Νέα απάντηση από τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρό του

Νέα απάντηση από τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρό του

Νέα απάντηση από τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρό του

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει εντυπωσιασμένος από τη νέα ποδοσφαιρική παράσταση του ΠΑΟΚ στον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ και προσπαθεί να εξηγήσει πώς αυτή η ομάδα συνδυάζεται καλύτερα και από αυτό που μπορεί να παιχθεί στις παιχνιδομηχανές.

Όλοι εμείς οι… απέξω είχαμε ερωτηματικά για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στα γήπεδα μετά τη διακοπή των εορτών. Οι… μέσα ήταν σίγουροι! Δεν είχαν καμία αμφιβολία για το ποδόσφαιρο που αποδίδουν.

Πώς αφήσαμε το 2023; Είχαμε: ΠΑΟΚ-Ελσίνκι 4-2, Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-4, Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6. Προσέξτε! Αποτελέσματα ΚΑΙ εικόνα, αφού στο άθλημα αυτό οι δύο έννοιες πολλές φορές δεν συμβαδίζουν. Βλέποντας όμως την ποδοσφαιρική παραγωγή του ΠΑΟΚ, δεν έχεις καμία αμφιβολία για το πώς προκύπτουν οι αλλεπάλληλες «τεσσάρες». Να όμως που εκεί επάνω ήρθαν οι γιορτές και οι άδειες των παικτών, προέκυπτε η επιστροφή στις προπονήσεις μετά από ημέρες και όλα αυτά θα έφερναν δύο πιθανά ενδεχόμενα: Απώλεια της φόρμας και του ρυθμού και δυσκολία στο παιχνίδι ή συνέχεια σα να μην συμβαίνει τίποτα;

«Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το ρυθμό μας…» έλεγαν εντός ομάδας άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά του Λουτσέσκου. Φυσικά και δικαιώθηκαν από όλα όσα μαγικά είδαμε και στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Δεν χρειάστηκε να φορτσάρει πολύ

Κόντρα στον ΟΦΗ ο Λουτσέσκου έβγαλε ενδεκάδα με τα κριτήρια που χθες περιγράψαμε Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι στο 2024…. Μικρή η σημασία των δικών του σκέψεων μπροστά στην εικόνα και στο αποτέλεσμα που παραμένει παρόμοιο σε κάθε συνθήκη! Μία ομαδάρα που έχει εξελίξει το συνδυαστικό ποδόσφαιρο σε επίπεδα ανώτερα από αυτά που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος

expert σε παιχνιδομηχανή, όπου όλα καθορίζονται από το χειρισμό κουμπιών! Κι όμως ο φετινός ΠΑΟΚ όπως τώρα έχει εξελιχθεί, παρουσιάζει 11 διαφορετικούς παίκτες (και μυαλά) κάθε φορά, οι οποίοι μπορούν και παίζουν-σκέφτονται-κινούνται-συνδυάζονται λες και κατευθύνονται από τον ίδιο εγκέφαλο!

Χθες με τον ποιοτικό αλλά μπερδεμένο ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου φόρτσαρε για 20-25 λεπτά στα τέλη κάθε ημιχρόνου. Δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα (κάτι που συνηθίζεται) αλλά με τα ξεσπάσματά του πέτυχε κάτι μοναδικό. Ο ΠΑΟΚ με 40 λεπτά πολύ καλού ποδοσφαίρου έβαλε τέσσερα γκολ, είχε δύο χαμένα πέναλτι, ένα δοκάρι και άλλες δύο-τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Το πιο σημαντικό από όλα έχει να κάνει με το πνευματικό κομμάτι. Με το πόσο εύκολα αυτοί οι παίκτες ξεπέρασαν το σοκ των δύο χαμένων πέναλτι μέσα σε ένα ημίχρονο. Συνέχισαν, σα να μην συμβαίνει τίποτα!

Τα κατάφεραν αρκετά καλά με το συνδυαστικό ποδόσφαιρο και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, αλλά και στις γρήγορες μεταβάσεις όταν ο ΟΦΗ έχανε μπάλα ψηλά. Αξιοσημείωτη χθες και η αμυντική λειτουργία, αφού το κέντρο ίσως και να υστέρησε, αλλά η άμυνα ανάγκασε τους ποιοτικούς αντιπάλους να εκτελούν μόνιμα και ακίνδυνα πίσω από τα 16 μέτρα.

Εξωγήινη απόδοση

Σε ατομικό επίπεδο ο Μπάμπα μας άφησε άφωνους! Ο τύπος μερικές φορές είναι σα να αγωνίζεται και τρέχει με τρία πόδια! Η ευχέρειά του να κερδίζει μπάλες με κλέψιμο ή πάνω στη διεκδίκηση, τα άπειρα ανεβάσματά του με τον γνωστό αυτοματισμό… Μπάμπα και η βελτίωσή του στις τελικές αποφάσεις, είναι τρομακτική. Χθες έκανε τα πάντα επιστρέφοντας από τραυματισμό! Τα ίδια και ο Ντεσπόντοφ του οποίου η τρελή ποιότητα βγαίνει πλέον και μέσα από το συνδυαστικό ποδόσφαιρο του συνόλου. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ο Βούλγαρος διακρίνονταν σε στιγμές! Τώρα, ο Λουτσέσκου έχει πετύχει την πλήρη ενσωμάτωσή του στο σύνολο και το αποτέλεσμα είναι μαγικό με τον ποδοσφαιριστή να φθάνει τα εφτά γκολ και τις 10 ασίστ σε 20 ματς!

Πάρα πολύ καλός ο Μιχαηλίδης που παίζει χωρίς να επηρεάζεται και από ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα, ενώ μάλλον άτυχος (ίσως και σοκαρισμένος) είναι ο Σαμάτα που έχει μείνει πίσω στα γκολ, χωρίς να είναι κακός μέσα στο σύνολο. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν θετικοί και προφανώς το πλάνο του Λουτσέσκου ενόψει και του αγώνα με τον Άρη (το πιο δύσκολο) πήρε περίφημα. Μια και αναφερθήκαμε, τα Άρης-ΠΑΟΚ είναι τα πιο ξεχωριστά παιχνίδια και θέλει τεράστια προσοχή από πλευράς των ασπρόμαυρων για να μην ξεφύγει το ματς από τα καθαρά ποδοσφαιρικά πλαίσια. Αν το παιχνίδι (στο άδειο Χαριλάου που σίγουρα επηρεάζει τους γηπεδούχους) παιχθεί στα ίσια και εντελώς ποδοσφαιρικά, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Θα δούμε…

Οι απαντήσεις

Ο Λουτσέσκου έδειξε να μην ανησυχεί για τις απουσίες Εκόνγκ και Σαμάτα που θα παίξουν στο Κόπα Άφρικα. Για τον φορ έρχεται η ώρα για πιο πολλές ευκαιρίες στον Τζίμα, ενώ για τον δεξιό στόπερ ήρθε η ώρα να δούμε και αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή. Θα το δούμε κι αυτό στον ΠΑΟΚ και δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο ομάδας που έπαιξε με δυο αριστεροπόδαρους στόπερ.

Για τις μεταγραφές όπως τα είχαμε αναλύσει: «Αν δεν βρούμε κάτι που μας αλλάζει επίπεδο, μπορεί και να μην κάνουμε καμία». Ειπώθηκε επίσημα και… ας περιμένουμε τι θα φέρει ο μήνας.

* Τα έγραφα και χθες: Η λύση για να κάνεις ομάδα ΔΕΝ είναι οι μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός και ο Άρης με τις πάμπολλες μεταγραφές και αλλαγές από το καλοκαίρι και μετά, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι… η λύση είναι οι μεταγραφές! Δουλειά και πλάνο. Προπονητής που εμπνέει, δουλειά στο γήπεδο, τακτική συνείδηση, διαχείριση προσωπικοτήτων και μεγάλη πνευματική προετοιμασία, μαζί με την αγωνιστική.

* Ένα μήνα μετά την οργανωμένη δολοφονική επίθεση στο Ρέντη και ενώ όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας κυρίως για τους ηθικούς αυτουργούς, η κυβέρνηση αλλάζει την ηγεσία του Υπουργείου! Περιμένουμε εκείνον που θα βγει να μας ενημερώσει για το ότι… «όπως στην υπόθεση Τζήλου, έτσι και τώρα κάποιοι έχουν ήδη διαφύγει». Για να δούμε πόσο ακόμη θα παγώνει το θέμα της έρευνας και της εξιχνίασης για την οργανωμένη επίθεση και τη δολοφονία του αστυνομικού.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.