Μέτρα κατά της οπαδικής βίας: Ο λόγος που δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι ποινές

Newsroom
Λουκετο σε πόρτα

bet365

Η πράξη του νομοθετικού περιεχομένου για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας έχει ένα πρόβλημα στην ποινή για τους παραβάτες.

Την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωνε τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και την Τετάρτη αυτά πήραν επίσημη μορφή με την δημοσίευση στην Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Μεταξύ των όσων αναφέρονται εκεί λοιπόν είναι και η ποινή που θα επιβληθεί σε όποια ομάδα παραβιάσει το λουκέτο στις εξέδρες, είτε βγάζοντας εισιτήρια, είτε ανοίγοντας τις πόρτες.

Αυτή είναι ο αποκλεισμός από το πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, μόνο που στο συγκεκριμένο κομμάτι των τιμωριών υπάρχει ένα... κενό.

Η ποινή

«Σε περίπτωση διάθεσης εισιτηρίων ή παρουσίας θεατών κατά παράβαση των απαγορεύσεων των παρ. 1, 2 και 3, επιβάλλεται στις Π.Α.Ε., με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ο αποκλεισμός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) για την περίοδο 2023-2024».

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει αυτοδιοίκητο, κάτι που σημαίνει οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει απευθείας κάποια τέτοια ποινή.

Βέβαια, αν η Super League και η ΕΠΟ αποφασίσουν να βγουν στην... κόντρα για αυτό το θέμα και να μην εναρμονιστούν με τις ποινές, τότε το αρμόδιο για τα θέματα αθλητισμού Υπουργείο, μπορεί να πετύχει τον στόχο του μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα