Ανωτερότητα, γκολάρα και πρώτο βήμα για τον τελικό ο Παναθηναϊκός!

Ανωτερότητα, γκολάρα και πρώτο βήμα για τον τελικό ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ανωτερότητα, γκολάρα και πρώτο βήμα για τον τελικό ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ, το υπέροχο ομαδικό γκολ που έκρινε το παιχνίδι, τους τρεις κορυφαίους του Τριφυλλιού, την διπλή αποβολή και τον ανεκδιήγητο διαιτητή από την Ολλανδία.

Mπήκε στη γεμάτη Τούμπα με αέρα και πνευματική προετοιμασία νικητή, πάτησε το χορτάρι απόλυτα διαβασμένος και προετοιμασμένος για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ, του επέτρεψε λίγες στιγμές στο ανοιχτό γήπεδο, του έσπαγε εύκολα το high press και με μία απίθανη ομαδική συνεργασία που έκανε γκολ ο Άντρατζ Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός έβαλε βάσεις πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.

Στη καλύτερη εμφάνιση του Τριφυλλιού επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ, το «διπλό» απόψε στη Θεσσαλονίκη ήρθε με μεγαλύτερα διαστήματα ανωτερότητας σε σχέση με τον αντίπαλο, προέκυψε από εξαιρετική απόδοση και άσε τους να λένε για «Εθνικό Θέατρο» και άλλα ευφυολογήματα της πλάκας.

Ο Τούρκος προπονητής στη διαχείριση των πραγμάτων πόνταρε πολλά στο αποψινό ματς, ήθελε να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα απέναντι στο rotation του Λουτσέσκου, ρίσκαρε αποτελεσματικά στις Σέρρες και βάσει εικόνας και αποτελέσματος δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό απόψε στο χορτάρι της Τούμπας.

Λίγο πιο ποιοτικοί και αποφασιστικοί στην τελική προσπάθεια να ήταν οι παίκτες του, ο Παναθηναϊκός απόψε θα είχε πάρει τεράστιο προβάδισμα για το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του θεσμού. Εκτός αυτού είναι και σπουδαίος κίπερ ο Κοτάρσκι, κάνει μια φοβερή επέμβαση στο σουτ του Σπόραρ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το σύνολο του Τερίμ πήρε το αποψινό ματς γιατί ήταν καλύτερο, γιατί είχε καλύτερη λειτουργία σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, μεγαλύτερη συνοχή απέναντι στην πειραματική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και το γκολ που κρίνει το ματς... τα λέει όλα. Ένα τέρμα που έρχεται απόλυτα φυσιολογικά μέσα από μία δουλειά και συνήθειες τριών σεζόν που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Είναι για σεμινάριο ο τρόπος που ο Ντραγκόφσκι με τα πόδια βγάζει off την πίεση του ΠΑΟΚ. Είναι για σεμινάριο ο τρόπος, η ταχύτητα που η μπάλα φεύγει από αριστερά για να πάει στα δεξιά, δημιουργώντας κενά στην άμυνα του αντιπάλου. Την ώρα που σεντράρει ο Κώτσιρας, μέσα στην περιοχή υπάρχουν τέσσερις πράσινες και τρεις ασπρόμαυρες. Εκεί που «σκάει» η μπάλα υπάρχουν τρεις πράσινες φανέλες και δύο ασπρόμαυρες. Ο Σπόραρ το κάρφωσε και... δικαίωσε τους «κόουτς των social» για ακόμη μία φορά.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το αποτέλεσμα, συνέχιζε να παίζει για ακόμη ένα γκολ, έχασε ευκαιρίες(Σπόραρ δύο φορές, Μαντσίνι, Κώτσιρας) απειλήθηκε μοναχά από μία στατική φάση όπου ο Ντραγκόφσκι κάνει σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Σαμάτα και από ένα σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε δύο φορές για να καταλήξει στο δοκάρι.

Το Τριφύλλι δεν έχασε το μυαλό του ούτε από τον ανεκδιήγητο Ολλανδό διαιτητή που έδωσε ρεσιτάλ μοιράσματος των «σποριών» στον γηπεδούχο. Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Χάθηκε το μέτρημα από τα ανάποδα σφυρίγματα, είναι απλά αστείο το γεγονός πως ο Μπράντον Τόμας δεν αποβλήθηκε, καθώς ούτε και ο τέταρτος Παπαδόπουλος έκανε σωστά την δουλειά του στη συγκεκριμένη στιγμή!

Που ακούστηκε, που έχετε ξαναδεί σε αυτό το επίπεδο, παίκτης του πάγκου να τραβάει και να ρίχνει κάτω αντίπαλο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται; Και να μην βλέπει την άγουσα για τα αποδυτήρια; Μέχρι και ο Οζντόεφ έγινε έξαλλος με τον πάγκο του ΠΑΟΚ που είναι να απορεί κανείς για το αν νομίζουν πως έτσι βοηθούν την ομάδα τους.

Φυσικά η φάση που σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση είναι στη «κοκορομαχία» του Μπακασέτα με τον Τάισον. Ο Ολλανδός έβγαλε και στους δύο κόκκινη. Όποιος δει το βίντεο θα διαπιστώσει πως ο Βραζιλιάνος είναι εκείνος που πρώτος ξεπερνά τα όρια. Κεφάλι με κεφάλι βλέπουμε συχνά. Η κόκκινη γραμμή έχει να κάνει με εκείνον που-απαράδεκτα και αδικαιολόγητα- σηκώνει το χέρι.

Και ο Τάισον χτυπά τουλάχιστον τρεις φορές στον σβέρκο τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος που «τσίμπησε» και λανθασμένα αντέδρασε στη συνέχεια. Προφανώς δεν χρειαζόταν να πέσει στο έδαφος στο φινάλε της όλης έντασης ο «Μπάκα» αλλά να μιλά για «θέατρο» ο ΠΑΟΚ σχετικά με το πεντακάθαρο πέναλτι του παιχνιδιού του πρωταθλήματος στο πάτημα του Τάισον, ξεπερνά και την ρητορική που κατά καιρούς χρησιμοποιεί η ομάδα με τα ερυθρόλευκα. Πάμε παρακάτω, επιστρέφουμε στο ποδόσφαιρο.

Σε ατομικό επίπεδο: Σπουδαίο παιχνίδι από τον Τιν Γεντβάι. Ήταν... παντού! Ανίκητος σε έδαφος και αέρα, πρώτος στις μονομαχίες, άλλος παίκτης με τον πάντα καλό Αράο στο πλευρό του. Πολύ καλή εικόνα ξανά από τον Ντραγκόφσκι με καθοριστικές επεμβάσεις.

Μπερνάρντ. Όσο συνεχίζει έτσι, όσο είναι ο παίκτης που «αγόρασε» ο Παναθηναϊκός πριν από δύο χρόνια, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες κατάκτησης των τροπαίων. Ο Σπόραρ έκανε την δουλειά, μπορούσε ακόμη ένα, ειδικά στη φάση με την υπέροχη ντρίμπλα και το τελείωμα που βγάζει φανταστικά ο Κοτάρσκι. Ρούμπεν, Τσέριν, Κώτσιρας και εκείνοι σε καλό βράδυ, με εξαίρεση τον Μλαντένοβιτς του πρώτου ημιχρόνου, δεν μπορείς να πεις πως υστέρησε κανείς.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την μισή δουλειά απόψε. Δεν προκρίθηκε. Δεν πέρασε. Αν ίσχυε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ήταν με το... ένα πόδι στον τελικό. Τώρα έκανε απλά το πρώτο βήμα. Τα υπόλοιπα το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης στη κατάμεστη Λεωφόρο, εκεί όπου ΟΛΟΙ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μην τσιμπήσουν στη παραμικρή πρόκληση. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και από τα παθήματα πρέπει να παίρνουμε μόνο μαθήματα...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.