Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ πέρασε αλώβητος από τον μήνα της «φωτιάς»

Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ πέρασε αλώβητος από τον μήνα της «φωτιάς»

Νίκος Αθανασίου
Ο Φατίχ Τερίμ

bet365

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με την νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι μία σειρά δύσκολων παιχνιδιών σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το πρόσημο για τον Φατίχ Τερίμ είναι πέρα για πέρα θετικό.

Ο μήνας της «φωτιάς» ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με το «τριφύλλι» να είναι ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και σαφώς πιο αποτελεσματικό από τον Ολυμπιακό. Από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και χθες το βράδυ, οι «πράσινοι» έπαιξαν έξι παιχνίδια για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το κύπελλο. Δέκα αναμετρήσεις σε τριάντα μία ημέρες.

Η πρώτη αποστολή του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του συλλόγου ήταν δύσκολη, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα έπρεπε να μάθει την ομάδα του, θα έπρεπε να περάσει κάποια πράγματα της δικής του φιλοσοφίας, να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και φυσικά να πάρει και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, διατηρώντας τον Παναθηναϊκό σε τροχιά κορυφής και στην διεκδίκηση του Κυπέλλου.

Το πρόσημο για τον 70χρονο τεχνικό όσον αφορά τον πρώτο του μήνα στον πάγκο της ομάδας είναι πέρα για πέρα θετικό, έχοντας δύο προκρίσεις στο Κύπελλο, η μία απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ έβαλε στο σακούλι 13 από τους 18 βαθμούς που διεκδίκησε στη Super League, έχοντας ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εκτός και με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός στην Opap Arena έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του στα τελευταία λεπτά από το πέναλτι του Ζέκα ενώ ηττήθηκε από τον «δικέφαλο του βορρά» στην Τούμπα, έχοντας αρκετές απουσίες να διαχειριστεί αλλά και την αναποτελεσματικότητα σε μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε με Μλαντένοβιτς και Γεντβάι.

Ο Τερίμ μέσα από την διαδικασία «γνωριμίας» με τον Παναθηναϊκό και έχοντας να αντιμετωπίσει μια ειδική συνθήκη, αναλαμβάνοντας την ομάδα μεσούσης της περιόδου, με τα σωστά του και τα λάθη του, με τα πολλά του ρίσκα-ειδικά στην διαχείριση των τραυματισμών- που αρχίζουν να μειώνονται όσο περνά ο καιρός, κατάφερε να περάσει αλώβητος από αυτόν τον μήνα.

Φυσικά, η δουλειά του θα κριθεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αλλά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτά που προσδοκούσαν στην διοίκηση της ομάδας όταν του έδιναν τα «κλειδιά» του προπονητικού κέντρου.

Η επόμενη... πίστα για τον Τερίμ και το σύνολό του είναι η εξής: Το 5/5 στο πρωτάθλημα με το πρόγραμμα να είναι βατό. Σέρρες εκτός, Λαμία, Κηφισιά και Άρης στη Λεωφόρο και ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Και φυσικά η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα δέκα πρώτα παιχνίδια του Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Super League

16η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1
18η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2
19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-0
20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1
21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0

Κύπελλο Ελλάδος

Φάση των 16: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
Φάση των 16: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0(κανονική διάρκεια και παράταση), 6-7 στα πέναλτι
Προημιτελικά: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2
Προημιτελικά: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-2

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα