O Λουτσέσκου «έδειξε» τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τον -leader- Τάισον

O Λουτσέσκου «έδειξε» τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τον -leader- Τάισον

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
O Λουτσέσκου «έδειξε» τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τον -leader- Τάισον

bet365

Ο Τάισον είτε θα φύγει, είτε θα μείνει και θα το κάνει όχι γιατί το ζήτησε σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά γιατί θα το θέλει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει…

Στη νίκη, η γιορτή είναι εύκολη. Στη βαριά ήττα, πάλι, όχι και τόσο. Ο ΠΑΟΚ, κόσμος και κλαμπ, έκαναν «για τον Τάισον» σε λιγότερο από ένα χρόνο περισσότερα (και καλύτερα) απ' όσα όλοι μαζί οι συμπατριώτες, αλλά και οι πατριώτες της κατεστραμμένης, πλέον, Ουκρανίας τα προηγούμενα τρία-τέσσερα χρόνια.

Το παιγνίδι είναι ένα. Πάνω απ' όλους και απ' όλα. Τα πάντα υπάρχουν εξαιτίας του και μόνον. Τίποτα και κανείς δεν είναι πιο σημαντικό(ς) από το ίδιο το παιγνίδι. Μήπως, όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις; Κι αν ναι, αυτή η εξαίρεση του κανόνα, μπορεί να είναι ο Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα; Η προσωποποίηση της ευτυχίας, της χαράς, του «jogo bonito»
«Πέρσι τον χειμώνα μου προτάθηκε από τον Γιώργο Σαββίδη αυτός ο παίκτης και είπα αμέσως ναι. Απάντησα ναι γιατί ξέρω τι παίκτης είναι, τι ποιότητα έχει και την θέληση που έχει για να παίζει. Τον γνωρίζω γιατί τον είχε παίκτη ο πατέρας μου, γνώριζα την αγάπη του για το άθλημα και για την προπόνηση», υποστήριξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Στη Βραζιλία είχε έναν τραυματισμό και χρειαζόταν χρόνο, άρχισε να προσαρμόζεται και να δείχνει την τεράστια ποιότητα. Παίζει ένα απίστευτο ποδόσφαιρο. Όσο για το αν μπορεί να γίνει παράδειγμα, αυτός και ο Αντρέ είναι πάντα ανάμεσα στους νέους παίκτες και δεν ξέρω αν ο Τάισον και ο Αντρέ είναι αυτοί οι… νέοι ή αν είναι οι νέοι ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιερακης. Καμιά φορά είναι και το ανάποδο! Έχουν ψυχή νέων παιδιών ο Τάισον και ο Αντρέ είναι πολύ σημαντικοί για το γκρουπ που έχουμε φτιάξει».

«Η διοίκηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει με τον Τάισον»

Ο Τάισον του ΠΑΟΚ

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ αποθέωσε τον Τάισον, φρόντισε μάλιστα να δείξει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι «ασπρόμαυροι» σ' ότι αφορά την ανανέωση του συμβολαίου με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό παρότι μέσα στον Ιανουάριο ο αγαπημένος «Τάι» θα κλείσει το 36ο έτος της ηλικίας του.

«Η διοίκηση γνωρίζει τι θέλω και τι πρέπει να κάνει και με το θέμα του Τάισον», είπε και πρόσθεσε: «Αν αρχίσουμε να χάνουμε την συγκέντρωση μας με διαφορά άλλα θέματα, τότε θα χάσουμε αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Πρέπει να προστατεύσω την δουλειά που κάνουμε. Ξέρω πάρα πολύ καλά πως αν παρεκκλίνεις είναι εύκολο να χάσεις την συγκέντρωση. Αν με ρωτάτε για το αν ο Τάισον πρέπει να είναι εδώ, τότε θα σας πω ότι ναι πρέπει να είναι. Ο Τάισον είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας, ο αγαπημένος της εξέδρας, είναι χαρούμενος εδώ», σχολίασε ο Λουτσέσκου.

Ο Τάισον δεν άκουσε τα καλά λόγια του προπονητή του. Όχι πως θα έπεφτε απ’ τα σύννεφα, τα έχει ακούσει στις μεταξύ τους κουβέντες, απλώς με το που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος έφυγε με… χίλια ώστε να επιβιβαστεί στο πολυτελές τζιπ του κολλητού του, Αντρέ Βιεϊρίνια, για να πάνε στο «Παλατάκι», όπου έπαιζε η ομάδα μπάσκετ κόντρα στον Κολοσσό. Είναι τέτοια η τρέλα που κουβαλάνε οι δύο πιο μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου», που φροντίζουν να το δείχνουν (και καλά κάνουν…) σε κάθε ευκαιρία.

Ο Βραζιλιάνος νιώθει στην Τούμπα σαν το σπίτι του, το ίδιο αρχίζει να νιώθει και για το «Παλατάκι», κάποια στιγμή εντός Ιανουαρίου, όπως έχουμε σημειώσει προ πολλού, θα κληθεί να μιλήσει με την οικογένεια Σαββίδη και να αποφασίσει για το αν θα ανανεώσει έναν ακόμη χρόνο ή όχι. Αυτή είναι η στόχευση για έναν εκ των πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών του φετινού «ασπρόμαυρου» ρόστερ.

Το γκολ δεν είναι υπόθεση ενός στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Ο Ράφα Σοάρες πανηγυρίζει

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά το άνετο 3-0 επί της πολύ καλής Λαμίας, ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε για το θέμα των φορ, αν και η χρονιά εξελίσσεται καλά στο συγκεκριμένο κομμάτι, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν πετύχει 54 γκολ σε 24 επίσημα παιχνίδια μέσα στη σεζόν (μ.ο. 2,25 ανά αγώνα) και στο σημερινό ματς είδε τους δύο μπακ του (Σάστρε και Ράφα Σοάρες) να βρίσκουν δίχτυα και να υπογράφουν την 900ή εντός Τούμπας νίκη του «Δικεφάλου».

«Θα σας πω ότι τα άλλα 44 γκολ τα έχουν βάλει παίκτες μας επίσης. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, ο στόχος είναι να μπει μέσα στο γήπεδο να παίξει καλά, να κερδίσει και να βάλει γκολ. Αν οι άλλοι έχουν βάλει 41 γκολ σημαίνει ότι έχουν κάνει καλή δουλειά και οι επιθετικοί επίσης. Γιατί τα γκολ προέρχονται και από ενέργειες των επιθετικών που δημιουργούν χώρους με τις κινήσεις τους. Έχουν συμμετοχή στα γκολ όλοι οι παίκτες και αυτό είναι το σημαντικό, γιατί οι επιθετικοί μας βοηθάνε φτιάχνοντας χώρους για τους άλλους. Είναι μια τεράστια δουλειά τόσο όταν έχουμε την μπάλα, όσο και όταν δεν την έχουμε, έχουν πολύ μεγάλη συνεισφορά οι επιθετικοί μας και δεν κρίνονται μόνο από τα γκολ τους», απάντησε ο Λουτσέσκου υπερασπιζόμενος τον Άλι Σαμάτα και τον Μπράντον Τόμας, που και οι δύο μαζί έχουν πετύχει 10 γκολ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι η τελευταία φορά που οι μπακ του ήταν τόσο επιδραστικοί στο παιγνίδι της ομάδας του ήταν τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος και του πρώτου νταμπλ στην ιστορία του κλαμπ.

Με το τέλος του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση και στο μείον δύο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, το ζητούμενο είναι ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το δείχνει με τον τρόπο που κερδίζει τόσο πειστικά τα θεωρητικά «μικρά» παιγνίδια. Αυτά που δίνουν τίτλο. Μέχρι να βγει το 2023 οι «ασπρόμαυροι έχουν άλλα τρία ματς, με Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Κηφισιά (εκτός) και ΟΦΗ (εντός), που θα (μας) δείξουν πολλά.

Σήμερα απέναντι στη Λαμία, με οκτώ νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, δεν αλλοιώθηκε η εικόνα του και όταν έχει τον Γιάννη Κωνσταντέλια σε τέτοια κέφια μπορεί να τα «καθαρίζει» εύκολα και άνετα.

ΥΓ: Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να φανταστώ, ποια θα είναι η απάντηση της ΕΡΤ στην επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΑΟΚ για την παντελή απουσία απεσταλμένου δημοσιογράφου από τα εκτός έδρας παιχνίδια στους ομίλους του Europa Conference League, με αποκορύφωμα το ματς της περασμένης Πέμπτης (301/11) κόντρα στην Άιντραχτ.
Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Αθλητικός Τύπος της Θεσσαλονίκης θρηνεί για την απώλεια του δημοσιογράφου-εκδότη, Σαράντη Πανταζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, αλλά και για την απώλεια του Τζόνι Γκορέζη, ενός ανθρώπου που φρόντιζε να μας «γεμίζει» με αριθμούς από τα γήπεδα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου.

Στη μνήμη τους διαβάστε το θέμα που αφορά τον Αθλητικό Τύπο της Θεσσαλονίκης και τον χαμένο κύκλο σπουδαίων εφημερίδων της πόλης.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.