ΑΕΚ: Όταν ο Λιούμπισιτς... απέλυσε τον Τούχελ από την Τσέλσι (vid)

ΑΕΚ: Όταν ο Λιούμπισιτς... απέλυσε τον Τούχελ από την Τσέλσι (vid)

Λιούμπισιτς

bet365

Μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε πραγματοποιήσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, απέναντι στην Τσέλσι, η οποία μια μέρα μετά προχώρησε στην απόλυση του Τόμας Τούχελ.

Στην Αθήνα για να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του στην ΑΕΚ αναμένεται από στιγμή σε στιγμή ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Όπως ενημέρωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, από πολύ αργά χθες το βράδυ, η Ένωση έδωσε οριστικά τα χέρια με τους Κροάτες για την αγορά του 24χρονου χαφ, καθώς μετά την προφορική συμφωνία, έπεσαν και οι υπογραφές, με τον Αυστριακό χαφ να αναμένεται στην Αθήνα στις 14:45.

Ο Λιούμπισιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρα από την κλασική και αγαπημένη του θέση στον χώρο της μεσαίας γραμμής, μπορεί να καλύψει εξίσου άνετα και το αριστερό άκρο της άμυνας. Το έχει κάνει πολλές φορές και μάλιστα το είχε κάνει άψογα απέναντι σε ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης, την Τσέλσι, πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Η εμφάνιση του Λιούμπισιτς που οδήγησε στην απόλυση του Τούχελ

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2022/23, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ υποδεχόταν στο «Μαξιμιρ» την Τσέλσι. Κι όμως, οι Κροάτες κατάφεραν να φτάσουν σε μια τεράστια νίκη, εγκλωβίζοντας τους «μπλε» του Τόμας Τούχελ ο οποίος την επόμενη ημέρα απολύθηκε από τη διοίκηση των Λονδρέζων έπειτα από 1,5 χρόνο στην ομάδα, έχοντας κατακτήσει σε αυτό το διάστημα το Champions League!

Ο Λιούμπισιτς ήταν καταλυτικός για τη νίκη της Ντιναμό. Αγωνίστηκε από την αρχή, μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης στη θέση του αριστερού wing back. Έπαιξε όλη την πλευρά δηλαδή, καλύπτοντας όλη την αριστερή πτέρυγα άψογα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ήταν μάλιστα αυτός που ξεκίνησε τη φάση του γκολ του Όρσιτς, καθώς από δική του πάσα η Ντιναμό έφυγε στην αντεπίθεση και άνοιξε το σκορ.

Ο Λιούμπισιτς κατάφερε μάλιστα να αποσοβήσει και ένα σίγουρο γκολ της Τσέλσι στο δεύτερο ημίχρονο, προλαβαίνοντας τον Χάβερτς ο οποίος ήταν ολομόναχος μπροστά στην εστία μέσα στη μικρή περιοχή.

Τα στατιστικά του Λιούμπισιτς απέναντι στην Τσέλσι

Ο «Λιούμπι» έκανε ένα ονειρικό ματς απέναντι στην Τσέλσι, παίζοντας μάλιστα ως wing back και όχι στην κλασική του θέση στον άξονα. Κατάφερε να περιορίσει εντελώς τον Ρις Τζέιμς ο οποίος υπό τις οδηγίες του Τούχελ ήταν ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής των «μπλε».

Παράλληλα, παρά τον περιορισμό της θέσης του, ο Λιούμπισιτς μπόρεσε να αναδείξει τις επιθετικές και δημιουργικές του αρετές. Μαζί με τον Ζορζίνιο της Τσέλσι, ήταν ο ποδοσφαιριστής του γηπέδου με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες (δύο). Ο Αυστριακός είχε 82% ποσοστό στις μεταβιβάσεις του, με 80% στις μακρινές που επιχείρησε.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στο αντίπαλο τρίτο είχε 3/3 μεταβιβάσεις, με τη μία μάλιστα να την ολοκληρώνει εντός της περιοχής, δείγμα και του άμεσου ποδοσφαίρου που μπορεί να παίξει.

Λιούμπισιτς

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα