Ολυμπιακός: Η μισή αλήθεια είναι για τα ντέρμπι…

Ολυμπιακός: Η μισή αλήθεια είναι για τα ντέρμπι…

Ολυμπιακός: Η μισή αλήθεια είναι για τα ντέρμπι…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta μία άποψη για τη μάχη του τίτλου με αφορμή το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό.

Ιδιαίτερο το παιχνίδι του Ολυμπιακού σήμερα με τον Παναιτωλικό. Από διάφορες πλευρές.

Κατ΄ αρχάς είναι η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που παίζει Σάββατο! Και είναι και μετά από διακοπή του πρωταθλήματος, άρα με τους διεθνείς του να έχουν μία ημέρα λιγότερης ανάσας-επιλογή ώστε να έχει η ομάδα 24 ώρες περισσότερες για προετοιμασία ενόψει του αγώνα με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία, όπου θα παίξει το τελευταίο της χαρτί.

Κατά δεύτερον, και σπουδαιότερο, το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι το δεύτερο φετινό χωρίς κόσμο και θυμόμαστε όλοι πόσο είχε ταλαιπωρηθεί ο Ολυμπιακός την πρώτη φορά, για να κερδίσει στο άδειο Καραϊσκάκη τον Πανσερραϊκό (2-0) στην πρώτη αγωνιστική, με την ομάδα των Σερρών να χάνει πέναλτι στο 0-0 και να βάζει εσπευσμένα τον Φορτούνη στο παιχνίδι ο Μαρτίνεθ για να πάρει το τρίποντο…

Απόγευμα (5.30) το παιχνίδι και μόνο άλλη μία φορά έχει παίξει νωρίς ο Ολυμπιακός (6μμ στο 4-0 με την Κηφισιά). Και μου έκανε εντύπωση πώς ο Μαρτίνεθ χθες αντί να κάνει προπόνηση την ώρα του αγώνα, έκανε πιο αργά.

Τέλος πάντων, για τους «ερυθρόλευκους» το τρίποντο είναι απαραίτητο αφού μετά το μηδενισμό τους έχουν μείνει στο -4 από τον Παναθηναϊκό και μπορεί να είναι στα χαρτιά η διαφορά, αλλά αυτή είναι που μετράει. Άρα, περιθώρια για γκέλες δεν υπάρχουν, όταν παίζεις εντός έδρας με τον ουραγό της βαθμολογίας Παναιτωλικό. Είναι βελτιωμένη η ομάδα του Αγρινίου εσχάτως, όπως απέδειξε και στην επίσκεψη της στην Τούμπα, χάνοντας οριακά (1-2) από τον ΠΑΟΚ, αλλά και όπως την έχουμε δει στα άλλα παιχνίδια της με τον Πετράκη στον πάγκο. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ήττες μαζί του είναι στο ένα γκολ, κάτι που δείχνει ότι πλέον παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Ροντινέι

Η εξαίρεση ήταν το 0-3 από την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, όπου κι εκεί στάθηκε με αξιοπρέπεια ο Παναιτωλικός, μία ομάδα που πάντως μέσα στο Καραϊσκάκη δεν έχει πάρει ποτέ έστω ισοπαλία, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό γιατί στο 90% των αγώνων του στον Πειραιά δυσκολεύει αφάνταστα τον Ολυμπιακό! Με κύριο χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλες οι νίκες των «ερυθρόλευκων» έχουν κλειδώσει με γκολ στα τελευταία λεπτά! Και την ομάδα από το Αγρίνιο να είναι δυναμικά μέσα στο παιχνίδι σχεδόν πάντα ως το τέλος!

Όπως κι αν έχει, ο Ολυμπιακός με το -4 (βλέπε 0-3 στα χαρτιά από τον ΠΑΟ και την αφαίρεση κι ενός βαθμού) είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει όπως ξεκίνησε με το 2-0 στην Τρίπολη επί του Αστέρα, έχοντας μία σειρά αγώνων με μικρομεσαίες ομάδες (βλέπε στη συνέχεια και Βόλο, Πανσερραϊκό, Ατρόμητο, Λαμία), μέχρι να μπει το 2024, που θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Να προσέξουμε ότι και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, μετά το σημερινό, είναι εκτός έδρας! Κατά συνέπεια, αν είναι να μην κερδίσει τον Παναιτωλικό στο έστω άδειο Καραϊσκάκη, καλώς η, κακώς δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα…

Στην πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό αυτή η σειρά των αγώνων είναι πάρα πολύ σημαντική. Πιο σημαντική απ΄ ότι φαίνεται. Γιατί λένε όλοι ότι τα ντέρμπι κρίνουν τον πρωταθλητή, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια. Διότι, αν πάρουμε τον Ολυμπιακό, θα δούμε ότι το περσινό πρωτάθλημα δεν το έχασε τόσο στα ντέρμπι, όσο γιατί έφερε 1-1 με το Βόλο στο Καραϊσκάκη, 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, 2-2 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και 0-0 στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

ΝΤΌΙ

Μιλάμε για μείον οκτώ βαθμούς, που γίνονται μείον 10, από το 2-2 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη-προσέξτε, χωρίς καν να υπολογίζω τις δύο ήττες από τον Άρη στο Χαριλάου! Αν ο Ολυμπιακός είχε αυτούς τους 10 χαμένους βαθμούς στο ενεργητικό του, θα διεκδικούσε τον τίτλο από ΑΕΚ και ΠΑΟ κάτω από εντελώς άλλες συνθήκες, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στα ντέρμπι.

Γι΄ αυτό και κατά την γνώμη μου, τη φετινή σεζόν έχει τεράστια σημασία για τον Ολυμπιακό να αποφύγει τέτοιες απώλειες. Ας τα πάρει όλα αυτά τα ματς που είναι να πάρει, όπως κάνει μέχρι τώρα και ο ίδιος (αλλά εξίσου καλά και ο Παναθηναϊκός) και ας δούμε τι θα γίνει στα ντέρμπι.

Άσχετο: Κορυφαίο στόχο του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποτελεί ο 23χρονος Αργεντίνος Καράνσα από το MLS (Φιλαδέλφεια Γιούνιον). Αλλά και πάρα πολύ δύσκολο στόχο. Τόσο δύσκολο, που μου φαίνεται ότι θα πάνε για άλλα οι Πειραιώτες, παρότι θα ήθελαν να τον προσθέσουν στην μικρή παροικία Αργεντίνων στο Ρέντη.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Αξιωματούχος της Ρίο Άβε βρέθηκε ήδη στην Αθήνα και συζήτησε με ανθρώπους του Μαρινάκη για τον σχεδιασμό της πορτογαλικής ομάδας ενόψει Γενάρη. Η Ρίο Άβε κινδυνεύει με υποβιβασμό και χρειάζεται ενισχύσεις. Ίσως δε βρει κάποιες κι από τις δύο ομάδες του Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ.

ΟΔΦΠ

Πρόκειται για μία επικείμενη συνεργασία, εφόσον υπογραφούν μέσα στο Δεκέμβριο όλα τα δεδομένα και υπάρξει οριστική συμφωνία, που μπορεί να έχει αμοιβαία οφέλη. Μην ξεχνάμε ότι η Πορτογαλία αποτελεί την πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη στην οποία πρωτοέρχονται Βραζιλιάνοι ταλαντούχοι παίκτες.

Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έφερε απευθείας εδώ τον Ραμόν, που δυσκολεύθηκε να προσαρμοστεί. Αν τον έπαιρνε και τον έστελνε στη Ρίο Άβε, πιθανότατα να εγκλιματίζονταν αλλιώς και να έρχονταν στη συνέχεια στην Ελλάδα πολύ πιο ώριμος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.