ΑΕΚ: Γενάρης... φωτιά με απαίτηση ανταπόκρισης!

ΑΕΚ: Γενάρης... φωτιά με απαίτηση ανταπόκρισης!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Γενάρης... φωτιά με απαίτηση ανταπόκρισης!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο πρόγραμμα της ΑΕΚ με την επανέναρξη των υποχρεώσεων, γράφει γιατί μοιάζει και είναι ευκαιρία και γράφει για τη σημασία των προσθηκών...

Αντιλαμβάνομαι ότι το μυαλό όλων, ή έστω των περισσότερων και μάλιστα απόλυτα δικαιολογημένα, βρίσκεται ακόμη στο δείπνο της παραμονής και στο γεύμα ανήμερα των Χριστουγέννων. Για άλλους διατηρείται το hangover ακόμη της επομένης από ένα καλό, ποιοτικό, πάρτι σερί, τούτες τις μέρες... Ωστόσο στο δικό μου κεφάλι και μυαλό το μόνο που υπάρχει, πέρα από το να αξιοποιήσω το χρόνο μου και να περάσω ευχάριστα με την οικογένειά μου και τον γιόκα μου, είναι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις που έρχονται για την ΑΕΚ (προφανώς για φίλους άλλης ομάδας και συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ αντιπάλων τους απασχολούν οι δικές τους αναμετρήσεις) με την άφιξη του 2024, από τον πρώτο μόλις μήνα, για την ακριβεία για όλες τις αναμετρήσεις του Ιανουαρίου έως και τις αρχές του Φλεβάρη...

Αυτό διότι έως τότε θα παίξει όλα τα σούπερ ματς και φυσικά θα παίξουν και όλοι οι αντίπαλοί της μεταξύ τους... Μετά δυο σερί γκέλες άλλωστε απέναντι σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό αντίστοιχα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις που έκλεισαν το υπέροχο για την ΑΕΚ (απ' όλες τις πλευρές) 2023, η πίεση είναι τέτοια, που μετατρέπει και την πρώτη αγωνιστική με την επιστροφή από τις γιορτές, σε αρκετά δύσκολη αποστολή. Διότι δεν αντέχεται άλλη γκέλα φυσικά τη στιγμή που υπενθυμίζω μετά την απόφαση σκάνδαλο της κυβέρνησης όλα τα ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών και κανείς δεν γίνεται να πει: εντάξει παίζουμε στην έδρα μας και θα κερδίσουμε... Θα ήταν τουλάχιστον αστείο να το υποστηρίξει κανείς!

Επιπρόσθετα δεν είναι εύκολο να υποχρεωθείς να παίξεις για πρώτη φορά στο νέο σου γήπεδο χωρίς κόσμο, εδώ δεν έχουν παίξει στην ΑΕΚ έστω με κάτω από 24.000 κόσμου, πόσο μάλλον με ζερό! Ένα ακόμη δύσκολο πράγμα που πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, την άδεια Νέα Φιλαδέλφεια, γεγονός που κι εγώ προσωπικά προσπαθώ να διαχειριστώ, μου κάνει εντελώς αποκρουστικό το να βρίσκομαι στο πιο όμορφο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας (και ένα εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη), αλλά να το βλέπω άδειο, δίχως τον γνωστό παλμό του, την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργεί σε αυτό το στολίδι ο κόσμος των νταμπλούχων που 'χει την Ένωση πρώτη στη λίστα με τα εισιτήρια από πέρυσι που επέστρεψε σε αυτό έως και σήμερα.

Ωστόσο και ο αντίπαλος, ο Βόλος, είναι μια ομάδα που δυσκολεύει πάντα την ΑΕΚ και μη ξεχνάμε ότι από πέρυσι είναι η μοναδική ομάδα από την επαρχία που επικράτησε των «κιτρινόμαυρων» στην έδρα της και ας μην ήταν αυτή ακόμη στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά λίγο πιο δίπλα, στην Ριζούπολη... Ο Δικέφαλος υποδέχεται με την επιστροφή στο πρωτάθλημα τον Βόλο και με τεράστια πίεση για επιστροφή στις νίκες μετά τις διαδοχικές γκέλες σε Αγρίνιο και Σέρρες αντίστοιχα! Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, σχετικά και στη θεωρία εύκολη, όμως στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολη και ανάλογα με τις επιστροφές παικτών αναμένεται να φανεί αν θα γίνει πιο βατή η αποστολή της ομάδας του Αλμέιδα, ή θα αυξηθεί και πάλι ο βαθμός δυσκολίας για την κατάκτησης της νίκης!

Τα 5 ματς σε 15 μέρες, τα ντέρμπι και οι απουσίες!

Ματίας Αλμέιδα

Έπειτα όμως από τον Βόλο αρχίζουν (για όλους για να είμαι ειλικρινής αλλά εδώ ασχολούμαστε με την ΑΕΚ) τα ματς ντέρμπι που ανάλογα τα αποτελέσματα μπορεί ανά αγώνα να αποτελούν και τελικούς ενόψει play offs... Διότι με το... καλημέρα του Γενάρη και μετά την αναμέτρηση με την ομάδα του Μπέου, η Ένωση αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, στο άδειο επίσης «Γ. Καραϊσκάκης», με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο γήπεδο για το συγκεκριμένο ματς θα ήταν ούτως ή άλλως άδειο, γι' αυτό και όλοι δικαιολογημένα γκρινιάζουν για την απόφαση της κυβέρνησης και αναφέρουν ότι είναι πολύ καλή για τον Ολυμπιακό που 'χε σερί εκτός έδρας αγώνων στον δεύτερο γύρο και παράλληλα είχε ήδη τιμωρηθεί, ενώ ευθύνεται ο κόσμος του (για όνομα του Θεού όχι όλοι) για τη νέα ταλαιπωρία που υφίσταται το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι οι φίλαθλοι...

Μετά την αναμέτρηση στο Φάληρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Δικέφαλος υποδέχεται τον Άρη για τον θεσμό του Κυπέλλου, ένα ματς δύσκολο και ανάλογα με τους διαθέσιμους ίσως και επικίνδυνο σε ότι αφορά στους ποδοσφαιριστές και στο πόσοι θα είναι έπειτα καλά για την αναμέτρηση που ακολουθεί. Διότι δεν είναι ένα δυο ματσάκια δύσκολα σε μια διαβολοβδομάδα και μετά χαλάρωση. Ακολουθεί του Άρη το ντέρμπι της Αθήνας στην Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Στα καπάκια, τρεις μέρες μετά, η ρεβάνς των νταμπλούχων με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο... Όλα αυτά τα ματς για να καταλαβαινόμαστα, από τον Βόλο έως και την ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη, από τις 03/01 έως τις 17/01, σε διάστημα 15 ημερών υπάρχουν 5 αναμετρήσεις: με Βόλο, Ολυμπιακό, Άρη (δυο φορές) και Παναθηναϊκό!

Όλα αυτά με υποχρεώση και απαίτηση ανταπόκρισης για την ΑΕΚ που πέταξε... βαθμούς εκεί που δεν έπρεπε πριν τη διακοπή! Προσέξτε και ακόμη δεν έχουμε φτάσει παρά έως τα μισά του Γενάρη... Μετά την ρεβάνς της Θεσσαλονίκης για το Κύπελλο με τον Άρη, το πρωτάθλημα έχει ματς στο Περιστέρι για την ΑΕΚ με αντίπαλο τον φουλ ανεβασμένο Ατρόμητο (όπου έχει κερδίσει Παναθηναϊκό και έχει φέρει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό!) και έπειτα ηρεμεί το... έργο για την ομάδα του Αλμέιδα για δυο αγωνιστικές. Κι αυτό διότι έχει δυο σερί παιχνίδια (πάντα κεκλεισμένων) εντός έδρας με αντιπάλους τον ΟΦΗ και στον Αστέρα Τρίπολης. Για να φύγει ο Γενάρης και να έρθει ο Φλεβάρης και με την αρχή του να φέρει την υποχρέωση να παίξει η ΑΕΚ στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ... Αν μη τι άλλο αρκετά γεμάτο πρόγραμμα και πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του ρόστερ της Ένωσης.

Δεν εννοώ με την ενίσχυση αυτού, του ρόστερ, αλλά κυρίως με τα θέματα τραυματισμών. Διότι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο με την επιστροφή στις υποχρώσεις για το πρωτάθλημα στις αρχές του 2024 περιμένουν από 4 έως 5 επιστροφές από τις συνολικά 8 απουσίες που είχε η ομάδα έως και τον αγώνα της απέναντι στον Πανσερραϊκό. Αυτή η παράμετρος, των απουσιών, είναι πολύ πιο σημαντική και από την ενίσχυση της ομάδας, με τη μόνη διαφορά το αριστερό άκρο της άμυνας: εκεί εφόσον δεν ενισχυθεί με δεδομένο ότι μετά τον Βόλο θα φύγουν Χατζισαφί και Μοχαμάντι (θα έπρεπε ίσως ήδη να 'χει προκύψει προσθήκη για βασική επιλογή εκεί) για να παίξουν με το Ιράν στη τελική φάση του Asian Cup!

Αλμέιδα και Κονέ

Υγ: Φτάσαμε τέλη Δεκεμβρίου και ήρθαν δυο γκέλες στο πρωτάθλημα οι οποίες σίγουρα πόνεσαν πολύ και δεδομένα στέρησαν από την ΑΕΚ την κορυφή στην οποία δίκαια βρίσκεται ο ΠΑΟΚ ο οποίος μετά το ντέρμπι του με τον Ολυμπιακό και το διπλό εκεί πήρε τα πάνω του... Αναμενόμενα τα κακά αποτελέσματα σε Αγρίνιο και Σέρρες (τα οποία ήρθαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και οι πολλές -όσες σε καμία άλλη ομάδα- ενδεκαδάτες και μη απουσίες δεν συνιστούν δικαιολογία αποτυχίας κατάκτησης της νίκης) έφεραν μπόλικο μπλα – μπλα, κουβέντα για τα μεταγραφικά και έφεραν πολλούς να αναφέρονται στο κομμάτι της ενίσχυσης και να λένε για τώρα τον Γενάρη αλλά και το καλοκαίρι που πέρασε. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές... Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι οι σχέσεις μεταξύ των στελεχών της ΑΕΚ και του προπονητή. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός δουλεύεται απ' όλους όσους πρέπει, διοίκηση, στελέχη (Κονέ πάνω απ' όλους και Κουχάρσκι με scouting team) και φυσικά στο τέλος αποφασίζει για ΟΛΑ ο Ματίας Αλμέιδα! Ξεκάθαρα όπως αποδείχτηκε και το καλοκαίρι που ευτυχώς τα είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που μας έδωσε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Αντιλαμβάνομαι τη ζοχάδα κάποιων για τις γκέλες αλλά αυτά τα «δεν του έφεραν τάδε και δείνα» είναι της φαντασίας όλων όσων απλά θέλουν να πουν κάτι για να το πουν και ευτυχώς δεν επηρεάζουν την ομάδα και τη συνεργασία των παραπάνω ανθρώπων!

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...