία, Καρέλη, όμως όλοι οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν σε πολύ καλή βραδιά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντανκερλούι. Ο μπακ του Πανσερραϊκού αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο πολλά ανασταλτικά προβλήματα, πήρε κίτρινη και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 2-0 η άμυνα του Πανσερραϊκού βρέθηκε ανοργάνωτη στο πρώτο σουτ του Φ. Ντουάρτε, δεν έδιωξε μετά την απόκρουση του Χόβαν και μετά ο Μαυρίας βρήκε νέα αφύλακτη τελική για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Το «στραγάλι»: Ο Ντίας βρήκε με ωραία ατομική προσπάθεια δίχτυα στο 42', όταν ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού και παρότι έπεσε, σηκώθηκε και πλάσαρε εύστοχα. Το γκολ του όμως ακυρώθηκε μέσω VAR, καθώς πέφτοντας βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, έβγαλε φάσεις και κέρδισε δίκαια στο ματς. Οι γηπεδούχοι «μέτρησαν» διπλάσιες τελικές (15 έναντι 8), ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν «απαντήσεις» απέναντι στην πολύ καλή τους προσέγγιση.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μλάντεν, Τάμπιτζε, Τορεχόν, Χουάνπι (90+2' Μπουζούκης), Τσιγγάρας (90+2' Μπάμποκ), Ντουάρτε (89' Μπελεβώνης), Ντίας (83' Λιάβας), Καρέλης (83' Λομόνακο)

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής (65' Μπεντανκόρ), Χατζηστραβός (90+1' Σοφιανός), Μπέργκστρεμ, Οικονόμου (46' Ουεντράογκο), Μορέιρα, Ντανκερλούι (46' Γκοτζαμανίδης), Ουάρντα, Τομάς (65' Μούργος), Άλεξιτς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα