Ο Άρης άδειασε, έκανε κακό παιχνίδι είχε όμως και την… εφεύρεση

Ο Άρης άδειασε, έκανε κακό παιχνίδι είχε όμως και την… εφεύρεση

Ο Άρης άδειασε, έκανε κακό παιχνίδι είχε όμως και την… εφεύρεση

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το κακό παιχνίδι του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό, κάποιες φωνές που έπιασαν τόπο και την εφεύρεση του Δανού διαιτητή που «αποτελείωσε» το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου.

Οι υπερβάσεις είναι απαραίτητες για κάθε ομάδα περιορισμένης ποιότητας, ειδικά γι’ αυτές που βρίσκονται στα σπάργανα έχοντας τη φιλοδοξία δημιουργίας κάτι σπουδαίου. Ο Άρης έκανε μπόλικες από δαύτες απέναντι σε καλύτερες ομάδες συγκριτικά με τον Ολυμπιακό, αλλά την πάτησε από αυτόν. Ποδοσφαιρικά, δεν άξιζε να πάρει ούτε τον βαθμό της παρηγοριάς καθότι έκανε (συνολικά) το χειρότερο φετινό παιχνίδι του. Ακόμη και στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη είχε να επιδείξει 35-40 λεπτά αξιόλογης παρουσίας. Έως και στην Τρίπολη, είχε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Χθες ήταν… μηδέν από μηδέν, μηδέν. Δίχως τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, δίχως ουσιαστική ευκαιρία μέχρι και την είσοδο στις καθυστερήσεις, παρουσίασε μια ποδοσφαιρική κακοτεχνία μπολιασμένη με ατομικά λάθη σαν αυτό του Λευτέρη Χουτεσιώτη, μέσα από το οποίο αγαλλίασε η ψυχή του Ολυμπιακού, αλλά και το αντίστοιχο του Μπίργκερ Βερστράτε στη στραβοκλωτσιά που κράτησε την μπάλα στην περιοχή στη φάση του πέναλτι (;).

Παρένθεση: Προφανώς δεν υπήρξε καμία παράβαση. Η ειρωνεία της ιστορίας ήταν οι τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια μετά το παιχνίδι περί δημιουργίας ομάδας η οποία θα νικά τους διαιτητές και το VAR. Καλλιέργησαν μια σουρεάλ κατάσταση γιατί ο αγαπητός κύριος Κούγιας ήδη είχε νικήσει με το συγκεκριμένο σφύριγμα και ο δε Άρης πλήρωσε τα σπασμένα μιας μουρμούρας δύο εβδομάδων και εξελίχθηκε σε συνηθισμένο θύμα μιας ιστορίας επιβεβαιώνοντας το περιβόητο… «όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια» που είχε πει κάποτε και μια ψυχή.
Βάσεις ουσιαστικής αλλαγής του ποδοσφαίρου θα μπουν όταν οι δημόσιες τοποθετήσεις των αξιωματούχων θα εμπεριέχουν αλήθεια και ειλικρίνεια. Ούτε μου είπαν οι συνεργάτες μου, ούτε άκουσα, κανένα «μου’ πες, σου’ πα, του’ πε». Με ευθύτητα λόγου και παραδοχή όταν ευνοείται ή αδικείται η ομάδα σου.

Για παράδειγμα, χθες στον Άρη δεν έφταιξε τόσο η εφεύρεση του Δανού, αλλά αυτή τον αποτελείωσε. Του έφταιξε αυτό που (δεν) παρήγαγε στον αγωνιστικό χώρο, το χαμηλό επίπεδο ποιότητας και η ανάδειξη ενός συμπεράσματος που έχει καταγραφεί απ’ όλους όσοι έχουν τον Άρη στην καθημερινότητα της ζωής τους. Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να προσπαθεί να… κοροϊδέψει τον ντουνιά εμφανίζοντας την ευχέρεια διαχείρισης υλικού και rotation μα στην πραγματικότητα επιδιώκει να παρουσιάσει κάτι σπουδαιότερο από αυτό που έχει έχοντας πείσει τους ποδοσφαιριστές του για την αρτιότητα του τακτικού πλάνου του.

Ο Μορόν

Σε μια νύχτα «βαφτίζει» τους κομπάρσους πρωταγωνιστές γιατί οι τελευταίοι είναι αδύνατο να βγάλουν 500 λεπτά σε δεκαπέντε μέρες, μαζί με τη μάστιγα των τραυματισμών. Αυτό φάνηκε (και) χθες. Η έλλειψη ενέργειας οδήγησε σε διαδοχικές χαμένες μονομαχίες αλλά και στο καλύτερο παιχνίδι του κορυφαίου δεξιού full back του Πρωταθλήματος καθώς ο Ροντινέι πήρε στην πλάτη τους τους Παναγίδη, Φεράρι και τους έκανε του χεριού του. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε και ο Ζέλσον Μαρτίνς την… κακή μέρα στη δουλειά του Μόζες Οντουμπάτζο και του’ δωσε και κατάλαβε.

Και τελικώς φτάσαμε στο σημείο να διαπιστώσουμε ότι ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται των χαρακτηριστικών ενός παίκτη σαν τον Νέβεν Τζούρασεκ, ειδικά όταν αντικαθίσταται από τον Ρούμπεν Πάρντο. Για τον Ισπανό συνεχίζω να αμφιβάλλω για τη χρησιμότητα της παρουσίας του και δεν μπορεί να επικαλεστεί ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής γιατί όλα τα πέταξε στα σκουπίδια. Κι έτσι, ό,τι συνέβη στα άκρα, έγινε και στον άξονα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, γι’ αυτό η φιλοτιμία του Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν θα μπορούσε να απομακρύνει τη συννεφιά που είχε απλωθεί πάνω από το «Κλ. Βικελίδης».

Εν τέλει, η άποψή μου γι’ αυτή την ομάδα δεν αλλάζει. Παραμένει σε διαδικασία βελτίωσης, δεν έχει καμία σχέση με αυτή του περασμένου Σεπτέμβρη αλλά αν θέλει να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να αποφύγει τον άχαρο ρόλο στο Πρωτάθλημα χρειάζεται ενίσχυση και για την ακρίβεια δύο παίκτες 11αδας κι έναν για την οπισθοφυλακή. Οι δύο πρώτοι είναι για τον άξονα και την αριστερή πλευρά ο τρίτος για back up του Λορέν Μορόν ο οποίος είναι σε κακό φεγγάρι καθώς πλέον δεν είναι τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας, ίσως γιατί χρειάζεται ξεκούραση. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να έρθει ένας δεύτερος φορ…

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.