ΑΕΚ: Μια μεταγραφή απόλυτης ποδοσφαιρικής λογικής και σχεδίου!

ΑΕΚ: Μια μεταγραφή απόλυτης ποδοσφαιρικής λογικής και σχεδίου!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Μια μεταγραφή απόλυτης ποδοσφαιρικής λογικής και σχεδίου!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης καταπιάνεται με την προσθήκη (τη σημασία αυτής) του Λιούμπισιτς στους νταμπλούχους και στο γεγονός ότι αποτελεί προσθήκη σχεδίου των νταμπλούχων, ενώ έχει υστερόγραφο.

Η προσθήκη του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς στο, ούτως ή άλλως, γεμάτο ρόστερ της ΑΕΚ, συνιστά την απόλυτη επιβεβαίωση των όσων υποστήριζε το club και επικοινώνησε στη συνάντηση - συζήτηση που είχε ο Ματίας Αλμέιδα με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας (και όχι μόνο)... Ότι δηλαδή οι νταμπλούχοι δεν πρόκειται να κάνουν καμία κίνηση απλά για να προκύψει μια κάποια μεταγραφή επειδή αυτό μπορεί να θέλει ο κόσμος σε κάθε τέτοια περίοδο, είτε καλοκαίρι είτε πόσο μάλλον χειμώνα, όπου η αγορά σίγουρα είναι πιο μικρή, η ...δεξαμενή αν προτιμάει κανείς για να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, για την κατάλληλη θέση...

Είναι αλήθεια ότι και παλιά τονιζόταν αυτό από και στην ΑΕΚ αλλά δίχως βάση. Όπως αποδεικνύει το παράδειγμα, απόλυτα αποτυχημένο, του Φράνσον: και τότε η Ένωση επικοινωνούσε πως δεν θα φέρει έναν μέσο για να τον φέρει και να πει πως έκανε προσθήκη, ωστόσο, ακριβώς αυτό έκανε κι ας αναδείχτηκε νταμπλούχος ο συμπαθέστατος Σουηδός χαφ! Αλλά τότε δεν υπήρχε Αλμέιδα και η πίεση που περνούσε στο club ελέω απουσιών αγωνιστικών επιτυχιών ήταν τρομακτική και επέβαλλε λανθασμένες κινήσεις κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική και τις εισηγήσεις τότε των ανθρώπων που βρίσκονται ακόμη σε καίρια πόστα στο διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι!

Πλέον όμως εδώ και τρεις μεταγραφικές περιόδους υπάρχει άψογη δουλειά, άριστη συνεργασία όλων των στελεχών με τον Ματίας Αλμέιδα και το κυριότερο: εμπιστοσύνη στο πλάνο του Πελάδο και το σχέδιο που από κοινού με τα στελέχη της ΑΕΚ έχει καταρτίσει για το σήμερα και το κυριότερο για το αύριο της ομάδας και του ποδοσφαιρικού τμήματος! Αν ρίξει κάποιος μια ματιά πως κινείται η Ένωση, πόσο σοβαρά και μεθοδικά (αλλά και αποτελεσματικά), στο κομμάτι της ενίσχυσής της όλες αυτές τις περιόδους, αρκεί για να το εμπεδώσει. Κάτι που πρέπει να προστατευθεί σαν... κόρη οφθαλμού από όλους μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, δίχως πονηριά πίσω από αυτό: από όλους μας.

Η υγεία που προκύπτει από τη σχέση Μελισσανίδη και Αλμέιδα απογειώνει το σχέδιο...

ΑΕΚ

Η συγκεκριμένη λοιπόν μεταγραφή είναι από αυτές με απόλυτη ποδοσφαιρική λογική και αποτέλεσμα σωστής ανάλυσης του ρόστερ και του σχεδίου να προκληθεί εξέλιξη και ουσιαστική αναβάθμιση! Γεγονός αδιαμφισβήτητο αυτό με τον Λιούμπισιτς στο δυναμικό της Ένωσης, ο οποίος αποκτάται για μέσος, αλλά προφανώς και θα είναι ένας ακόμη Πινέδα στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα. Την ίδια ώρα πρόκειται για περίπτωση παίκτη, ηλικιακά και αγωνιστικά, με τεράστια μεταπωλητική αξία για την ΑΕΚ εφόσον καταφέρει φυσικά, όπως το έχει κάνει ο Πελάδο με το σύνολο των παικτών του, να τον αξιοποιήσει και εξελίξει σε απόλυτο βαθμό!

Επιπρόσθετα η κίνηση αυτή αποτελεί απόλυτη επιβεβαίωση πως η ΑΕΚ έχει σχέδιο, όπως ανέφεραν και οι ίδιοι οι άνθρωποί της: ξέρει τι θέλει στην μεταγραφική αγορά, λειτουργεί σε απόλυτο βαθμό και με συγχρονισμό με τα θέλω του προπονητή της και βάση του μακροπρόθεσμου πλάνου που έχει καταρτιστεί. Εννοείται φυσικά ότι το κυριότερο είναι πως υπάρχει ο ιδιοκτήτης της στα ηνία της τον άνθρωπο που της εξασφαλίζει πως ότι χρειάζεται θα το έχει. Το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχει σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης του μεγάλου αφεντικού του club με το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος, δηλαδή μεταξύ Μελισσανίδη και Αλμέιδα: αυτό είναι απόλυτη υγεία σε μια ποδοσφαιρική ομάδα...

Ο σωστός δρόμος έχει βρεθεί, τα πρόσωπα που τον τρέχουν επίσης, σημαντικό είναι να μη διαταραχτεί αυτή η εξαιρετική ισορροπία σε όλα που υπάρχει στην ΑΕΚ και ήταν το ζητούμενο να επιτευχθεί επί χρόνια. Είναι γεγονός λοιπόν ότι πλέον, ελέω Πελάδο, έχει αυτό που χρειάζεται κάθε ομάδα στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού της τμήματος! Τα κέρδη είναι ακόμη μεγαλύτερα όταν τον έχεις απόλυτα ικανοποιημένο σχετικά με τις προσθήκες που χρειάζεται για να πετύχει αυτό που έχει σχεδιάσει... Μια μεταγραφή επαναλαμβάνω απόλυτης ποδοσφαιρικής λογικής και απόδειξη ότι η ΑΕΚ βαδίζει σωστά, βάση σχεδίου και πάντα με δεδομένο ότι για κανένα παίκτη ποτέ δεν γίνεται να είσαι σίγουρος ότι θα βγει άσχετα με την όποια δεδομένη ποδοσφαιρική αξία του. Το θέμα είναι να πορεύεσαι βάση σχεδίου, αυτό είναι το ζητούμενο και η Ένωση πλέον το έχει...

ΑΕΚ

Υγ: Προφανώς και λογικά υπάρχει ενθουσιασμός για την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, να το χειριστούν όλοι σωστά γιατί μόνο σκόπιμο είναι ότι αντίπαλοι και σε ΜΜΕ ιδιοκτητών ανταγωνιστών της ΑΕΚ γράφουν για το deal με την Ντινάμο και αναφέρουν το συμβάν της δολοφονίας, έχουν στόχο φυσικά, αλλά η ομάδα έχει ματς και μάλιστα πολύ δύσκολο και δυνατό με έναν φουλ ανταγωνιστικό αντίπαλο και με προβλήματα η ΑΕΚ στην επιλογή 11αδας. Είναι γνωστό ότι θα λείπουν σε αυτό το ματς Γιόνσον και Σιμάνσκι γεγονός που απογειώνει τον βαθμό δυσκολίας. Καλή η προσθήκη και σωστός ο ενθουσιασμός για την προσθήκη του 24χρονου, αλλά έχουμε ματς μπροστά μας, σοβαρό και πρέπει να το κερδίσει η ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...