ΠΣΑΠΠ για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: «Καταδικαστέα τα έκτροπα, υπερβολική χρήση χημικών έθεσε σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές και φιλάθλους»

Newsroom
Επεισόδια

bet365

Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠΠ καταδίκασε τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο Πανθεσσαλικό και συγκεκριμένα στον αγώνα του Βόλου με τον Ολυμπιακό και στάθηκε στην χρήση χημικών, τονίζοντας πως ήταν υπερβολική και πως έθεσε σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές και φιλάθλους.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος υπήρξαν επεισόδια. Στο Πανθεσσαλικό και στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό το παιχνίδι διακόπηκε για σχεδόν μια ώρα, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Τόσο στα επεισόδια, όσο και στην χρήση χημικών στάθηκε με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠΠ αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής: «Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός είναι καταδικαστέα. Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους.

Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.

Ελπίζουμε αλλά και αξιώνουμε σε μια τυχόν επόμενη και σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητη αντίστοιχη εξέλιξη, οι θεματοφύλακες της τάξης να λειτουργήσουν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας, πριν και πάνω απ΄ όλα και με τον επαγγελματισμό που επιβάλλεται, την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών αλλά και απλών πολιτών.

Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα