Άρης: Σε πρώτο πλάνο ο Γάλλος Πιέρ Κορνούντ για το αριστερό άκρο της άμυνας

Άρης: Σε πρώτο πλάνο ο Γάλλος Πιέρ Κορνούντ για το αριστερό άκρο της άμυνας

Ο Κορνούντ

bet365

Η απόφαση ενίσχυσης του αριστερού άκρου της άμυνας είναι δεδομένη και ο Άρης ασχολείται κυρίως με δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, του 27χρονου Γάλλου Πιέρ Κορνούντ και του 25χρονου Ισπανού Πεπ Τσαβαρία με την υπόθεση του πρώτου να βρίσκεται πλέον στο βασικό πλάνο.

Η προσθήκη αριστερού full back κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς ο Ρόναλντ Ματαρίτα δεν βρίσκεται στο αγωνιστικό πλάνο του Άκη Μάντζιου και παράλληλα επιχειρείται η εύρεση συμβιβαστικής λύσης για την πρόωρη λύση του συμβολαίου του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το ενδιαφέρον που έχει στα χέρια του ο Κοσταρικανός ποδοσφαιριστής από δύο ομάδες της πατρίδας του ενδέχεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά της λύσης που προωθούν οι «κίτρινοι».

Γι’ αυτόν τον λόγο, εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, ασχολούνται έντονα με περιπτώσεις αριστερών μπακ και η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Πεπ Τσαβαρία ήταν σε καθεστώς προτεραιότητας, φαίνεται όμως ότι πλέον έχει «κολλήσει». Ο 25χρονος αριστερός full back γαλουχήθηκε στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας έως ότου μεταγραφεί στη Segunda Division και στη Σαραγόσα. Εκεί αναδείχθηκε και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγιεκάνο η οποία επένδυσε 1.8 εκατ. ευρώ (το καλοκαίρι του 2022) για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Μέχρι και τα μέσα του Δεκέμβρη οι «κίτρινοι» ήταν αρκετά αισιόδοξοι για την έκβαση αυτής της υπόθεσης αν και η πρόταση για τον δανεισμό του παίκτη με option αγοράς δεν «ενθουσίασε» την ισπανική ομάδα που έχει τα δικαιώματά του. Πλέον το ζήτημα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας γιατί εκεί που ο Τσαβαρία ήταν παραγκωνισμένος ξαφνικά μπήκε στο rotation και αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια και κυρίως στο πλάνο του προπονητή του, Φρανσίσκο Ροντρίγκεθ.

Αυτά τα δύο δεδομένα οδήγησαν σε άλλες λύσεις και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή του Πιέρ Κορνούντ βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ο 27χρονος Γάλλος επίσης ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ισπανία και η σεζόν 2020-21 με τη φανέλα της Σαμπαντέλ (29 αγώνες, έξι ασίστ) ήταν αυτή που τον οδήγησε στην Οβιέδο. Η Μακάμπι Χάιφα τον απέκτησε δανεικό το καλοκαίρι του 2022 κι έναν χρόνο αργότερα πήρε και τα δικαιώματά του από την ισπανική ομάδα καθώς σε 43 αγώνες μοίρασε εννιά ασίστ επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του και στη δημιουργία. Φέτος μετρά 25 συμμετοχές και τρεις ασίστ, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ισραηλινή ομάδα.

Ο Άρης γνωρίζει τις σκέψεις του Γάλλου ποδοσφαιριστή, ήδη έχει συγκεντρώσει πληροφορίες τόσο για το αγωνιστικό προφίλ του όσο και για τη συμπεριφορά του εντός της ομάδας και φυσικά εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Προφανώς πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση καθώς ο Κορνούντ έχει συμβόλαιο με τη Μακάμπι Χάιφα έως το καλοκαίρι του 2026.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα