Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μαρτίνεθ στην αποχώρηση του Χουάνγκ

Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μαρτίνεθ στην αποχώρηση του Χουάνγκ

Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μαρτίνεθ στην αποχώρηση του Χουάνγκ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σκαλίζει στο blog του στο Gazzetta το πολύ σοβαρό θέμα της αποχώρησης από τον Ολυμπιακό του καλύτερου του πέρυσι παίκτη.

Αντί προλόγου: Από τη συνέντευξη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη Marca, 10 ημέρες πριν την απόλυση του από τον Ολυμπιακό: «Η επιτυχία του Μαρινάκη έχει να κάνει με την εξυπνάδα, την αποφασιστικότητα, το χάρισμα και το να ξέρεις πώς να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή, που είναι αυτό που κάνει τη διαφορά».

Να γράψω δύο πράγματα σήμερα για τον Χουάνγκ. Για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό.

Κατ΄ αρχάς, να το ξεκαθαρίσω: ο Κορεάτης είχε από την αρχή του καλοκαιριού τάσεις φυγής από τον Ολυμπιακό. Ήθελε να κάνει μία μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Έτσι, με το που γύρισε από την άδεια του και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία ήταν «κάπως».

Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να ξέρω αν άλλαζε κάτι στη διάθεση του και τελικά έμενε στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο Μαρτίνεθ, και όλο το επιτελείο του, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τον κρατήσει στην ομάδα. Το αντίθετο, τον διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο που ευνόησε την αποχώρηση του από το σύλλογο.

Τι θέλω να πω. Ένας προπονητής που γουστάρει έναν παίκτη, και καταλαβαίνει ότι αυτός, για τους δικούς του λόγους, είναι φευγάτος, προσπαθεί να τον έχει «ζεστό», κάνει ό,τι μπορεί για να του βγάλει από το μυαλό την ιδέα να φύγει. Ο Μαρτίνεθ με τους συνεργάτες του, λοιπόν, μόνο αυτό δεν έκαναν.

Ο μεν φυσιοθεραπευτής που είχε φέρει ο Μαρτίνεθ και του είχε δώσει τον πρώτο λόγο στο κομμάτι της αποκατάστασης των παικτών, όχι απλά δεν τον βοήθησε τον Χουάνγκ στις ενοχλήσεις που είχε στην πλάτη, αλλά με το πρόγραμμα που του έδωσε τον έκανε να νιώσει πιο έντονους πόνους, όπως τουλάχιστον λένε στο Ρέντη όσοι ξέρουν.

Ο δε προπονητής αντί να τον έχει από κοντά τον παίκτη, τον απομόνωσε. Τον έβαζε να κάνει μόνος του προπονήσεις, ακόμη και σε άλλα γήπεδα και γενικά δεν τον είχε «μέσα» στην ομάδα. Ακόμη κι όταν τον έβαλε κι έπαιξε στο δεύτερο φιλικό, με τη Νόρτζελαντ, αποδείχθηκε κακή απόφαση, αφού η κατάσταση του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τα υπόλοιπα φιλικά κι απλά να παίξει 20 λεπτά στο τελευταίο, με τη Νόριτς.

Χουάνγκ

Ας πάρουμε, όμως, την πλευρά του προπονητή. Τι έλεγε ο Μαρτίνεθ, μέσες άκρες: ότι βλέπει ένα παίκτη που δεν έχει διάθεση να παίξει στον Ολυμπιακό και αυτός ως προπονητής δεν μπορεί να στηρίζεται σε τέτοιους παίκτες.

Αυτό είναι αποδεκτό. Για την ακρίβεια, θα ήταν αποδεκτό, εάν ο ίδιος προπονητής δεν τηρούσε εντελώς διαφορετική στάση απέναντι σε έναν άλλο παίκτη, επίσης διαπιστωμένα με τάσεις φυγής. Κι αναφέρομαι φυσικά στον Μαντί Καμαρά, που ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνεθ, όμως, στην περίπτωση του ενήργησε διαφορετικά. Έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει στην ομάδα. Ζάλισε τους ανθρώπους του συλλόγου να τακτοποιήσουν τα πάντα ώστε ο Αφρικάνος μέσος να είναι ευχαριστημένος. Και με το που ξεκίνησε προετοιμασία ο Μαντί, από το πρώτο φιλικό στο οποίο έπαιξε, με τη Ρέιντζερς, από αυτόν ξεκινούσε την ενδεκάδα…

Στην περίπτωση, άρα, του Καμαρά, ο προπονητής με τη συμπεριφορά του «μαλάκωσε» τον παίκτη, τον έκανε να έχει δεύτερες σκέψεις, τον ενσωμάτωσε άμεσα με την ομάδα. Να το γράψω ευθέως, τον κέρδισε. Κάτι που δεν έκανε με τον Χουάνγκ, ο οποίος ήταν μόλις την περασμένη σεζόν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Και είχε και συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τον Μαντί που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι κι ακόμη δεν έχει ανανεώσει.

Καμαρά

Λεπτομέρεια, πριν τελειώσω με το θέμα-παρόμοιες ενοχλήσεις στην πλάτη ο Χουάνγκ είχε και πέρυσι. Αλλά έπαιξε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Γιατί τον είχε από κοντά ο Μίτσελ και γιατί το ιατρικό τιμ τον διαχειρίζονταν καλύτερα απ΄ ότι τώρα οι συνεργάτες του Μαρτίνεθ.

Συνεχίζω: μπορεί κάποιος να υποστηρίξει, προπονητής είναι, έχει δικαίωμα να του αρέσει ο Μαντί και να μην του αρέσει ο Χουάνγκ, άλλα χαρακτηριστικά έχει ο ένας κεντρικός χαφ κι άλλα χαρακτηριστικά ο άλλος κεντρικός χαφ. Κι αυτό θα μπορούσε, έστω με μεγάλη δυσκολία, να γίνει αποδεκτό. Αν δεν υπήρχε η υποψία στο Ρέντη ότι ο Μαρτίνεθ ήθελε να ξεκινάει την ενδεκάδα από τον Ιμπόρα (άσχετα που μετά τραυματίστηκε κι αναγκαστικά δεν τον είχε) κι ότι κάπου έτσι βολεύονταν με την αποχώρηση του Χουάνγκ. Σε συνδυασμό με την επικείμενη απόκτηση του Έσε, που ήταν μεταγραφικός στόχος από την αρχή.

Τελευταίο: τι έκανε η διοίκηση με το θέμα Χουάνγκ; Άφησε τον προπονητή και το τιμ του Κορδόν να κάνουν κουμάντο, όχι μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά και σχεδόν σε όλα της συγκρότησης του ρόστερ σε εκείνο το διάστημα. Ήταν, βλέπετε, η αρχή ακόμη της συνεργασίας με το ισπανικό πρότζεκτ και επικρατούσε η άποψη, «πληρώνουμε ένα εκατομμύριο για αθλητικό διευθυντή και 1,5 εκ. Ευρώ για προπονητή, για να ανακατευόμαστε εμείς;».

Χουάνγκ

Η ουσία είναι ότι με την αποχώρηση του Χουάνγκ και ο Ολυμπιακός και ο Χουάνγκ βγήκαν ζημιωμένοι. Ο σύλλογος έχασε έναν εκπληκτικό παίκτη που του λείπει φέτος (και παίρνοντας μόνο 5 εκ. Ευρώ) κι ο παίκτης ταλαιπωρείται στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα του ενός βαθμού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Άσχετο: Δεν φαίνεται να περνάει η σκέψη να γίνει εμβόλιμη αγωνιστική πρωταθλήματος πριν (23.12) η, μετά (28.12) τα Χριστούγεννα, καθώς οι παίκτες όλων των ομάδων αντιδρούν, αφού έτσι θα πρέπει να μην πάρουν άδεια για τις γιορτές η, να πάρουν ελάχιστες ημέρες.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Βιεϊρίνια γίνεται 38 ετών τον άλλο μήνα και δεν θέλει να ξεφτιλίζεται. Είδατε, ότι δεν έκανε καραγκιοζιλίκια στη φάση του κανονικού γκολ του Βόλου, να φωνάζει και να ωρύεται ότι ήταν…φάουλ. Δεν ξεφτιλίστηκε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Άφησε άλλον να ξεφτιλιστεί. Δεν θα πω εγώ ποιόν...

Βόλος

Για το τέλος λοιπόν ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.