ΠΑΟΚ: Στα 38 του ο Αντρέ Βιεϊρίνια συνεχίζει ακάθεκτος! (infographics)

ΠΑΟΚ: Στα 38 του ο Αντρέ Βιεϊρίνια συνεχίζει ακάθεκτος! (infographics)

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει γενέθλια

bet365

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ετοιμάζεται να σβήσει 38 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του, αποδεικνύοντας πως όντως ο… γέρος ποδοσφαιριστής έχει το ζουμί!

Στα 38, πια, ο, Αντρέ Βιεϊρίνια, έχει αποδείξει πως η ηλικία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αριθμός. Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν σημαίνει κάτι, δεν είναι καθοριστική για να κάνεις πράγματα στην ζωή σου, ηλικία σε χρόνια είναι απλά η μαθηματική διαφορά ανάμεσα στο έτος που γεννηθήκαμε και στο έτος που είμαστε σήμερα στην ζωή.

Όταν, το 1987, ο Μισέλ Πλατινί κλήθηκε να εξηγήσει για ποιον λόγο αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών, είπε ότι «προτιμώ να με ρωτούν γιατί σταμάτησα, παρά γιατί συνεχίζω…». Μετά από 38 χρόνια ο Πορτογάλος «κάπτεν» του ΠΑΟΚ έχει πολλές απαντήσεις στο γιατί δεν σταμάτησε και ακόμη περισσότερες στο γιατί συνεχίζει…

Ο Adelino André Vieirinha Freitas γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1986 στην Γκόντσα, ένα χωριό επτά – οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Γκιμαράες, ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά της φαμίλιας που έστησαν ο Ζοάο Φρέιτας και η Μαρία Βιέιρα.

Από τα επτά μέχρι να φτάσει στα δεκαεπτά έπαιξε στη Βιτόρια Γκιμαράες, ακολούθησε η κλήση στην εθνική u16, κάπως έτσι τον εντόπισαν και τον πήραν στην Πόρτο. Ο Φερνάντο Σάντος τον έφερε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, ακολούθησε η μεταγραφή στη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ μέχρι να επιστρέψει στην αγαπημένη του πόλη και ομάδα για να γίνει ο απόλυτος ηγέτης του «Δικεφάλου» και ένας παίκτης – σύμβολο της σύγχρονης ιστορίας του!

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια

Το νέο ιστορικό ρεκόρ του αρχηγού

Ο Πορτογάλος κλείνει σήμερα τα 38 και αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι. Μέχρι σήμερα αυτό το ρεκόρ κατέχει ο Κώστας Χαλκιάς (37 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών), με τον Βιεϊρίνια να είναι 36 ετών, 11 μηνών και 14 ημερών όταν αγωνίστηκε εναντίον του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΄συλλόγου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα παίξει, αν και ο τραυματισμός του στους γλουτούς τον έχει κρατήσει εκτός από τα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας, ενώ παραμένει εκτός προπονήσεων και είναι αμφίβολος για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ανάμεσα στα αμέτρητα ρεκόρ που έχει πετύχει με τις 322 συμμετοχές (πρώτος ξένος σε συνολικές συμμετοχές, πρώτος ξένος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα), ο Πορτογάλος με το 50ό του γκολ που σημείωσε με την «ασπρόμαυρη φανέλα» στη μυθική ανατροπή επί της Αμπερντίν, τον περασμένο Οκτώβριο, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που χρίστηκε σκόρερ, ξεπερνώντας τον Γιώργο Κούδα, ενώ παίζοντας εναντίον της Χαρτς, τον περασμένο Αύγουστο, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του «Δικεφάλου», που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Το ρεκορ του Αντρέ Βιεϊρίνια

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα