Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον έκανε προετοιμασία με τη Μονακό, να το τελευταίο του γκολ!

Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον έκανε προετοιμασία με τη Μονακό, να το τελευταίο του γκολ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τη δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Αντί προλόγου: Εξυπακούεται, Μέντες!

Από τις ωραίες ιστορίες του ποδοσφαίρου αυτή η μεταγραφή του Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολύ να τον πάρει το καλοκαίρι-αλλά δεν του έκατσε και πήρε τον Σολμπάκεν. Τώρα, έρχεται ο Ζέλσον Μαρτίνς και παίρνει τη θέση του Σολμπάκεν!

Δεν έγινε τότε η μεταγραφή γιατί ο Ζέλσον στη Μονακό είχε συμβόλαιο 2,8 εκ. Ευρώ (!!!) και δεν ήθελε να το εγκαταλείψει. Οι «ερυθρόλευκοι» του έδιναν συμβόλαιο ενός εκ. Ευρώ, με την προοπτική να έβαζε ένα ποσό από το υπόλοιπο 1,8 εκ. Ευρώ κι η Μονακό, ώστε να ψήνονταν ο παίκτης, αλλά ακόμη κι έτσι ο Πορτογάλος διεθνής πίστευε ότι έστω στο τέλος Αυγούστου θα έβρισκε ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, που ήταν το όνειρο του και ήταν αρνητικός. Όπως π.χ. και για την Μπεσίκτας που του είχε βάλει 1,3 εκ. Ευρώ στο τραπέζι.

Προτάσεις είχε το καλοκαίρι ακόμη και με πολύ υψηλά συμβόλαια, από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Ρωσία, όμως ο Ζέλσον περίμενε πάντοτε κάτι το σπέσιαλ, ειδικά από το αγγλικό πρωτάθλημα, που δεν του ήρθε. Φάνηκε ότι θα έρχονταν τις προάλλες, καθώς ο αγγλικός Τύπος τον παρουσίαζε σίγουρο για μεταγραφή στη…Νότιγχαμ Φόρεστ (με επίσης Πορτογάλο προπονητή, τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο), όμως η μοίρα του ποδοσφαίρου ήθελε τελικά τον επιδέξιο αυτό εξτρέμ να ενωθεί τελικά με τον Ολυμπιακό, έστω με έξι μήνες καθυστέρηση.

Για τις ικανότητες του δεν μπορεί ουδείς να αμφιβάλει. Ακραίος κυνηγός-διεμβολιστής, με ταχύτητα και ντρίμπλα, με δημιουργία και σκοράρισμα! Στην καλή του σεζόν στην Σπόρτινγκ (2017-18) είχε 13 γκολ και 13 ασίστ! Τότε, που είχε υποφέρει ο Ολυμπιακός από τις μπούκες του και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ (3-2 και 3-1).

Το ερώτημα που μπορεί κάποιος να θέσει είναι το πότε θα μπορέσει να φτάσει σε ένα βαθμό ετοιμότητας για να μπει και να δείξει τι μπορεί να κάνει, καθώς είναι μία πραγματικότητα ότι έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο τότε προπονητής της Μονακό, ο Φιλίπ Κλεμέν, αποφάσισε να τον θέσει εκτός πλάνων.

Το καλό είναι ότι ο Ζέλσον το καλοκαίρι έκανε κανονικά προετοιμασία με την Μονακό. Ήταν αυτός μάλιστα που σκόραρε το πρώτο γκολ της σεζόν, στο πρώτο φιλικό, με τη βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουά, στις 9 Ιουλίου, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Το κακό είναι ότι από κάποια στιγμή και μετά, με το που ξεκίνησε η σεζόν, προπονιόταν εκτός πρώτης ομάδας της Μονακό, με τον νέο προπονητή της, τον Άντι Χούτερ, να δηλώνει τον Σεπτέμβριο ότι ο παίκτης έπρεπε να φύγει, χωρίς να ήταν κάτι που ο ίδιος (ο Χούτερ) είχε ζητήσει, όπως μπορούμε να διαβάσουμε εδώ: «Δεν ήταν δική μου απόφαση, εμένα ο παίκτης μου αρέσει, αλλά υπάρχει συμφωνία του συλλόγου και του παίκτη για μεταγραφή του. Ξέρει ότι πρέπει να φύγει».

Κι έφυγε τελικά τώρα! Για να υπογράψει στον Ολυμπιακό συμβόλαιο 2,5 ετών και να ονειρεύονται ήδη οι οπαδοί του να δουν πάλι από τον Ζέλσον όσα είχαν δει από αυτόν στο Καραϊσκάκη εκείνη την εφιαλτική για τους "ερυθρόλευκους" βραδιά με την Σπόρτινγκ.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει παράδοση να παίρνει παίκτες που τους γνώρισε με τέτοιο τρόπο!

Άσχετο: Η επιστροφή του Βρουσάι στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας πέρασε στα ψιλά, όμως έχει τη δική της σημασία, ειδικά από την στιγμή που δεν γύρισε ο έτερος Έλληνας γηγενής (Ανδρούτσος), που είχε πάει στον Ολυμπιακό Β. Να δούμε αν αυτή η σημασία έχει να κάνει και με το συμβόλαιο του Βρουσάι που λήγει το καλοκαίρι.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Η επιθυμία για την απόκτηση του Αντρέ Όρτα από την Μπράγκα σαφώς έχει να κάνει και με το συμβόλαιο του Μαντί Καμαρά, που λήγει το καλοκαίρι και ο Αφρικάνος άσος ακόμη δεν το έχει ανανεώσει.

ΚΑΜΑΡΑ

Και για το τέλος ένα Emoji(πατήστε για τη μετάφραση)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.