Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ δημιούργησε ένα πιο συμπαγές σύνολο αλλά δημιουργικά και επιθετικά έχει πολλά να φτιάξει (vids)

Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ δημιούργησε ένα πιο συμπαγές σύνολο αλλά δημιουργικά και επιθετικά έχει πολλά να φτιάξει (vids)

Ο Καρβαλιάλ

bet365

Ο Πορτογάλος τεχνικός στο πρώτο διάστημά του στον Ολυμπιακό έχει επιχειρήσει να αφήσει τη σφραγίδα του, έχοντας ήδη συν αλλά και πλην σε σχέση με την παρουσία του.

Στα 58 του χρόνια ο Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν ξεκάθαρος εξαρχής: κανείς δεν μπορεί να περιμένει... μαγικά ή θαύματα από έναν προπονητή μέσα σε λίγες ημέρες. Κάτι απόλυτα λογικό και σωστό.

Πλην όμως ο Πορτογάλος έχει ήδη 3 ματς στον πάγκο των Πειραιωτών (με Μπάτσκα Τόπολα, Πανσερραϊκό και Ατρόμητο) με 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σε αυτό το διάστημα έχουν φανεί ορισμένα πράγματα υπέρ αλλά και κατά.

1) Ξεκάθαρη αμυντική βελτίωση του Ολυμπιακού: Ναι ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε... μεγαθήρια σε Ευρώπη και Ελλάδα με τον Καρβαλιάλ ωστόσο εάν εξαιρέσει κανείς το 2ο γκολ που δέχεται από τους Σέρβους έχει γίνει εξαρχής σοβαρή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Η τακτική και αμυντική βελτίωση του Ολυμπιακού υπάρχει (καθώς για δύο διαδοχικά ματς δεν δέχθηκε κανένα γκολ και ενώ σε τρεις αγώνες είδε την εστία του να παραβιάζεται 2 φορές με την Τόπολα).

Είναι διακριτή και στο ότι κάνει λιγότερα λάθη και στο ότι δέχεται πιο λίγες επικίνδυνες φάσεις. Δείχνει αλλά και είναι ένα πιο συμπαγές σύνολο στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πώς δεν χρίζει περαιτέρω βελτίωσης αυτό το σκέλος και ενώ τον Γενάρη θα προκύψουν ιδιαίτερα υψηλού συντελεστή δυσκολίας ματς εντός των συνόρων. Ματς με την ΑΕΚ στη Stoiximan Super League 1 ή με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

2) Η διαχείριση στο κομμάτι των αλλαγών: Ο Καρβαλιάλ μας έδειξε στο πρώτο αυτό χρονικό σκέλος του στον Ολυμπιακό ότι δεν κάνει εύκολα αλλαγές και ενώ μόνο με τη Μπάτσκα Τόπολα έκανε 5 αλλαγές τον αριθμό. Με τον Ατρόμητο μάλιστα έκανε μόνο μία. Αυτό το στοιχείο έχει δύο... αναγνώσεις. Η πρώτη πώς δεν είναι τόσο εύκολος προπονητής σε αυτό το κομμάτι και η δεύτερη ότι υπάρχουν ορισμένοι παίκτες τους οποίους δεν πιστεύει το ίδιο αγωνιστικά με τους λεγόμενους βασικούς ή με αυτούς που γενικά υπολογίζει.

3) Το μονοδιάστατο σε κάποιες περιστάσεις παιχνίδι του Ολυμπιακού (δημιουργικά και επιθετικά): Ο Ολυμπιακός ως σύνολο εξαρτάται για τα καλά από συγκεκριμένους δημιουργικούς του παίκτες όπως ο Φορτούνης. Υπάρχουν στιγμές που δείχνει πώς δεν έχει την απαιτούμενη δημιουργική και επιθετική ποικιλία ή και... φαντασία. Υπάρχουν γενικά αρκετά πράγματα για να δουλευτούν ασχέτως των μεταγραφών που είναι να γίνουν.

Ο ίδιος πάντως ο Πορτογάλος μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο έδωσε το στίγμα του: «Αναφορικά με τον αγώνα, παρά το γεγονός πως δεν σκοράραμε, θεωρώ πως η ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια συνεχώς βελτιώνεται. Δε σκοράραμε όμως και αυτό είναι που χαλάει την εικόνα. Όμως, η εμφάνισή μας ήταν καλύτερη απ' αυτήν που είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε έναν αγώνα στον οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές απουσίες. Ημασταν κυρίαρχοι στον αγώνα δημιουργώντας συνεχόμενες επιθέσεις και με την είσοδο του Γιόβετιτς η ομάδα ήταν πλήρης και καταιγιστική στο παιχνίδι της».

Όσο για την ανάγκη η ομάδα να διορθώσει την τελική της προσπάθεια επισήμανε: «Έχετε δίκιο. Στις τελευταίες μας αναμετρήσεις παρά το γεγονός πως έχουμε δημιουργήσει πάνω από δέκα ευκαιρίες σημειώσαμε μόνο ένα γκολ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε απαιτητικοί απέναντι στους ποδοσφαιριστές μας. Να ζητάμε πράγματα όχι μόνο από τους επιθετικούς μας αλλά γενικά απ' όλη την ομάδα».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα