ΠΑΟΚ: Όπου υπάρχει «Ντέλιας», υπάρχουν πίστη και ελπίδα (vids)

ΠΑΟΚ: Όπου υπάρχει «Ντέλιας», υπάρχουν πίστη και ελπίδα (vids)

ΠΑΟΚ: Όπου υπάρχει «Ντέλιας», υπάρχουν πίστη και ελπίδα (vids)

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης βλέπει την τρομερή αλλαγή στο παιχνίδι του Γιάννη Κωνσταντέλια και αραδιάζοντας τους αριθμούς γράφει για το «φαινόμενο Ντέλιας» στο φετινό ΠΑΟΚ.

Η φετινή ολική μεταμόρφωση, κλιμακωτή από Αύγουστο σε Μάρτιο, προς το καλύτερο του ΠΑΟΚ είναι αληθινό θαύμα. Συνετέλεσε σ' αυτήν, μεταξύ πολλών άλλων, το σχήμα στο οποίο, ύστερα από βάσανο, κατέληξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και η ποιότητα του ρόστερ για να παίξει το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς σε υψηλό τέμπο.

Το αποτέλεσμα της καλοκαιρινής (αναδι)οργάνωσης ήταν ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε τον Μάρτιο να εισπράττει περισσότερα από το απλό άθροισμα της ποιότητας ενός εκάστου. Εισπράττει από τη συνεργασία και την αφοσίωση.

Ο «Δικέφαλος» άλλαξε το στυλ του, την προσέγγιση στο παιχνίδι (κατοχή μπάλας, γρήγορες επιθέσεις στο χώρο, ανάπτυξη με πολλές κοντινές πάσες), άλλαξε τη φιλοσοφία του. Μπορεί δε να χαμογελά για το «φαινόμενο Κωνσταντέλιας».

Πέρσι μας συστήθηκε και τον έμαθε όλη η Ελλάδα, φέτος όμως ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός είναι η επιτομή της σταθερότητας και αυτός που κάνει σε πολλά παιχνίδια τη διαφορά. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις, στη στιγμή, τι να περιμένεις από αυτόν.

Η φύση δεν τον έχει προικίσει με την εκρηκτική ταχύτητα άλλων «δεκαριών», όχι πως δεν τρέχει μέσα στο γήπεδο, εξάλλου μια από τις διαφωνίες του με τον προπονητή το προηγούμενο διάστημα, ήταν ότι έτρεχε «δεξιά κι αριστερά» χωρίς στόχευση, το μεγάλο όπλο του ταλαντούχου άσου από το Βόλο είναι η γρηγοράδα του νου. Η γρηγοράδα της σκέψης και της εκτέλεσης (της επιλογής). Απόδειξη; Το κλέψιμο της μπάλας από τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Κ19, Απόστολο Διαμαντή, σε μια «σκοτωμένη» φάση, που τη μετέτρεψε σε γκολ στο προχθεσινό ματς στο… χωράφι -σύμφωνα με τον Λουτσέσκου- των Σερρών.

Στην Ελλάδα οι περισσότερες ποδοσφαιριστές επιλέγουν να παίζουν ποδόσφαιρο με πολλές επαφές και με πολύ, ως εκ τούτων, χάσιμο (κρίσιμου) χρόνου. Αυτό ο 21χρονος (γεννημένος στις 5 Μαρτίου του 2003) ποδοσφαιριστής το απεχθάνεται, είναι εκτός του ρεπερτορίου του. Πώς το είπε ο Λουτσέσκου πριν από λίγες ημέρες στο Αγρίνιο; «Αν του δώσεις μια στο χέρι, μια στο κεφάλι και μια στο πόδι, θα νιώθει καλά και θα τις διαχειριστεί το ίδιο καλά».

O φετινός Κωνσταντέλιας είναι πολύ διαφορετικός από τον περσινό. Βελτιωμένος στα περισσότερα κομμάτια του παιγνιδιού του. Είναι στα πολύ καλά του. Όχι μόνο στα τελειώματα, που στέκονται αρκετοί, αλλά και σ’ άλλα πράγματα που τα βλέπουν μόνο οι προπονητές μέσα στο γήπεδο. Τα νούμερα του είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με την περσινή πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν του στο τοπ-επίπεδο.

Πέρσι είχε 3 γκολ και 6 ασίστ σε 37 συμμετοχές. Φέτος έχει σημειώσει τετραπλάσιο αριθμό γκολ, αισίως έφτασε τα 12, με τον ίδιο αριθμό (6) ασίστ. Είναι πρώτος σε συμμετοχές (41) μαζί με τον Μπράντον Τόμας, δεύτερος σκόρερ μαζί με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ και τρίτος σε χρόνο συμμετοχής (2.510’).

Οπου υπάρχει, λοιπόν, ένας «Ντέλιας» για τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν ελπίδα και πίστη για κάτι πολύ καλύτερο στο μέλλον. Η κουβέντα για το αν θα πρέπει να μείνει ένα ακόμα χρόνο προτού την κάνει για… άλλες πολιτείες, παραμένει στο φόρτε της πέριξ της Τούμπας. Η τάση να μείνει, αλλά να κάνει ετούτο κι εκείνο και το άλλο. Ο,τι ο καθένας νομίζει για σωστό.

Ο Κωνσταντέλιας, για τον οποίο παρεμπιπτόντως, παραμείνει «ζεστό» το ενδιαφέρον της Ζάλτσμπουργκ, είτε θα φύγει είτε θα μείνει και θα κάνει ό,τι αυτός νομίζει για σωστό. Τελεία. Δεν νοείται πρόταση (να παραμείνει) με όρους και προαπαιτούμενα.

Το πότε θα φύγει δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο, ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης έχουν λόγο και άποψη περί αυτού, αλλά ακόμα κι αν μείνει θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος και χαρούμενος. Απαλλαγμένος από οποιαδήποτε έννοια και σκοτούρα. Να μπορεί να κάνει απελευθερωμένος πολύ καλύτερα πράγματα πάνω στο τερέν.

Γιατί, είμαστε βέβαιοι, πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από τον «Ντέλια». Τα καλύτερα είναι μπροστά (του)…

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.