ΠΑΟΚ: Ο Τζίμας στέλνει το «μήνυμα» πως θα πάψουμε να τον αποκαλούμε ποδοσφαιρικά «παιδί» (vid)

ΠΑΟΚ: Ο Τζίμας στέλνει το «μήνυμα» πως θα πάψουμε να τον αποκαλούμε ποδοσφαιρικά «παιδί» (vid)

Γιώργος Ντυμένος
tzimas_eurokinisi.

bet365

Ο Στέφανος Τζίμας πήρε την ευκαιρία του στα πρώτα ματς του ΠΑΟΚ για το 2024 και πλέον μπήκε για τα καλά στην αγωνιστική «εξίσωση» του Δικεφάλου.

Ο Στέφανος Τζίμας δεν είναι απλά ένα από τα πιτσιρίκια που στελεχώνουν την «Generation X» του ΠΑΟΚ και ευρύτερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά συγκαταλέγεται στα «WonderKids» της χώρας μας.

Αλλωστε παρότι μαθητής καταθέτει τα διαπιστευτήριά του και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα παιδί που ντεμπουτάρισε στην πρώτη ομάδα πριν γίνει 17 Βαΐων, για όσους θυμούνται σε ένα ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα στις αρχές του 2023.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει προσεκτική διαχείριση και ο οργανισμός Δικέφαλος παίρνει άριστα (και) στην περίπτωσή του. Ο μικρός... βούταγε σταδιακά όλο και περισσότερο στα βαθιά και μάλιστα στις 5 Μαρτίου «έγραψε» ιστορία όταν βρήκε δίχτυα κόντρα στον Ιωνικό και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, παίρνοντας την «σκυτάλη» από τον Γιώργο Κούδα.

Μέχρι που φτάσαμε στην τρέχουσα σεζόν που ξεκίνησε με εκείνον τρίτο στην «μαυρόασπρη»... ιεραρχία τον φορ, πίσω από τους κατά αλφαβητική σειρά Αλί Σαμάτα και Μπράντον Τόμας, όμως όλοι ήξεραν πως σύντομα θα έρχονταν η σειρά του.

Βλέπετε για τον πρώτο ήταν «γνωστό» πως κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ακτή Ελεφαντοστού, αφού πρόκειται για τον «ηγέτη» της Τανζανίας, όπερ και τελικά εγένετο.

Ετσι... έφτασε η ώρα του μικρού και από την Τούμπα τον προετοίμαζαν, ίσως και χωρίς να το γνωρίζει, σχετικά. «Εχουμε τον Τζίμα που περιμένει για τη στιγμή του. Εχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο όποτε έχει παίξει και νομίζω πως είναι η ώρα να πάρει την ευκαιρία του. Νομίζω πως είναι ένα χρονικό σημείο που μπορεί να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που πρέπει να πάρει. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που έχουμε στην ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για το 2024, όπου κέρδισε 4-0 τον ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη.

Την επομένη ο Σαμάτα αποχώρησε με σκοπό να ενσωματωθεί στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και έκτοτε ο Τζίμας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «αγωνιστικής εξίσωσης» της ομάδας.

Στο πρώτο μισό της σεζόν, από την αρχή ως και τις 31 Δεκεμβρίου, αγωνίστηκε στα 12 από τα 28 παιχνίδια της, εκ των οποίων μόνο σε ένα ήταν βασικός και μάλιστα σκόραρε, στο 2-1 επί της Κηφισιάς. Παράλληλα έδωσε και την ασίστ στον Κιρίλ Ντεσπόντοφ για το 1-4 της Τρίπολης και επί της... ουσίας... ζέσταινε τις μηχανές του για τα όσα θα επακολουθούσαν.

Από την αναμέτρηση με τους Κρητικούς και έπειτα μετρά το απόλυτο σε συμμετοχές (5χ5) καθώς έπαιξε με Αρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο στο πρωτάθλημα και Βόλο, Πανσερραϊκό στο Κύπελλο, ενώ σε αυτό το διάστημα βρήκε δύο φορές στόχο.

Με πάρα πολύ ωραία κίνηση - σεντερφορίσια που λέμε - και κεφαλιά κούνησε πλεκτό στο 4-0 επί του «Αγιαξ της Ηπείρου» όπου για εκατοστά σε μία άλλη φάση δεν ντουμπλάρισε τα προσωπικά του τέρματα, ενώ στο πρόσφατο 5-1 του Πανθεσσαλικού ήταν εκείνος που με ωραίο πλασέ σε τρανζίσιον, «έκλεισε» τον χορό των γκολ για τον Δικέφαλο και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή το...ζει. Φαίνεται, κάνει «μπαμ» ενώ και οι συμπαίκτες του, οι πιο έμπειροι γαρ, «φωνάζει» πως θέλουν να τον βοηθήσουν. Σα να παίζουν από χρόνια μαζί, συνεργάζονται και «βρίσκονται» με κλειστά μάτια. Είναι κάτι σαν τον μικρό αδερφό της παρέας, που όλοι έχουν υπό την σκέπη τους.

Με αυτό που λέμε ποδοσφαιρικό θράσος αλλά από το ωραίο που παραπέμπει σε ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης ηλικίας και όχι κάποιον ανήλικο (!), σε συνάρτηση φυσικά με τα τεράστια προσόντα που διαθέτει και ταλέντο του, ο Τζίμας στέλνει με το «καλημέρα» το «μήνυμα» πως το 2024 θα πάψουμε να τον αποκαλούμε, σε ποδοσφαιρικό πάντα επίπεδο, «παιδί».

Ο Στέφανος Τζίμας μέχρι τις 31/12/2023

Αγώνες: 12 από τους 28
Βασικός: 1
Λεπτά: 235'
Τελικές: 4
Γκολ: 1
Ασίστ: 1

Ο Στέφανος Τζίμας από 01/01/2024

Αγώνες: 5 από τους 6
Βασικός: 1
Λεπτά: 139'
Τελικές: 5
Γκολ: 2

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα