Παναθηναϊκός: 31 παίκτες, 6 μεταγραφές, 4 δανεικοί, 10 λήγοντα συμβόλαια, η μεγάλη αλλαγή στην εξέλιξή της

Παναθηναϊκός: 31 παίκτες, 6 μεταγραφές, 4 δανεικοί, 10 λήγοντα συμβόλαια, η μεγάλη αλλαγή στην εξέλιξή της

Γιάννης Σερέτης
Ο Μπακασέτας στην άφιξή του για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

bet365

Μια πρώτη σύνοψη των χειμερινών μεταγραφικών πεπραγμένων του Παναθηναϊκού, η πιθανότητα για «κερασάκι», οι δανεικοί, τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι και το «upgrade» στη... βράση του.

Οποιος διάβασε προσεκτικά την πρώτη συνέντευξη του Τάσου Μπακασέτα, κατάλαβε τους βασικούς λόγους της απόφασής του να αποδεχθεί τη γενναιόδωρη προσφορά του Παναθηναϊκού. Οντας απόλυτα ειλικρινής, είπε ότι ήθελε να συνεχίσει στο εξωτερικό, αλλά δεν είχε τις προτάσεις που θα ήθελε. Τον δελέασε το πλάνο που του παρουσίασε το club για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό των επόμενων ετών που θα μπει – πιθανώς με εκείνον αρχηγό – στον Βοτανικό, τον εξιτάρει η πορεία προόδου και ο πρωταθλητισμός κάθε χρόνο, του έβαλαν στο μυαλό ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Αλαφούζος την ιδέα της επιστροφής στην πατρίδα στην πιο ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία του.


Στα 30 του, με στόχο πια το νταμπλ και την πρόκριση της Εθνικής στο Euro 2024, ο «Μπάκα» προθερμαίνεται για πέντε συναρπαστικούς μήνες! Ισως τους πιο συναρπαστικούς και σίγουρα τους πιο χαρούμενους της καριέρας του αν η Ελλάδα πανηγυρίσει την πρόκριση και ο Παναθηναϊκός τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια...Ο Μπακασέτας, μαζί με τους Λημνιό, Ντραγκόφσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν είναι οι πέντε χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Εξι μαζί με τον Μαξίμοβιτς αν η Χετάφε αποφασίσει να βρει αντικαταστάτη του και καταφέρει να τον αποκτήσει σύντομα (σημειώσαμε και χθες ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό γιατί αν πει το «ναι» η ισπανική ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το fee, όπως έδωσε και ένα εκατ. Ευρώ στην Τραμπζοσπόρ σύμφωνα με τους Τούρκους για τον «Μπάκα»).

Συνολικά 31 παίκτες, 32 αν έρθει άμεσα ο Μαξίμοβιτς. Και με μια ανοιχτή χαραμάδα για εξτρέμ, λέμε εμείς. Ρόστερ με έξι στόπερ, τρία «δεκάρια», πέντε εξτρέμ! Μήπως... έκανε «τρέλες» ο Παναθηναϊκός στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο; Ανεξάρτητα από την εκτόξευση του μπάτζετ λόγω των αμοιβών των παικτών, όχι δεν έκανε τρέλες. Πήρε τερματοφύλακα επειδή δημιουργήθηκε η ανάγκη, λόγω Μπρινιόλι. Πήρε δυο στόπερ, διότι είναι νοκ άουτ δυο στόπερ. Πήρε έναν 25χρονο Ελληνα εξτρέμ με την προοπτική της εξέλιξής του και έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων παικτών, αν όχι τον κορυφαίο. Πήρε και έναν εξαιρετικό διεθνή Σέρβο μέσο που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις διατάξεις ως «εξάρι» και «οκτάρι», επίσης με την προοπτική της ενίσχυσής του από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Εφτασε τους 31 παίκτες. Ισως να φύγει ο Τσόκαϊ, ίσως να πωληθεί κάποιος εξτρέμ αν αποκτηθεί καινούριος, τέλος.


Η διαδικασία αλλαγής και αναβάθμισης είναι σε εξέλιξη από το μέσον της τρέχουσας σεζόν. Αν θα του βγει σε καλό ή θα... μπερδευτεί ο Τερίμ, θα το δούμε στο τέλος της σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι «μαγειρεύει» και για τα επόμενα χρόνια. Αλλωστε το καλοκαίρι λήγουν μάνι – μάνι δέκα συμβόλαια! Τέσσερα εξ' αυτών δανεικών παικτών που έχουν αρκετές πιθανότητες παραμονής με αγορά: Ούγκο, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Ντραγκόσφκι. Τα υπόλοιπα έξι; Μπερνάρ και Μπρινιόλι θα αποχωρήσουν και όλα ανοιχτά για Χουάνκαρ, Κώτσιρα, Παλάσιος, Ζέκα. Με τον Τερίμ, όλα ανοιχτά! Χωρίς ασφαλώς να συνυπολογίζουμε τον πάντα καθοριστικό, αλλά πάντα... απρόβλεπτο παράγοντα των πωλήσεων. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο προφανές θέμα του Φώτη Ιωαννίδη. Αρκεί να θυμηθούμε τι είχε συμβεί πέρυσι με την περίπτωση του Βέλεθ για να καταλάβουμε ότι σ' αυτές τις υποθέσεις, δεν χωρούν... υποθέσεις.

Ιδού λοιπόν, πώς έχει διαμορφωθεί προσώρας το ρόστερ του Παναθηναϊκού μετά τις χειμερινές μεταγραφές και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι

ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Χουάνκαρ, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας

ΣΤΟΠΕΡ: Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν, Γεντβάι, Ούγκο, Ακαϊντίν.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Αράο, Ρουμπέν Πέρεθ, Τσόκαϊ, Μαξίμοβιτς**

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Βιλένα, Τσέριν, Ζέκα

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Μπακασέτας, Μπερνάρ, Τζούρισιτς

ΕΞΤΡΕΜ: Παλάσιος, Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Λημνιός

ΦΟΡ: Ιωαννίδης, Σπόραρ, Γερεμέγεφ

*Με bold οι παίκτες με λήγοντα συμβόλαια τον Ιούνιο.
**Με αστερίσκο η ένταξη του Μαξίμοβιτς τον Ιανουάριο ή τον Ιούνιο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα