ΠΑΣ Γιάννινα: Εραμούσπε, ο κίνδυνος-θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες στα στατικά του (vids)

Γιώργος Ντυμένος
eramouspe_eurokinisi_

bet365

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε απέδειξε και στο πρόσφατο 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό πως είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Stoiximan Super League, στις στημένες μπάλες που «κερδίζει» η ομάδα του.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε την Κυριακή (18/2) ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε 2-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό και έτσι έβαλε «φωτιά» στην ουρά. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» διατήρησε, για τα καλά, την επαφή του με τις θέσεις της παραμονής και πήρε ψυχολογία, σε ένα ματς όπου είχε τον Πέδρο Κόντε για μεγάλο του πρωταγωνιστή. Ο Ισπανός στράικερ σημείωσε και τα δύο του τέρματα, όμως την ίδια στιγμή τον τίτλο του MVP διεκδικεί για το διάστημα που έπαιξε και ο Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο καθώς τραυματίστηκε στην κλείδα και τα νέα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε δεν ήταν καλά, αφού θα μείνει εκτός δράσης για μίνιμουμ δύο εβδομάδες. Ωστόσο... πρόλαβε να επιδείξει εκ νέου πως είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Stoiximan Super League στις στημένες φάσεις και κυρίως με την μπάλα στον αέρα, όχι μόνο στο κομμάτι των ανασταλτικών του καθηκόντων που είναι άλλωστε και ο βασικός τομέας ευθύνης του, αλλά και σε εκείνα που «κερδίζει» το club του και μέσω αυτών δύναται να βάλει (πολύ) δύσκολα στον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Στα 52', μαζί με τις καθυστερήσεις, που διάρκεσε το πρώτο ημίχρονο πήρε στα καρέ των γηπεδούχων τρεις κεφαλιές σε ισάριθμα κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΣ, όπου στην πρώτη περίπτωση ο γκολκίπερ Ντάνιελ Κόβατς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ, στη δεύτερη μπλόκαρε την μπάλα, αλλά στην τρίτη ο Κόντε πετάχτηκε στην πορεία της και «έγραψε» το 0-1. Ετσι του πιστώθηκε η ασίστ και συνάμα ξεδίπλωσε τις αντίστοιχες ικανότητές του.

Εξι γκολ και τρεις ασίστ σε στατικά!

Το σήμα κατατεθέν του στο κομμάτι του σκοραρίσματος είναι τα εξαιρετικά του χτυπήματα πέναλτι όπου και «φλερτάρει» με το απόλυτο στην κατηγορία από το 2020 που ήρθε στα μέρη μας και έγινε κάτοικος Ιωαννίνων (11/12, μαζί με το Κύπελλο έχει 13/14!), όμως την ίδια στιγμή είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες στα στατικά.

Πλέον και μαζί με το προχθεσινό του «πιστώνονται» στα «σαλόνια» εννέα τέρματα σε ανάλογες καταστάσεις, τα οποία πέτυχε ή δημιούργησε ο ίδιος και μάλιστα με το «καλημέρα»... φρόντισε να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Ηταν λοιπόν 27 Σεπτεμβρίου του 2020 όταν και ντεμπουτάρισε με τη φανέλα του ΠΑΣ σε ένα ματς με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που δεν ανέδειξε νικητή (2-2) και στο 15' πήρε την πρώτη κεφαλιά σε κόρνερ των φιλοξενουμένων και έδωσε την τελική πάσα για το 0-1 του Βλάντισλαβ Νάουμετς.

Με ύψος κοντά στο 1.90 (1.88), από εκείνο το απόγευμα βρήκε έξι φορές δίχτυα σε ανάλογες φάσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν στους «Ζωσιμάδες» και οι δύο εκτός έδρας. Στο «σπίτι» του λοιπόν χρίστηκε σε ανάλογες φάσεις σκόρερ κόντρα σε Ατρόμητο (20/03/21), Λαμία (27/08/22), Λεβαδειακό (10/09/22), Παναιτωλικό (01/04/22), ενώ με ανάλογο τρόπο κούνησε πλεκτό σε Λιβαδειά (07/01/23), Λαμία (20/10/23).

Παράλληλα μετά από εκείνη την ασίστ της πρώτης του εμφάνισης και μέχρι την προχθεσινή, «έφτιαξε» επίσης σε στατικό το 1-1 του Χουάν Περέα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στα play-offs της σεζόν 2022/23.

Τέσσερα δοκάρια και ένα κερδισμένο πέναλτι

Την ίδια στιγμή είδε σε αρκετές περιπτώσεις την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, ενώ φυσικά και πάντα στη σχετική «εξίσωση» υπάρχει ο εκάστοτε πορτιέρε που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Αλλωστε παίζουν και αυτοί, μην το ξεχνάμε. Οχι μία ή δύο αλλά τέσσερις φορές έστειλε σε στατικά του ΠΑΣ την μπάλα σε δοκάρι της αντίπαλης εστίας, καθώς κάτι ανάλογο συνέβη σε τελικές κόντρα σε ΑΕΚ (0-1, 25/10/2020), Ιωνικό (2-2, 23/10/22 όπου σημείωσε δύο γκολ με πέναλτι) και δις με τον ΟΦΗ, στο περσινό 0-1 των Κρητικών στους «Ζωσιμάδες» και στο φετινό 1-1 του Ηρακλείου.

Ξέχωρα από την επέμβαση του γκολκίπερ Κόβατς που σταθήκαμε στην αρχή ως τεράστια ευκαιρία του λογίζεται και μία της 6ης Δεκεμβρίου του 2020, όταν ο Γιώργος Σαραμαντάς της Λαμίας έβγαλε πάνω στη γραμμή την τότε κεφαλιά του, όπως και μία στη Νίκαια όπου αστόχησε εξ' επαφής τον Σεπτέμβριο του 2021 και στη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε τότε ο ΠΑΣ. Μιλάμε φυσικά για 1000% «καθαρές», καθώς και άλλες φορές «φλέρταρε» με το γκολ.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι και ένα κερδισμένο πέναλτι για χέρι αντιπάλου σε αντίστοιχη ενέργεία του (στο 3-2 επί του Παναιτωλικού στα play-outs της περασμένης περιόδου) και έχουμε πλήρη απεικόνιση του «επιθετικού» Εραμούσπε των στατικών φάσεων.

Οταν με την «ιδιότητα» του σέντερ φορ βρήκε δις δίχτυα από αέρος

Για φινάλε ένα επιπλέον εύρημα. Οπως λοιπόν αναφέρμαε στον πρόλογο τα παραπάνω δεν περικλείουν στο 100% την εν γένει «μεσοεπιθετική» προσφορά του Αργεντινού στόπερ, όπου εκτός των άλλων μετρά στην κατηγορία και το εκπληκτικό 11/12 από το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο ο 34χρονος είναι σε θέση να απειλήσει ή και να δημιουργήσει (και) σε ροή αγώνα, όπου μάλιστα ένα από τα κλασικά «τρικ» των προπονητών του στον «Αγιαξ της Ηπείρου» είναι να τον περνούν σε θέση φορ στα τελευταία λεπτά των αγώνων όπου ΠΑΣ «κυνηγά» στο σκορ. Με σκοπό φυσικά να εκμεταλλευτούν τις από αέρος ικανότητές του.

Με αυτή την «ιδιότητα» και με αντίστοιχο τρόπο βρήκε δίχτυα στο περσινό 1-1 του Αγρινίου και στο φετινό 1-1 του Ηρακλείου, όπου σε αμφότερες των περιπτώσεων ισοφάρισε στο φινάλε και προσέθεσε ακόμη έναν «κρίκο» στις (πολλές) λύσεις που δύναται να προσφέρει.

Πάντως και με την μπάλα «κάτω» προκαλεί ζημιές, όπως για παράδειγμα η ασίστ που έβγαλε με σέντρα στο περσινό 3-3 της Λιβαδειάς, ένα γκολ που πέτυχε στην Τούμπα αλλά και η «ρουκέτα» που... εκτόξευσε στην πρόσφατη ήττα με 4-1 από τη Λαμία, η οποία τράνταξε το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι και ήταν σε ένα χρονικό σημείο όπου το αποτέλεσμα παρέμενε στο «εύθραυστο» 1-2.

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε στη Stoiximan Super League

Αγώνες: 110
Γκολ: 20
Ασίστ: 4


@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα